Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rottweiler

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rottweiler

mam 7 letnia suczke ''rottweilerke'' i sie troszke roztyla, ma moze ktos pojecie jak sie zajac tym pssem zeby go troszke odchudzic ? biegam z nia ograniczylem jej dzienne dawki posilkow, alenie wiem co jest nie tak. Ma duzo ruhu a i tak jest z niej misio :-/

Royal robi karmę 'light' o obniżonej kaloryczności.
    15kg coś kolo 250zł.

Skomentuj

dzieki za odpowiedz, ale mi zalezy raczej zeby go jakos natturalnie odchudzic,, nie mam piniedzy na kupowanie karm. jej posilki to gotowana kasza z mieskiem. jadla 2 razy dziennie teraz je tez 2 razy tylko ze polowe z tego co jadla wczesniej.

Skomentuj

powinna jeść raz dziennie i raz w tygodniu nic, i to od 12go miesiąca.
        kasze zamień na ryż.
        mięsko na pierś kurczaka.
        jesc tylko rano i raz dziennie, taką właśnie "połóweczkę", wieczorem już nic..
        np co piątek tylko woda do picia,
        rot powinnien być chudy, wtedy dobrze wygląda i sie dobrze czuje.

nie dawaj nic ze stołu jak jesz swój obiad, takie dokarmianko to wlasnie najwiecej ma znaczenia.. niech popiszczy. i niech biega po ogrodzie, jak nie masz ogrodu, tylko mieszkasz w bloku t nie wiem kto Ci kazał ją kupić.. :)

Skomentuj

nie mam ogrodu hmm mam 30 arow ogrodu wiec nawet ja bym schudl od biegania, jesli chodzi o jedzenie, jakos mi sie to wydaje malo realne ze psy sie karmi raz dziennie i to jeszcze co 7 dni glodowka :| Pomysl sobie jakby tak ciebie karmili :/ Moje zdanie jest takie ze to Za malo jak na diete jednak :/
          Załączone pliki

Skomentuj

oj..
            malo realne ze psy sie karmi raz dziennie
            polecam strony: www.psy.pl
            www.dogs.pl
            www.dogomania.pl
            może zapytaj na tamtych forach.. :)

lub przeczytaj jakąkolwiek książkę o psach bo psy sie karmi raz dziennie i niektórym stosuje sie głodówkę.

nie chce sie tu wdawać w dyskusję bo pewnie nie jestem autorytetem (i dobrze) ale proponuje jednak lekturkę.
            pozdro dla Ciebie i suni.
            Pomysl sobie jakby tak ciebie karmili :/
            a co to ja pies?

Skomentuj

no ok psem nie jestes :) masz racje, moj blad :P Hmm moze jednak zobacze co to da ...... dzieki za odpowiedz

PS. moze macie jakies fajne psiaki, zapodajcie foto jak sie wam chce :P

Skomentuj

Z głodu jeszcze nikt "normalnie" nie umarł, najwyżej z przejedzenia albo odwodnienia :) A te psy to chyba wszytkie tak wyglądają, nie? Te z bloków na pewno.
                Sucharki i woda :) i dużo sałaty :) Człowiek jak nie zje też mu się nic nie stanie.

Skomentuj

Hmmmm no co do karmienia to poważnym błędem było przyzwyczajenie psa do gotowania kaszy i mięska. Mój owczarek niemiecki od zawsze je suchą karmę (Royal dla owczarków), ruchu ma bardzo mało (mieszkam w bloku) ale wogóle się nie roztył

Skomentuj

good choice!
                    Royal dla owczarków
                    mój ze względu na to że ma 4,5 miesiąca je 2 razy dziennie Royal junior :) ale dla owczarków będzie jadł jak przyjdzie na niego czas.. :)

a to ze je kasze i mieso to nie tak źle, tylko że powinien dostawc suplementacje (witaminy&minerały) z takimi posiłkami, a to jak sie okazuje po przeliczeniach kosztuje tyle samo co karma dla psów (nie mówie tu o chappi, pedigripalu, charlie, friskis czy jakiś innych które są do zadu, tylko właśnie np. o royalu) skoro kosztuje tyle samo co dobrze zbilansowany posiłek przygotowany to czemu mam sobie dodawać pracy i gotować psu?

przyzwyczajenie psa do gotowania kaszy i mięska.
                    z drugiej strony.. jeśli pies sam sobie gotuje.. :) no no.. pogratulować!!

Skomentuj

Nie wiem dlaczego uważasz że sie roztyła, chyba że te zdjęcia nie przedstawiają obecnego wyglądu. Ja mam też rottweilera, dostaje raz dziennie kasza i mieso i suplementy. Raz w tygodniu głodówa :P jedynie jak sie z nim "bawie" to jakaś przekąska (sucha karma, w jednostkowych ilościach - ot taka nagroda za posłuszeństwo). I on też wygląda "potężnie", może z racji tego ze to pies a nie suka to ma bardziej rozbudowany ma przód, a w "tyłku" troszke wąższy. Ale nie wiele. Nie dziwił bym sie skoro to jest suka. Zależy po którym jest już szczenieniu, to też ma znaczenie.

Jak znajde jakąś fote to zapodam mojego maleństwa

Skomentuj

powiedzmy ze te fotki to sa jakis roczek wczesniej :) jesli chodzi o suplementacje to jest tak, mam starych rodzicow, czyli : zre to co mu sie da, i tak wyprosilem kasze z mieskiem :-/ <sciana> (wiecie jak to ludzie starej daty:/) suplementow nie dostaje, mozecie sie sami domyslec dlaczego . Ja nie mam kasy na utrzymanie jedynie MOWIE kasza z mieskiem......... Teraz moja psina wyglada jak rasowy MAstiff, wiecie chyba jak on wyglada troszke taki misio,,,,,,,, i tak jakos przyszla mi ochota zeby sie nim zajac na dobre. Chodzi mi o utrzymanie psa w jaknajlepszym stanie na moje mozliwosci, Biegania ma duzo, zarcie takie jak widac :/ ...... poprostu nie stac mnie na suplemety :/ Z tego co widze to piesek jest chetny do zabawy tylko mu tusza nie pozwala( szybko traci ochote do zabaw z przemeczenia :( ) normalnie az mi go szkoda :( Bawil sie z mojej girl <lol> psem ( malamutem ) ktory jak wiadomo jest stworzony do biegania, wiekszosc czasu dotrzymywal kroku ale potem poprostu nie wyrabial :( , Martwi mnie jego stan i mysle sobie co zrobic zebyy go poprawic. Chodze na spacery , biegam z nim, ograniczam zywnosc i nie wiem co robic dalej ...... :( ..........

PS. jakby ktos chcial jakies przepisy na psie smakolyki to sluze pomoca

Skomentuj

no to ja mam takeigo potworka hehe

[ Dodano: 2005-08-19, 12:07 ]
                          odchudzac go nigdy nei odchudzalem, je ile chce, dostaje dziennie miske jedzienia na spole z drugim psem i czasami zjedza cala a zasami nawet nie :). duzo biega i siedzi na dworzu, i im starszy tym bardziej leniwy jest... :)hehe

[ Dodano: 2005-08-19, 12:10 ]
                          a to moj drugi- sunia, z ktorą Amorek dizeli miske hehe

[ Dodano: 2005-08-19, 12:11 ]
                          aha, na zdjeciu troche spuchnieta jest bo osa ją wtedy ugryzla hehe

Skomentuj

hellrider, Sluchaj, te suplementy to nie sa w konskich dawkach i nie codziennie. Dostaje okreslona dawke w iesiacu , i to glownie na siersc, zeby nie wypadala, oczy nie ropialy i cos tam jeszcze. Tak zalecil weterynarz.

A jeszcze mam jedno pytanie, rejestrowałeś swoja bestie w urzędzie miasta/urzędzie powiatowym jako niebezpieczna rasa psa?? Ja swjego zarejestrowałem, co by pozniej klopotow nie bylo. A mam taki luzik ze cala noc moge miec garaż otwarty a w srodku auto... A już najbardziej jest cienty na meneli i pijakow, niekiedy przychdza cos sprzedac jak nie maja kasy, nawet jak jest furtka na klucz zamnknieta to potrafia przez plot przelazic, i dlatego wolalem psa zarejestrowac. Zeby pozniej przez jakiegos menela problemow nie miec.

Skomentuj

ruthi7, Masz racje z tym ropieniem oczu jak i z sierscia, wypada jak cholera a oczka codziennie mu wycieram.....

A już najbardziej jest cienty na meneli i pijakow
                              Hehe te pieski nie lubia meneli, o czym sie przekonalem na samym poczatku:) z natury takie som :)

Jelsi chdozi o rejestrowanie, nie wiem czy to jest rejestrowanie ale zglosil ojciec do urzedu powiatowego ze ma takiego psa.. i zlozyl papiery (pismo) z opisem w jakich warunkach i gdize bedzie trzymany. Po tygodniowym czekaniu przyszlo pismo z urzedu z wydaniem pozwolenia na trzymanie tego swiniaczka :] ( oczywiscie skasowali ojca na 20 zł ) <lol2>

greg00 , cos ty mu zrobil na pierwszej fotce ze tak smieje psina ?<hahaha>

Jesli chodzi o zarcie i nie tycie, to zalezy od organizmu psa. Rottki z regoly sie roztywaja.

Skomentuj

hehe, na pierwszej fotce on lezy i chyba chcial kichnac czy cos i udalo mi sie to uchwycic i dlatego tak wyszlo, no i ucialem reszte zdjecia, tylko jego mordke zostawilem

Skomentuj

a to moje bydlątko

Skomentuj

[ Dodano: 2005-08-19, 16:08 ]
                                    kto da większe zdjęcie?

Skomentuj

No wlasnie pogielo Was, jeszcze jedno zdjecie sie pojawi to zblokuje temat. zakladac konta na darmowych serwerach i tam umieszcac zdjecie, tu tylko link
                                      Pozdro
                                      Dexter

Skomentuj

To jest z imageshack. I jest wklejony link, obraz pobierany jest z severa imageshack, a nie z forum...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X