Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sound blaster ... problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sound blaster ... problem

nie wiedzialem gdzie umiescc ten temat bo to i akustyka i elektronika :P ale do rzeczy chodzi o to ze nie moge podlaczyc tylnich glosnikow ... sprawdzalem kazde wyjscie i ustawienie w mixerze i nic ... co jest nie tak ?? pewnie okaze sie ze czegos nie zrobilem ale prosze o porady :P

jaki SB?

Skomentuj

tyle glosniki bezposrednio do karty dzwiekowej? mozna tak? nawet nie wiedzialem, ja kozystam tylko z wyjscia cyfrowego

Skomentuj

ja kozystam tylko z wyjscia cyfrowego
        i to jest blad :)

Skomentuj

U mnie to samo, chciałem sobie do tylnego wyjścia podłączyć słuchawki. Karta to SB Live. Tylko że mam sterowniki z microsoftu. Z tego co pamiętam, to kiedyś jak instalowałem oryginalne stery, to można było tam włączyć tylne wyjście.

Skomentuj

zip, http://kxproject.lugosoft.com/intro.php

Skomentuj

albo orginały z creative najnowsze są całkiem niezłe. dla osoby co nie potrzebuje "bajerów" lepsze od kxów

Skomentuj

Sound Wave, chyba odwrotnie... ..to kx-y sa pozbawione bajerow... ...zreszta jezeli ktos uzywa sterow z windowsa to kazde inne beda lepsze :)

Skomentuj

no nie ma co fajnie ze mi powiedzieliscie co i jak
                  acha wielkie pozdro dla greg00 ... chyba nie myslisz ze tak zrobie ??
                  sb to sb live 5.1 co mam ci jeszcze podac nr seryjny ???

Skomentuj

nadzik, wystarczy mi spis elementow i schemat ideowy.

Jakie masz sterowniki?
                    -wersja stara (taka brazowa)
                    -nowsza niebieska
                    -stery od audigy
                    -kx-y

Skomentuj

sound blaster live 5.1
                      najnowssze
                      brak ( przynajmniej nie instalowalem )
                      a co to ? :P

Skomentuj

nadzik, najnowsze tzn jakie? jak wygladaja? Od dawna juz nie uzywam sterow od creativa. Rzuc moze jakiegos screena z miksera czy cos, to moze bede mogl wiecej powiedziec.

Skomentuj

no kurde to sa najnowsze stery nie wiem co mixer ma do tego aje jesli chodzi ci o kolor to jest niebieski !!

Skomentuj

nadzik, nie rob mi łaski... ....bo to Ty potrzebujesz pomocy z ta karta dzwiekowa a nie ja.

no comments

Skomentuj

ty ja cie nie kumam o co ci chodzi zachowujesz sie jak panienka !! obraz sie jeszcze! :P
                              kupilem karte przed wakacjami na stronie ostatnie stery sa z "5 Jan 04 "
                              czy bedziesz tak laskaw i powiesz co i jak ?

Skomentuj

nadzik, trochę spokojniej... On stara Ci się pomóc (jeden z niewielu, który się zna tak na dźwiękówkach), a Ty puszczasz hasła w stylu "czy będziesz tak łaskaw..." "...nie wiem co mixer ma do tego...". Nie dziw się, że Wektor czuje się urażony. W końcu to TY potrzebujesz pomocy, a nie ON.

Skomentuj

no to sie wlasnie graczenie pytam czy bedzie laskaw mi powiedziec co i jak a jak mi juz powie to nawet w oko go moge pocalowac ... kochany wektorek :P
                                  kurcze tylko wektora na forum nie ma i lipa ;[

Skomentuj

Chyba powiniennem olac juz ten temat ale nich bedzie....
                                    Czy tak wygladaja stery ktore teraz masz zainstalowane?
                                    http://www.station-drivers.com/page/sblive5.jpg

1. sprawdz czy masz ustaione glosniki 5.1
                                    2. Sprawdz czy balans jest odpowiednio ustawiony (przycisk obok glosnsci i regulacji tonow niskich i wysokich w mikserze)
                                    3. Czy w przypadku filmow/utworow ac3 tez nie ma dziwku w tylnich glosnikach?
                                    4 Czy podczas testu(z miksera) glosniki tylne tez nie graja
                                    5. Jak masz podlaczone glosniki?
                                    -amplituner czy zestaw komputeroey
                                    -cyfrowo czy analogowo

Skomentuj

Czaruję...
                                    X