Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głosnik i szyba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głosnik i szyba

witam
    mam pytanie czy da sie wybic szybę w domu puszczając muzyke, moze ktos z was miał taki przypadek i jakiej mniej więcej mocy potrzeba zeby zbic szybę
    pozdrawiam Krzysiek

Ja petarda wojskowa rozjebalem jedna warstwe szyb , jak wsadzilem ladunek do doniczki sasiadki ale to dawno juz bylo :)

Skomentuj

BTW - pytasz bo chcesz zbić szybe czy wręcz na odwrót ??

Skomentuj

pytasz bo chcesz zbić szybe czy wręcz na odwrót ??
        hm?? czy szyba chce zbic Ciebie?? ;>

[ Dodano: 2005-09-02, 23:36 ]
        a tak wogole to mysle ze jest to mozliwe ale przy bardzo wysokich tonach :), albo przy niskich basach i slabo umocowanej szybie :) ale moge sie mylic :)

Skomentuj

musiałbyś znaleźć częstotliwość rezonansu takiej szyby i sprawdzić...

Skomentuj

postaw przed szyba dobrej jakosci estradowki, wzmacniacz gdzies 500W, generator i jazda od 25hz :)

ale z szybami to bylo tak ze przy bardzo wysokich czest. szyba rozpadala sie w drobny mak

Skomentuj

Temat nadaje się do "pogromców mitów" z Discovery :]

Skomentuj

BTW zajebisty program:)
                wszystkie widziałem...
                może ktoś im podeśle maila z tym pomysłem??

Skomentuj

wiec nigdy nikomu sie nie przydażyło zeby szyba sie zbiła przez muzyke zadałem te pytanie bo jestem bardzo ciekaw czy rzeczywiscie szyba moze sie zbic przez dzwięk a z tym programem to niezły temat moze ktos tam napisze maila zeby to sprawdzili

Skomentuj

zacznijmy ich molestować mailami na ten temat to w końcu będą musieli :)
                    siłą kolektywu !! :)

Skomentuj

ma ktos z was adres do nich moze?

Skomentuj

www.discovery.com hehe

Skomentuj

zastanówmy się najpierw jakiej siły trzeba użyć aby zbić szybę, a potem zastanówmy się czy fale akustyczne mogą przenieść wystarczająco dużą do tego porcję energi...
                          moim zdaniem możnaby takie coś zrobić, ale trzeba by spróbować albo z luźną szybą, czyli taką co się trzęsie jak suba za mocno podkręcimy, albo ze sztywno zamocowaną, ale wtedy trzeba by dokładnie określić częstotliwość rezonansową, bo to byłby układ o wysokiej dobroci, a więc w wąskim zakresie częstotliwości reagowałby na pobudzenie... oczywiście najlepiej byłoby mieć szybę z jakąś skazą czy rysą, bo w tym miejscu najgorzej znosiłaby naprężenia...

Skomentuj

postaw przed szyba dobrej jakosci estradowki, wzmacniacz gdzies 500W, generator i jazda od 25hz :)
                            no tak.. kurde ludzie to mają pomysły.. na takie pytania:))
                            pozdro

Skomentuj

w sumie zeby zalatwic szybe to wystarczyly by spokojnie 4 tuby estradowe osob siebie ustawione kazda o mocy 1KW, szyba ustawiona metr od nich

szyba o grubosci ponad 1 cm by wytrzymala ale inne ... bardzo w to watpie :)

heh fantazja mnie ponosi... kto by mial na stanie 4 takie tuby :)

Skomentuj

Do stłuczenia przy użyciu suba szyba musi mieć jak najwiekszą powierzchie i jak najmniejszą grubość

Skomentuj

Zamieszczone przez bimber
                                  Do stłuczenia przy użyciu suba szyba musi mieć jak najwiekszą powierzchie i jak najmniejszą grubość
                                  ale żeś nowinę napisał...

Skomentuj

Ja proponuje przykleić młotek do nakładki przeciwpyłowej głośnika, przystawić blisko do szyby i zapuścić sinus 10Hz, tłuczenie szyby gotowe

Skomentuj

to mi sie teraz przypomnial klip majkela dzeksona co taki dzieciak starego z domu wysztrzelil za pomoca gitary i kolumn !! :P szby tez tam poszyl :]

Skomentuj

oj stary jest ten teledysk :)

ale to ten glosnik byl dosc wielgachny, gdzies 200 cali nie? :) albo to z innym filmem mi sie pomylilo

Skomentuj

Czaruję...
                                        X