Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głosnik i szyba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie no , tam pare pieców dał po prostu :)

Skomentuj

Podobno każda szyba na taki punkt, gdzie delikatne uderzenie główką szpilko potrafi ją zbić.

BTW. 2 dni po wsadzeniu suba, zaczęła mi pękać szyba w samochodzie. Co ciekawe sub w bagażniku, a rysa pokazałe się na przedniej szybie - wcześniej jej nie było, wsiadam do auta a tu pęknięcie - stłuczenie, bądz przypadkowe uderzenie wykluczam. Ale uważam to za całkowity zbiego okoliczności, bo tam gdzie zmieniałem szybę, były jeszcze 2 auta i dokładnie to samo - sama z siebie. Pozatym teraz jest sub i nowa szyba się trzyma, chociaż po przyłożeniu ręki przy mocniejszym basiku mam wrażenie, że chce wyskoczyć

Skomentuj

ta szyba w samochodzie pewnie pękła sama od siebie, kolega miał podobną przygode a nie ma zadnego suba w samochodzie ani jakichs wielkich głosnikow a jesli chodzi o ten teledysk to tylko teledysk pewnie nawciskali jakies ładunki i pękła
        mi sie wydaje ze nie da sie tak łatwo zbić szybe o ile wogóle sie da.

Skomentuj

Zamieszczone przez PETERS
          Podobno każda szyba na taki punkt, gdzie delikatne uderzenie główką szpilko potrafi ją zbić.

BTW. 2 dni po wsadzeniu suba, zaczęła mi pękać szyba w samochodzie. Co ciekawe sub w bagażniku, a rysa pokazałe się na przedniej szybie - wcześniej jej nie było, wsiadam do auta a tu pęknięcie - stłuczenie, bądz przypadkowe uderzenie wykluczam. Ale uważam to za całkowity zbiego okoliczności, bo tam gdzie zmieniałem szybę, były jeszcze 2 auta i dokładnie to samo - sama z siebie. Pozatym teraz jest sub i nowa szyba się trzyma, chociaż po przyłożeniu ręki przy mocniejszym basiku mam wrażenie, że chce wyskoczyć
          NIektore auta tak maja. Napewno spotkalem sie z przypadkiem gdy Corsa B i Peugot Boxer po najechaniu na studzienke zapadnieta otrzymalo gratis peknieta przednia szybe

Skomentuj

ale to jest chyba w wyniku naprezonej karoserii

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
              ale to jest chyba w wyniku naprezonej karoserii
              Zgadza sie taka wada knstrukcyjna. Al jeka czasmai dam czadu to mam wrazenie ze cw1202c wyrwie mi klape od bagaznika

Skomentuj

EZO, coś jest w tym co mówisz, ale naprężenie karoserii ?!? Wiewm, że takie sztuczki na dziurach się zdarzają, ale to raczej dlatego iż auto w wypadku otrzymało zdeformowaną ościeżnicę, co na dziurze mogło spowodować naprężanie na szybie.

Ale moje auto, oscieżnicę ma prostą to jest raz, a dwa że nie poruszało się w tym czasie. Jednyne na co stawiam, to może jakieś małe nocne gradobicie.

No ale bass potrafi wybijać szyby, to o co kolega pyta, w aucie głośniki wytwarzają takie cisnienie, że na zawodach CA zamiast szyb wstawia się najczęściej płyty aluminiowe.

Skomentuj

może jakieś małe nocne gradobicie.
                  ... basem :]

Skomentuj

Czaruję...
                  X