Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Motorek jaki dla początkującego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Motorek jaki dla początkującego?

Mam pytanko odnosnie motora Suzuki Gs 500 jaka jest róznica między Gs 500 a gs 500E????? Zamierzam sobie taki kupic co polecacie do 4000zł wiem że wszyscy maja auta ale ja wole motor!!! A muze będę słuchał w domu z z moich SLS 12".

...i sub w plecaku

Skomentuj

Popieram też wole motory brawo :). Literka "E" może osnaczać po prostu jakieś dodatkowe wyposażenie, ale racze pojemność bedzie miał taką samą.

Skomentuj

z motorow najlepsza jest motorynka reszta to jej klony

Skomentuj

Drogi łukaszu motorynka to nie rower tylko motorower czyli mojemnośc mniejsza niz 50cm sześciennych.

Skomentuj

btw dla początkującego 500cm ??!!
            to Twój pierwszy motocykl??

Skomentuj

Jak potrafi jeżdzić i ma głowe na karku to co za problem. Ja jak zrobie prawko to sprawie sobie MZ ETZ 250 cena około 1000 - 1500 i na sam początek dobry motor, a teras jeżdze motorowerem, ale rekreacyjnie :]

Skomentuj

GS 500 i GS 500 E to moto często to samo, sa one produkowane zdjasie od 1989 roku i przechadza tylko lifting, jednosta napedowa ta sama, stara i sprawdzona konstrukcja z GS 450.
                Jednak nawet na pierwsze moto to troche mały on jest, znudzi ci sie po 1 sezonie, góra 2. Poza tym te 54 KM przy "plecaczku" na pokładzie nie daje rozwinąć skrzydeł.

Ja ci proponuje 3 warianty:
                - XJ 600 po 1993 - chyba najlepsza opcja, bardzo ciekawy motorek
                - NTV 650 REVERE - 2twin,naped kardana (zapomnij o obsłudze), mniejsze koszty serwisu (2 gary) i naprawde stabilne moto (sam jeżdziłem). I to HONDA, też ważny argument. Tylko znależć tanio to ciężko jest, bardzo solidne moto i dlatego stoja w cenie.
                -gsf600s/N - Jak masz dobrze w głowie to i na bandycie dasz sobie rade, chyba ze bedziesz chcial sie okazac co to nie ty to bandyta ciezko wybacza bledy, zreszta 78 kucy na tak lekki motorek daje dużo frajdy, ale trzeba sie uczyc stopniowo.

To tyle odemnie, takie jest moje zdanie.. :]

[ Dodano: 2005-09-08, 20:20 ]
                A teraz widze ze ty tylko 4kZŁ masz, to o bandycie zapomnij, chyba ze 400cm3

[ Dodano: 2005-09-08, 20:20 ]
                A teraz widze ze ty tylko 4kZŁ masz, to o bandycie zapomnij, chyba ze 400cm3

Skomentuj

GS 500 to poczatkowa wersja GS 500E to modele chyba od 95r
                  róznia xsiie malowaniem (kolorem , wzorem) tlumikiem( czarny, srebrny) oslonka reflektora i zegarów :P
                  o skladaniu sie w zakrety zapomnij; taki motorek na zatloczone ulice

DOZBIERAJ troche to kupisz jakiego GPX albo GPZ

w tej cenie nie ma duzego wyboru albo maly albo stary

Skomentuj

GPX strasznie chamsko wyglądają, typowe lata '80 :/ Już lepiej te GPZ-ty 500. Ale w tych pieniadzach to ja na twoim miejscu szukał bym typowego naked-a. wyglad uniwersalny przez długie lata.

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                      Jak potrafi jeżdzić i ma głowe na karku to co za problem. Ja jak zrobie prawko to sprawie sobie MZ ETZ 250 cena około 1000 - 1500 i na sam początek dobry motor, a teras jeżdze motorowerem, ale rekreacyjnie :]
                      no wiesz jakby Ci to powiedzieć , motocyklem trudno jest jeździć wolno, można co najwyżej uważać bardziej ...

i te teksty że będe jeździł szybciej jak się naucze to ściema...
                      każdy chce raz na jakiś czas sprawdzić czy Vmax się nie zmeniło :)
                      albo jakąś przygazówe zrobić ...

Skomentuj

Dobra a do 5000zł to co polecicie co kupic ?????? Gs 500 jest zły ha wcześniej jezdziłem wsk 125. Czyli mało.

Skomentuj

pospiech ludzom na smiech :P

poczekaj jeszcze dozbierasz i kupisz cos sensownego i wmiare mlodego

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            no wiesz jakby Ci to powiedzieć , motocyklem trudno jest jeździć wolno, można co najwyżej uważać bardziej ...

i te teksty że będe jeździł szybciej jak się naucze to ściema...
                            każdy chce raz na jakiś czas sprawdzić czy Vmax się nie zmeniło :)
                            albo jakąś przygazówe zrobić ...
                            No ale nie sądzę, że ktoś bedzie gnac ponad stówe w centrum miasta bo, chyba ze jest głupi, chce dostac kilkadziesiąt punktów karnych, zapłacic niezły mandacik, i nie szkoda mu swojego i czyjegoś życia. Zrozumiał bym to jeszcze na autostradzie, ale w centrum miasta. Jak dla mnie sama jeazda motorem sprawia duża przyjemniość i nie koniecznie szybko musze jeżdzić, poprostu nie można tego porównać do jazdy samochodem. A pozatym motor chyba mam służyć jako srodek transportu, a jak che sie pojeździc troche szybciej to hoop na jakis specjalny tor wyścigowy i sprawa załatwiona. No moze jeszcze pomóc w wyrwaniu jakiejś panienki, no ale raczej jakiejś "płytszej" .

Ale jednak to prawda wsiadając na motor trzeba miec troche wiecej wyobraźni.
                            >>> http://republika.pl/wsk_fenix/ludzie_kurde.html <<< o to jak się kończy szybka jazda na motorze (tylko dla ludzi o mocnych nerwach)

Skomentuj

nie koniecznie płytszej...
                              wszystkie lecą na motory
                              no chyba że się boją jeździć

Skomentuj

Zdjęcia ciekawe a co do kasy to raczej niż 5000 tys więcej nie dam bo za 6000-7000 do juz autko bede miał i to ładne motor nie jest mi potrzebny by jechac 200km na h tylko by cieszyc się jazdą na motorku.

Skomentuj

dzisiaj zbierałem dwóch motocyklistów z drogi.. szufelką.. wjebali sie na czołowe zderzenia z busem.

Skomentuj

ja to nawet jak widze w telewizji cos takiego to juz mi niedobrze, podziwiam magik

Skomentuj

magik, a gdzie ty pracujesz? Straż? Nie zazdroszcze takich "przyjemności" w pracy...

Skomentuj

No ale nie sądzę, że ktoś bedzie gnac ponad stówe w centrum miasta bo
                                        pfff 100 to kazdy glupi FJURA potrafdi gnac przez miasto :P
                                        ja bym jechal 200 na deptaku nna lipowej spalil gume ; przestraszyl staruszki na przejsciu wracajace z kosciolka :P hehe
                                        i na czerwonym swietle przez pilsudskiego :P
                                        kilkadziesiąt punktów karnych, zapłacic niezły mandacik, i nie szkoda mu swojego i czyjegoś życia.
                                        odkrecasz tablice rejestracyjna i szybki motor to nie zaplacisz zadnego mandatu :P

szkoda tylko swojego i motoru:) a jak sie wwalisz na bmk albo maluch to wiecej bedzi porzytku
                                        dzisiaj zbierałem dwóch motocyklistów z drogi.. szufelką.. wjebali sie na czołowe zderzenia z busem
                                        szkoda motocyklistów to pewnie kierowca autobusu zajechal droge

mAGIK mózg tez zbuerales? duzo krwi?
                                        to prawie lekarz , na którym roku jestes?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X