Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Motorek jaki dla początkującego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dj_zibi
    Gs500 to stara konstrukcja ale za to prosta, sprawdzona i niezawodna. Osiagi (nie wiem czy miales okazje juz jezdzic) sa jak na poczatek nawet wystarczajace. Moim zdaniem to bardzo dobry motor na poczatek. Dla porownania mialem wczesniej kawe gpz600r gpz550 gpz500 honde xr600, najbardziej z tego wszystkiego cieszyla mnie xr bo to offroad.
    Poszukaj tylko w dobrym stanie i bedziesz zadowolony.
    W tej cenie mozna tez dorwac gs550 (wal ma lozyskowany na iglach) w wersji katana, jak uda ci sie taki motorek znalezc w dobrym stanie to gwarantuje ci ze bedziesz sie nim cieszyl bardzo dlugie lata.
    Nie wiem jak u ciebie z doswiadczeniem w jezdzie na czyms ciezejszym ale jak kolega gdzies wczesniej wspomnial to gsx600f tez jest ok ale w tej cenie w dobrym stanie bedzie ciezko wyrwac.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
      na deptaku nna lipowej spalil gume ; przestraszyl staruszki na przejsciu wracajace z kosciolka :P hehe
      Czyżby kolega aryan przypadkiem był z Białegostoku?? Może zrobimy mały zlocik

Może miał ktoś z was MZ ETZ 250 i czy nadawał by się jako motorek na poczate (miałem stycznośc z motorowerami), i jak z jego osiągami. CZy moze lepiej by było wziąsć jakiegoś mini ściganta (50ccm) [ładnie wyglada, ale jak osiagi].

Skomentuj

gsx600f
        tak szczerze to mialem na myśli GSF 600 Bandit.
        CZy moze lepiej by było wziąsć jakiegoś mini ściganta (50ccm) [ładnie wyglada, ale jak osiagi].
        lepiej sobie daruj, MZ to juz jakas namiastka zycia motocyklowego. Wbrew pozorom tez trzeba miec troche doswiadczenia. Motor posiada 21 KM a to juz sporo jak na ta mase. Nie wiem ile masz lat ale jak bym mial wybierac pomiedzy pierdziawka (imitacja scigacza) a MZ to zdecydowanie to drugie. Zreszta ja lubie klasyczne NAKED BIKE.

Skomentuj

ruthi7, ja tez lubie takie motorki , a jak bede mial kase to i za rok bedzie prawko. No z tym doswiadczeniem to mas troche racji przesiadajac sie z 2 KM na 21 KM :) Podobno Mz ma dosc lekki przod i latwo sie mozna nakryc. Prawda cz mi sie przeslyszalo?

Skomentuj

No nie przesadzaj, MZ-tka nie reaguje na manetke gazu jak R1 :P. Chyba ze bedziesz uzywał sprzegła tylko w dwóch pozycjach, bez stanow pośrednich.. Jak pościsz nagle sprzęgło z dodanym gazem to pewnie ze cie nakryje...

Skomentuj

kup JUNAKA ::P
              albo idz na zlom/szrot poszukaj silnika od zaporozca i zrób sobie rame i bedziesz mial moto r :P i to jaki!!!!!
              LUKASZ N moze :P

Skomentuj

Za okolo 5 tys mozna kupic sobie calkiem dobrego jednocylindrowca, mysle ze kolega tez powinien to rozwazyc. MZ - tkami prosze nie zawracac glowy, swiat nie da sie ukryc idzie do przodu a za 5 tys przeciez MZ kupowal nie bedzie.

Skomentuj

Tak, ale MZ'ki nie kupie za 5tys zł tylko za 1,5tys zł, i to jest najwiekszy plus jak na początek.

Skomentuj

a co koledzy powiedzą na yamahę Xj600 i TZr 600 czy np motor z 85roku bedzie duzo bardziej wadliwy niż gs z 93?

Skomentuj

dj_zibi
                      GS to jest naprawde sprawdzona konstrukcja i naprawde nie masz sie co martwic o jego awaryjnosc. XJ600 ma moj sasiad, nawet ten motor chce jechac, podczas jazdy sa wyczuwalne (nawet przez pasazera) dosyc silne wibracje, czasami to troche przeszkadza.
                      Jak na poczatek to nie pchal bym sie w nic innego jak w/w GS500, trwale, niezawodne i tanie w eksploatacji. Za 5kzl kupisz juz przyzwoitego gs'a.

Skomentuj

dj_zibi, wymieniles GS-a i prawie o 10 lat starsza XJ-tke wiec ktory bedzie bardziej wyeksplatowany... wiadomo. Wszystko zalezy kto i jak moto użytkowal. Mozesz znalezc naprawde dobra xj i naaaaprawde zdezelowanego GS-a.
                        Co do wypowiedzi borysa, ja ma inne zdanie. Sprwa dosc wazna moze byc fakt sprzedaży pożniej tego moto, po 1 góra 2 sezonach, GS-ow jest teraz jak psów, tyle tego nasprowadzane. A taka XJ-ka (>90r) mozesz sobie dłużej jeżdzic, napewno nie znudzi ci sie tak szybko ta Yamaszka.

Skomentuj

ja wole gpx albo katane 600

Skomentuj

ŁukaszN, slusznie moze aryan, jest z naszego miasta a tak w ogole to y jestemy z tego samego hehe. masz jakies ciekwawe konstrukcje moze?:> tak w ogole sorry za oftopa;p
                            pzdr

Skomentuj

Fajnie pełno tutaj swoich ziomków, może czasmai się nawet mijamy na ulicy :]. Konstrukcje hhmm... żuć okiem na audiomanie tam jedną zobaczysz, a teras pracuje nad LM3886,a jak juz zrobie druga kolumne (czyli co najblizej wakcaje 2006) to może zrobimy jakis mały zlocik DIY Białystok

Oczywiście przepraszam za off topic

Pozdro

Skomentuj

przed chwilą koło mnie jakiś kolo rozwalił się na motorze... wyprzedzał kilka samochodów na raz i nie zauważył, że jeden z nich skręca w lewo. Na szczęscie to był maluch i uderzył go na wysokości tylnego koła a nie centralnie w drzwi... motocykliście nic się nie stało, ucierpiała tylko jego pasażerka (karetka ją odwiozła, ale chyba nic poważnego...). To nie pierwszy motocyklista w tym miejscu... chyba tam jest za długa prosta i to ich kusi...

sorry za offtop

Skomentuj

ZYGMUNT przykra sprawa
                                  ale pewnie mial slaby motor dlatego nie zdąrzył wyprzedzic;
                                  motocykliście nic się nie stało, ucierpiała tylko jego pasażerka (karetka ją odwiozła, ale chyba nic poważnego
                                  jaki z tego morał? nie wozic panienek ze soba bo motor ma slabe osiagi i wiecej pali

Skomentuj

Ok cyli Gs jest dobry ,yslałem jeszcze na Fzr 600 albo Gsx ale o juz troszkę drożej może jeszcze virago 535?? Co myslicie o tych motorach?

Skomentuj

virago 535
                                      qrcze to jakie ty masz sprecyzowane rodzaje moto? Widze tutaj dużą rozbieżność.

Skomentuj

FZR! bierz jak masz kase

virago ble :P jak na choppera to maly silnik

Skomentuj

Nie mówie że chce tylko ścigacza chce motor do max 5000-no może 5500zł. A virago sie mieści.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X