mega problem !! czy wie ktos czy mozna wymienic wyswietlacze w aparatach cyfrowych chodzi o model hp m407 ?? po prostu cos uderzylo w wyswietlacz i pekl ale swieci ?!!?! :|
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
mega problem z aparatem
Collapse
X
-
Daj spokój, marne szanse na naprawę. Miałem HP 850, pogwarancyjny, walnęła elektronika. Nikt mi tego nie chciał zrobić. Specjalnie pojechałem do Warszawy do autoryzowanego serwisu HP, a tam zrobili wielkie oczy. Powiedzieli, że owszem - mogą go przyjąć na serwis... tylko że serwis takich rzeczy nie naprawia, tylko wymienia na nowe. A takie coś kosztowało 1200 zł, czyli tyle co kosztował wtedy taki nowy aparat. Odwiedziłem w sumie kilka serwisów i przedstawicieli HP w Warszawie i generalnie wszędzie to samo. HP ma najgorsze serwisy - jedyne co tam mają do aparatów, to chyba tylko akumulatorki, paski i torby.
W moim przypadku wystrzelił jakiś mikroskopijny układ scalony bądź tranzystor. Część oczywiście nie zamienna, bo produkowana tylko dla HP (nawet jeśli by była do kupienia, to na pewno w setkach złotych). Poza tym element został rozerwany na strzępy, więc nawet nie wiadomo co to był za element. Wyświetlacz był wyjmowalny (bez żadnego problemu). Ale co z tego - łatwo wyjąć, ale cholernie trudno kupić taki sam.
Aparat w końcu sprzedałem na Allegro - dostałem za niego 400 zł (razem ze stacją dokującą i wszystkimi innymi pierdołami, bez kart pamięci).
Skomentuj
Skomentuj