tak sie "borykam" od jakiegos czasu jaki monitor kupic na studia ;/. Komputer juz prawie sobie zlozylem
(Sempron 2500 64B + Asus K8N + 512 Kingstona :) + Modecom jakis tam cichy 350W, dysk 120GB Hitachi, jeszcze musze tylko karte dokupic graficzna:) no ale wracajac do tematu :) wiec nie iwem jaki monitor wziac. Czy kupic na allegro jakis uzywany CRT 21-22" za ok 400-500zł czy jakis tani LCD 15, ewentualnie 17" ;/ za ok 800zł.
LCD malo miejsca zajmuje, ale jest drogi, CRT jest duzy :) i tani :). raczej zadko sie psuja, zreszta bym mial mozlowisc obejrzenia przed zakupem. tyle ze nie wiem czy nie za duzy taki jak do komputera czy mi oczy nie wysiada :)Hehe.
ogolne jest mi on potrzebny do filmow
i do programow graficznych (photoshop + 3D SM) no i inne programy jakie beda potrzebne na informatyce :).
mysle nad tym 21" bo LCD sa drogie i za np. rok zmienie jak cos, bo LCD caly czas leca w dol z cena :), a teraz jak fabryke LCD postaia w polsce to juz wogole moga byc promocje :).
teraz siedze na 19" i nie wydaje mi sie taki duzy, przyzwyczailem sie :), ma ktos z was 21 albo 22"?
co polecacie? :)
Pozdrawiam
Grzesiek :)

LCD malo miejsca zajmuje, ale jest drogi, CRT jest duzy :) i tani :). raczej zadko sie psuja, zreszta bym mial mozlowisc obejrzenia przed zakupem. tyle ze nie wiem czy nie za duzy taki jak do komputera czy mi oczy nie wysiada :)Hehe.
ogolne jest mi on potrzebny do filmow

mysle nad tym 21" bo LCD sa drogie i za np. rok zmienie jak cos, bo LCD caly czas leca w dol z cena :), a teraz jak fabryke LCD postaia w polsce to juz wogole moga byc promocje :).
teraz siedze na 19" i nie wydaje mi sie taki duzy, przyzwyczailem sie :), ma ktos z was 21 albo 22"?
co polecacie? :)
Pozdrawiam
Grzesiek :)
Skomentuj