Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co sie oplaca ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

coz hellrider to jest forum maniakow DIY, wiec zdecydowana wiekszosc radzi skladac wlasne zestawy :)
    ale procz checi potrzebne sa pieniadze, czas, podstawowe umiejetnosci + jakis warsztacik i cierpliwosc... (jesli bedziesz mial jakies klopoty podczas budowy zawsze ktos Ci doradzi)
    satysfakcja gwarantowana po skonczonej pracy :)

na pokoj 10m^2 chyba nie warto ladowac sie w 5.1 bo z pewnoscia nie uzyskasz tego efektu jak w pokoju chociazby 20m^2
    jak juz ktos napisal zamiast badziewnego 5.1 porzadne 2.1 i tyle :)
    pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez kuririn-bogus
      na pokoj 10m^2 chyba nie warto ladowac sie w 5.1 bo z pewnoscia nie uzyskasz tego efektu jak w pokoju chociazby 20m^2
      jak juz ktos napisal zamiast badziewnego 5.1 porzadne 2.1 i tyle :)
      Bzdura... ....Im mniejszy pokoik tym bardziej warto ladowac sie w 5.1. Przy dzwieku stereo tylne glosniki z odpowiednio ustawiona glosnoscia (np 1/2 glosnosci przednich) bez efektow DPL itp poszerzaja stereofonie. Pomimo malego pokoju latwiej jest odroznic czy dzwiek dochodzi z prawej czy lewej strony.

Skomentuj

prawda jest taka że jak ma się kase to zamiast dobrego 2.1 lepsze jest dobre 5.1 :)

Skomentuj

hmm no interesujace odpowiedzi,,,,, ale heh pomoglo mi to tyle ze mam teraz metlik w glowie,,,, mialem robic 2,1 na ARN-ach i do tego subek , tez na glosniku z rodziny TVM. Nie wiem czy wlasnie nie jest lepiej zainwestowac w 5.1 Ktore tez myslalem zrobic na ARN-ach ale pomyslelm ze te kolumienki by byly za duze :-/ do tak malego pokoju,,, chodzi mi o Wymiary pczuszki ... Dlatego pytam was co poleciacie.... Poprzemysleniach postanowilem zrobic sobie 2 x ARN + Suba.. a kino sobie kupic. Dlaczego kupic?? bo nie przykladam duzej wago przy ogladaniu filmu do jakosci dzwieku i mysle ze taki gotowy zestwik mnie zadowoli,,, Dlaczego skladac 2.1 ? bo muzyke lubie w dobrym wydaniu i nie wiem dlaczego mm sentymet do takich wlasnie kolumienek ( ARN ) bardzo misie podobaja i mysle ze podolaja moim oczekiwaniom.

Skomentuj

rób 5.0 na arn 150 +arv104 obejdzie sie bez suba w 10mkw, kilka arn 150 wystarczy

Skomentuj

aryan ma racje :) chociaz sub nie zaszkodzi :), ja mam 5.1 na ARN'ach i arv +GDN do tego, ale szczerze mowiac przez rok czasu obejrzalem moze ze 3 filmy zeby to wykorzystac :)hehe. jakos sie nie chce, i nie ma czasu. ja bym zainwestowal w dobre 2.1 teraz, a pozniej powoli dorobic reszte kina.
              teraz sie przeprowadzam (studia) i tez bede mial pokoj ok 10-13 m.kw ... no i zabieram ze soba caly zestaw, ciekawe jaka roznica bedzie ( teraz mam ok 20m.kw.)

Skomentuj

http://wektor81.neostrada.pl/1.rar
                (zmien rozszerzenie na *.ac3)
                Utworek: Boyz II men - Thank You
                zgrany z DTS-Audio do AC3 640Kbps przekonwertowany do 48KHz (mozna spokojnie puszczac na zewnetrzny dekoder)... ...to jest potega 5.1

Skomentuj

wow :) no to robi nawet wrazenie masz jeszcze takich wiecej? cakiem inaczej sie slucha niz w Stereo . Ciekawe jak cos bardizej znanego brzmi w tym ttrybie, jak cos to wrzuc na serwer

Skomentuj

greg00, okolo 30 albumow... ...wlasnie sie biore za ich konwersje do ac3 (okolo 1,5-2h na album)

Skomentuj

aha :), eh... a gdzie mozna takie albumy dostac?? sa normlanie w sklepach? :) a moze sa gdizes w necie com? :)

Skomentuj

w emule?

Skomentuj

emlule najszybciej..... .....oryginalow raczej sie w polsce nie dostanie

Skomentuj

btw bear share jest lepszy wg mnie :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X