Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie radio cd do auta po raz kolejny... ;/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie radio cd do auta po raz kolejny... ;/

witam!

chce kupic jakies porzadne radyjko cd do swojego samochodziku, wczesniej mialem kaseciaka Pioneer KEH-6900R 4x45MOSFET (jestem z niego w miare zadowolony)

chce przeznaczyc na ten cel 450-500zł
    zastanawiam sie nad ////AlpineCDE-9841R: http://allegro.pl/show_item.php?item=65050957

na radiu z przodu mysle o Hertzu ESK-130 (ESK-160 sie nie miesci:( + wzmak z jakims milym subem (moze Hertz ES200 lub ES250)

i tu pytanie czy ladowac sie w 'najslabszego' ///Alpine czy kupic jakas uzywke?
    za 450 zl mozna kupic w miare wysoki model Clarion, JVC albo Kenwood (Sony i Panasonic odpadaja :P

co robic? nie chce wtopic kasy w byle szmelc - POMOCY!!!

Alpina to alpina,napewno przeskoczy to co nizej wymieniłeś pod wzgledem jakości.Choć faktycznie z uzywek mozna jakąś koze dorwać(oby używke bo po jumie nie uznaje).Ponoć wypasione clarki sa niezłe ale tu nawet u złodzieja cena sie zaczyna od tysiaka.
    Jak Ci nie pasi ta alpinka to sie rozgladnij za blaupunktem,bardzo naturalnie graja.I nie sa drogie.I 100% nie sa z chin jak pionki i clarki ;]

Skomentuj

a kto powiedzial ze mi sie ///Alpine nie podoba?
      z uzywek podoba mi sie JVC KD-SH77R
      Blauki mnie troche odstraszaja designem :) - nie zaszkodzi jak radyjko procz uszu bedzie cieszyc oko ale bez zbednych neonikow i swiatelek :)

Skomentuj

jak slysze hertz to mnie mdli

Skomentuj

Tato przyznam ci sie ze tez mnie troche nuzy powoli Hertz (przegladajac inne fora rzeczywiscie ludzie nie widza innych glosnikow na przod jak ESK-165 :/
          no ale co zrobic za niecale 300zl chyba nie kupie zadnego lepszego zestawu 13cm na przod jak DSK-130 a jesli chodzi o suba to po prostu lubie sie trzymac jednej linii glosnikow i tyle :)

NO ALE CO Z TYM RADIEM???

Skomentuj

ja tez nie rozumiem przeciez nasz rodzimy tonsil takze robi swietne glosniki za polowe lub nawet 1/3 ceny herzow a graja wcale nie gorzej

co do radia to ta mysl mnie gnebi juz od dosyc dlugiego czasu
            ludzie podniecaja sie radiami pionier za 1000 blaupunkt za 1500 i po co do czego to komu potrzebne jak i tak zestaw zapewne skonczy z jakimis noname lub w najlepszym wypadku herzami z radiami samochodowymi jest jak ze sprzetem audio nikt przeciez nie da stxow do gryphona za 10 000 zł pozatym pomyslmy nad reszta zestawu malo kto przygotowuje drzwi zazwyczaj tylnie glosniki jak juz sa to 6*9 wmontowane w poleczke uginajaca sie pod nimi i po co nam "klarion" za 1500 zł
            jak mozna zamontowac powiedzmy radyjko pionierka za 600 zł a reszte przeznaczyc na pozadny system nie uwazacie ze slabsze radio z pozadnie zamocowanymi glosnikami zagra lepiej?
            ja ostatnio mam przyjemnosc a moze i nie przyjemnosc bawienia sie z radyjkiem boshmana za 250 zł i musze przyznac ze jak za takie pieniazki gra calkiem calkiem a porownal bym je z radyjkami za 500 zł renomowanego producenta tyle odemnie

Skomentuj

UMBERTO ten zlodziej za 1000zł haha to chyba jkais idota

Skomentuj

W pelni popieram wypowiedz LUKASZa, mam takie samo zdanie na temat CarAudio. W tej cenie sa calkiem dobra Tonsile Speed 1300 i 1700 (220zl i 300zl), ktore podobno opracowane sa na podstawie glosnikow Velocity... Sam za jakies 3 miesiace bede montowal u siebie audio i bez watpienia skusze sie na nasz rodzimy produkt.

Skomentuj

jkais idota
                  ciekawe komu sie paluszki na klawiaturze smykly - no tak moglem sie spodziewac :P
                  aryan popisz sie wiedza z dziedziny car audio i doradz cos bo z autem jakos ci nie wyszlo :)

Skomentuj

koło 300 mozna kupic signata H16 plus T3 albo helixy a radio polecam Alpine, byłem na car audio w hali ludowej i jednak wiekszosc zawodnikow w sound off miało alpiny było tez pare clarionow

Skomentuj

a ja wam powiem ze jezeli byscie chcieli to kupie za ok 400zl zestaw sporo lepszy nic ESK, a jest to Vifa D20NC lub D26NC + Vifa A160 (A16WG bodajze) oczywiscie mowimy o cenach z audiocomponents bo w polsce kosztuje 699zl + kondy

Skomentuj

vip, mówimy o polsce ;]

Skomentuj

a u nas lepper gora
                          mamy UE ale bez zarobkow UE :P
                          bo przedstawiciel musi kupic nowe auto, dziecko jest glodne i zona marudzi
                          to taki offtopic

Skomentuj

i nadal nie wiem jakie radyjko kupic... :/
                            co jest najrozsadniejszego w cenie 300-400zł z 13cm zestawowow na przod?

Skomentuj

siostra kupila wczoraj w mediamarkcje SONY CDX- S2220 za 340zł ... bylo przecenione bo ostatnie 10sztuk, a normalna cena niby 540 ;] (chociaz na allegro widze po 400)

wrazenia calkiem mile, jeszcze wczoraj je zamontowalem i pod tym co ona ma [4x noname ] to roznice spora slychac w jakosci [w porownaniu do firstline na cd/mp3 z winda :) ]

no radyjko calkiem przyjemne, polecam

Skomentuj

zakupilem 13 cm midbasy hertza hv 130 za 150zł (praktycznie nówki :) - wiec chyba niezly zakup :)
                                ale radia nadal brak :(
                                ogladam sie za jvc kd-sh XX - ma moze ktos radioodtwarzacz z tej serii? czekam na opinie...

[ Dodano: 2005-10-08, 14:34 ]
                                straszne zainteresowanie moim postem
                                a podobno ktos chce aby powstal pokoj car-audio... :/
                                trudno jestem zdany sam na siebie - zakupilem jvc kd-sh 99 RB - niedlugo przyjdzie przesylka wiec zobaczymy jak graja hertze hv130 (choc pelna para zagraja przy jakims konkretnym wzmaku)

teraz jakis subik + wzmak w niedalekiej przyszlosci
                                szukam suba 20-25cm z niskim Vas bo w bagazniku nie mam zbyt wiele miejsca, nie zalezy mi na super niskich zejsciach - lubie konkretne i szybkie 'kopanie' a nie buuuczenie
                                mysle o JBL CS10, Hertz ES200/250. co wy na to?

Skomentuj

Czaruję...
                                X