Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie programy do mixowania muzy ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie programy do mixowania muzy ??

Witam,
    jakie programy polecacie / jakich programów używacie do mixowania muzy ??

fruity loop [tak to sie chyba pisze - czyta: fruti lup :) ]

Skomentuj

a co konkretnie chcesz robić? bo samo "mixowanie" jest zbyt wieloznaczne...
      potrzebujesz jakiegoś DAW czy coś dla DJ'ów??

Skomentuj

O tym juz chyba bylo:P
        JA jade na Virtual DJ... wg mnie programik bardzo fajny:)...
        ...tylko ze w porownaniu do normalnego mixowania na mixerze to to jest zabawka:P

Skomentuj

raczej taki DJ-skie mixowanie ...
          może i było ale co chwila jakieś nowe programy wychodzą :)
          a czy fruti loop to nie jest do tworzenia muzy raczej ??
          mi chodzi o coś w stylu Atomixa - takie mixowanie w realu itp ....

Skomentuj

Mixvibes 5 badz 6

Skomentuj

Polecam Reason 3.0 zajebist komnajn

Skomentuj

reason też jest raczej do tworzenia a nie miksów...

Skomentuj

True, reason do tworzenia.
                  Do miksow polecam Traktor dj studio.
                  Jak sie nauczysz obslugi z klawiatury to mozna calkiem ciekawe rzeczy robic (jak chcesz samą myszką robic to nawet go nie uruchamiaj bo nie nadążysz
                  Brzmienie moze nie jest jak z normalnego miksera, no ale od czegos trzeba zaczac jak sie nie ma kasy

pozdr

Skomentuj

Tez sie bawie Traktorem( programem oczywiscie :P, i musze przyznac, ze jest ciekawy. Troszke trzeba posiedziec by "zalapac" obsluge a pozniej juz z gorki:) i mozna nagrywac sety i wciskac znajomym do przesluchania :)

Skomentuj

Cubase SX 2.0 badz nowszy :)

Skomentuj

Do reasona bez midi nie ma co podchodzić,nie ma szans na wykorzystanie potencjału.A nie mało potrafi,podciagnięcie go pod definicje studio nie jest przesadą.Sam się nim bawiłem ok.4 lat,skończyłem gdy sprzedałem parapet.Choc zdarza mi się odpalanie tego softu,jest poprostu zajebisty.Jeśli ktoś ma dostęp do profesjonalnych ścieżek midi to jest ogromne pole do popisu.Moja najlepsza przeróbka to "Ucieczka z tropiku" Bilińskiego.Gdzieś mam to na cd nagrane.Jak znajde to wrzuce :)

Skomentuj

czekamy :)
                          dziś pościągam (legalnie of koz ) i zobacze co ciekawego mi tu proponujecie :)
                          dzięki Wam wszystkim !!
                          ale nie kończe tematu :)

Skomentuj

http://www.steinberg.de/Steinberg/defaultb0e4.html
                            tam znajdziesz wszystko (oczywiscie tylko opisy) az po programy do tworzenia sciezek surround...

Skomentuj

przemekb, nie przesadzaj... koleś chce jakiś soft do miksów a ty mu wciskasz soft, który mu się nie przyda (przynajmniej na razie...) może jeszcze ktoś poleci protoolsa??
                              Traktor wystarczy...
                              Reason jest ok bo ma w sumie wszystko czego potrzeba (sekwencer, syntezatory, samplery, efekty itp itd), ale niektórzy narzekają, że nie można nic więcej z niego ukręcić... nie wiem jak jest z najnowszą wersją, bo mam tylko 2.5
                              przydałby się jeszcze jakiś edytor audio i wieloślad (np. cooledit, cubase, czy coś...)

Skomentuj

fruity loop to jest to tworzenia podkladow ... skladasz bity po prostu
                                traktor jest gites o ile umiesz jezyk angielski na poziome technicznym

polecem atomix Virtual dj 2 ze skora Denon DN-S5000
                                najlesza skorwa (ladnie wyglada wszystko podreka !! polecam ...

Skomentuj

ja bawie sie na BPM studio profi tez mozna cos zagrac do tego podpiety zewntrzny mikser mozna zaadresowac playery A/B monitor i sampler na odpowiednie karty dzwiekowe i jazda

Skomentuj

ja kozystam z virtual dj 3.0 +efekty :) bardzo fajny programi latwy w obsludze mam juz 20 setow uklejonych :)

Skomentuj

Te wszystkie dj softy to zabawki.
                                      Jedyny w miare profesjonalny Traktor DJ Studio. BPM Studio ujdzie w tłumie.
                                      Jednak o ile pamietam w tym pierwszym bywały jakies problemy z podpieciem miksera.
                                      Kompletnie nie polecam AtomixMP3 bo to już zupełnie zabawka jest. Straty w jakości utworu są ogromne.
                                      Natomiast jezeli naprawde chcesz sie czegoś nauczyć, nie uzywając funkcji typu synchro to polecam stary dobry, nie rozwijany juz chyba programik Virtual Turntables 1.80

Skomentuj

ja pozostaje przy swoim: Ejay + Traktor :P
                                        do małej zabawy starcza mi

Skomentuj

Czaruję...
                                        X