Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak wykanczacie obudowy ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak wykanczacie obudowy ??

Jestem na etapie wykanczania moich nowych kolumienek i od paru dni nie moge sie zdecydowac w jaki sposob je wykonczyc. Moze ktos z was stosuje w konstrukcjach jakies ciekawe (nietypowe) sposoby, ktorymi nie jest tu papierowa okleina, fornir, czy lakier fortepianowy.

Myslalem o obciagnieciu kolumny skają, jednak pojawia sie tu problem z laczeniami na krawedziach.
    Czekam na wasze propozycje, sugestie ciekawego designu...

Pozbieraj duzo kapsli po piwie jakims i poprzyklejaj lub poprzybijaj gwozdziami do obudowy

Skomentuj

ja swoją starą bude do suba wykończyłem benzyną i zapałką.. :)

Skomentuj

Dzieki za konstruktywne wypowiedzi :].

Skomentuj

kup sobie laminat aluminowy mogłyby ciekawie wyglądać
          Oryginalnie wykończyć można zrzucając kolumnę z 10-tego piętra

Skomentuj

połacz style laminat aluminiwy skaje fornir szpachla samochodowa i farba może coś z tego wyjdzie :]

Skomentuj

jak sie zastanowisz to bedziesz wiedzial jak obic skajem

Skomentuj

aryan, zastanawiam sie i raczej nie da sie zrobic zeby nigdzie nie bylo widac jakichkolwiek szwow, chyba ze zaslonimy niektore fragmenty korkiem, drewnem etc.

Skomentuj

Oddaj do tapicera to on się już tym zajmie. Ewentualnie może dasz listwy-kątowniki na krawędziach?

Skomentuj

Moze wosk pszczeli ?? Ostatnio przyszedl mi do glowy pomysl z tynkiem fakturowanym , ale jeszcze tego nie probowalem. Chociaz mam obawe ,że moze popękać...

Skomentuj

jak chcesz oryginalnie to kup mate szklaną , żywice i do dzieła...

Skomentuj

wycinasz w kształt krzyza =tylko 2 szwy po bokach u góry; szwy jakims innym kolorem np do czarnego skaju daj czerwone nici albo jakies inne
                        mozesz tez zostawic troche skaju w rogach i zagnasz ale bedzie widoczna szczelina;
                        fdajneie wyglda w kolumnach podłogowych jak ponizej głosników dasz jakas wate np taka co jest w drzwiach tapicerowanych ; tak eby ponizej głosników jest wypuklosac

Skomentuj

Zamieszczone przez schmeichelsopot
                          kup sobie laminat aluminowy mogłyby ciekawie wyglądać
                          i ciekawie dzwonic :)

a moze lakier ze struktura?

Skomentuj

Zamieszczone przez hoosar
                            aryan, zastanawiam sie i raczej nie da sie zrobic zeby nigdzie nie bylo widac jakichkolwiek szwow, chyba ze zaslonimy niektore fragmenty korkiem, drewnem etc.
                            Zajżyj tu http://elektryk.info/tematy1/monitor...xdila-vt23.htm
                            Nie zrobiłem ani jednej szwy żeby obić suba/monitory.

Skomentuj

maxdila, ogladalem twoja kontrukcje i gratuluje wspaniales roboty. Co do szwow, to u ciebie ich nie ma poniewaz zasloniles dwa boki drewnem, a ja chcialem miec 5 bokow w skorze bez ani jednego szwu, co niestety jest niemozliwe.

Skomentuj

Wszystko sie da mozna nadziac krowe na kolumne i bedzie bez szwow

Skomentuj

hoosar, mogłeś w swoim pierwszym poście (w tym temacie) napisać bez skojarzeń chociaż

a propo tematu: można pomieszać farbę z czymś, np z maleńskimi kamyczkami, chociaż lepiej wyglądały by całe kolumny "jak z kamienia" ale raczej trudne w wykonaniu...

życzę miłego wykańczania i pozdrawiam :)

Skomentuj

Płytki ceramiczne.

Skomentuj

plastelina

Skomentuj

kolorowe kredki

Skomentuj

Czaruję...
                                        X