Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAKI WZMAK POLECACIE???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAKI WZMAK POLECACIE???

Siema.Jak w temacie jaki wzmak polecaciedo 380 zl. Zeby mial w miare dobrego powerka i ogolnie zeby byl spoko :)
    A co powiecie na ten ampli ile moze miec mocy i co moze byc w nim zepsute ?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=67512405

Z gory THX za pomoc pozdro

moglo w nim pasc sporo roznych rzeczy, koncowki mocy, procesor, albo poprostu gdzies sie kabelk urwal, kto to wie:)
    jak chcesz
    powerka
    to moze jakiegos Techincsa??

Skomentuj

Alton wpadnie to napewno cos doradzi :)

Skomentuj

Moja rada - qumpel ma technicsa, moc też gróbo ponad 100W na kanał (a są 4y:) i to przy 8R. Padła końcówka - jakiś STK, ciężko go znaleźć - zgadnij ile kosztuje ten STK?! .............. 300zł. Tak więc dobrze się zastanów czy będzie Ci się opłacało.

Skomentuj

Witam. Kupiłem niedawno na allegro KD261 - wzmacniacz Kody produkowany dla niemieckiego Corada. Z przesyłką wyszło 370 zł. Zalety: ma naprawdę potężnego kopa, solidne zasilanie, solidną obudowę. Wady: potencjometr balansu jest chyba walnięty (mam wrażenie, że nie trzyma ustawień), potencjometr głośności ma skopaną charakterystykę (chodzi o to, że przy małych głośnościach ciężko jest ustawić żądany poziom). Generalnie polecam - za 370 zł nowy, przyzwoity (oczywiście moim zdaniem :) wzmacniacz (mój miał na górnej obudowi rysę, ale chyba ją sam zrobiłem podczas otwierania kartonu nożem). Jeszcze link http://tiny.pl/qszx

Skomentuj

moje zdanie jest takie że za >300zł można już coś pożądnego naprawde złożyć,
            tym bardziej stereo...
            za tą cene 2x wzmak jakna który rozłoży tą kode jak będzie chciał bez najmniejszych problemów....

Skomentuj

ok wzmak juz kupilem:)
              mam do was jescze takie pytanko bo nie chce mi sie tematu nowego zakladac :) Jak kupuje ten zestaw http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=30adda98 do dostaje calosc z koncowka mocy czy ty;lko sama plytke z elementami bez koncowki??

Skomentuj

Komplet to komplet a co to by byla za koncowka bez hybrydy,choc napisane jakos dziwnie to kilka kondow nie kosztuje 85zl byla by to paranoja:/

Skomentuj

ja tez mysle ze to jest razem z hybryuda.Alke okaze sie jak przyjdzie bo juz zlkozylem zamowienie :)

Skomentuj

Do 380 to masz dość duży wybór :).Technics,Koda,Pioneer,Sony,Kenwood.Np KA660 albo KA880 to potężne maszyny.Były ostatnio na allegro i chyba nadal są.

Pioneer A447,550 to baaardzo dobre wzmacniacze akurat zmieścił byś się w cenie.A447 to to samo co A550 tyle że bez pilota.

Sony.... hmmm TA-F210 i jego wyższe modele.

Technics - SU-V8,9,10X / SU-V570,670 / SU-A800 / SU-A900 MkII ale to nie ta półka cenowa.

KODA - KD269 końcówa mocy 2x120W 8R
                    KD261 jak ktoś mówił identyczny środek jak KD269 tyle że ma przedwzmacniacz i tranzystory zdaje się 2SC3280 i 2SA1301 ale tego do końca nie jestem pewien.Koda 269 jest na 2SA1943 i 2SC5200 trafo ok 400W + 40 000uF w zasilaniu jako monobloki.

Powiem tyle że ja ostatnio kupiłem Technicsa SU-V670 i jestem BARDZO zaskoczony jego brzmieniem.Nigdy nie pwiem złego słowa o techncisie.Ma potworną moc i super dynamiczny dźwięk.Porównując do SU-V10X wypada minimalnie gorzej mimo znacznie słabszej elektroniki w środku.

Apropo PETERS ma racje.Padł SVI3205 a nie STK.SVI to nie STK.Na 99% mówi on albo o SU-V570 albo 670.Koszt kupna tej hybrydy to ok 250-300zł.Choć dziwie sie komu sie ją udało spalić.One mają tak wiele zabezpieczeń że to aż dziwne :)

Skomentuj

Re: JAKI WZMAK POLECACIE???

Zamieszczone przez SCIERA
                      Siema.Jak w temacie jaki wzmak polecaciedo 380 zl. Zeby mial w miare dobrego powerka i ogolnie zeby byl spoko :)
                      Może wyda Ci się to śmieszne, ale jak faktycznie nie chcesz wtopić i zależy Ci na większej mocy, a za bardzo się na tym nie znasz, to weź to po prostu na wagę, czym cięższy tym mocniejszy, stare metody są bardzo skuteczne. Jeżeli pisze dużo, a jest bardzo lekki, jak to dziś w większości bywa, do ani sobie tym głowy nie zaprzątaj.

Skomentuj

Rysiek41, Oj nie dokońca to jest prawda - dzisiaj wzmacniacze mimo że nie ważą bardzo dużo mają bardzo dużą moc :).Ale twoja uwaga jest słuszna ponieważ mówimy tutaj o sprzęcie z lat 80-90 gdzie waga odzwierciedla klasę sprzętu :)

Skomentuj

Zgadza się, ale te naprawdę mocne i lekkie, to znowu ich waga cenowa jest bardzo, bardzo ciężka.

Skomentuj

któryś producent to przeczyta i zacznie pakować ołów do wzmaków :)

Skomentuj

Ja mam DENONA PMA-850 Mk II , w środku ekranowany toroid 600W i solidne radiatory, moc 2 x 40W ( 8 Ohm ) w czystej klasie A, 2 x 180W ( 4 Ohm ) w klasie AB, waga 19,5 kg

Skomentuj

Czaruję...
                              X