Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Neostrada

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Neostrada

Mam prośbe do osób korzystających z neo w opcji 128 i 256.Jak jest z praktycznego punktu z limitem?Będe musiał dokonać zmiany w firmie,kolega sie zwija i musze czegoś szukać.Boje sie jednak tych limitów w neo.Radiówki też juz mam raczej dość (mam w domu,256 sie gorzej wlecze niż 128 z DSL-a).
    Moze ktoś mi przybliży kwestie tej limitowej wady neostrady,może niepotrzebnie sie obawiam?

Hmm ja mam neo 128...
    I jest tak.. Jak korzystasz z umiarem, tzn sciagasz troche mp3 itp to limitem sie nie przejmoj wystarczy spokojnie... Ale jak juz chcesz sciagac filmy lub jakies wieksze pliki to limit mozesz odczuc... ja mam ta neo od ponad roku i tylko raz zblizylem sie do limitu... No ale filmow nie sciagam... mp3 to tak, grac przez neta jako tako tez idzie...

Skomentuj

No właśnie,ściagać to ściagam raczej jakis soft,łaty itp.Mp3 czy filmy baardzo rzadko.
      Głównie korzystam z www,emaila.Tyle że tych www jak są nudy to i ponad 100 odsłon potrafie zrobić dziennie.I to mnie troszke boli.

Skomentuj

ja mam neo od listopada, limit przekroczylem 2 razy. Raz 2 dni przed koncem miesiaca to spoko. A raz to w polowie miesiaca. wtedy to masakra, ledwo po www da sie chodzic, co do zciagania to nie ma szans.... Ale wtedy to emule chodzil mi cala dobe...
        Teraz mam juz 256...
        Powiem tak, w miesiacu zciagniesz sobie 2 filmy, kilkadziesiat mp3. Przy www ci nie zleci caly limit. Ja jestem zadowolony

Skomentuj

Myślę, że w Twoim przypadku te 7GB miesięcznie powinno starczyć. Ja miałem od roku Neo 128, teraz 256 i nigdy limitu nie przekroczyłem choć często słucham radia przez internet itp. Wyjątkowo do końca tego miesiąca zostało mi jeszcze 1,2GB ale to dlatego, że ściągałem dość "sporo". Zobacz ile dziennie ściągasz dancyh i oszacuj sobie czy przez miesiąc "uzbierasz" te 7GB. Od biedy limit można sobie dokupić.

Skomentuj

umberto w takiej intensywnosci kozystania z netka nie braknie ci transferu spokojnie :) mi jeszcze nie gdy nie braklo, a sciagam czasto filmy mp3 ale to tez zalezy ile i kiedy od tego czy mi sie chce czy mam checi, pozatym ta usluga naszej "kochanej" tepsy jest daremna osobiscie mam juz jej dosc rezygnuje z tego i to jak najszybciej i biore co innego

Skomentuj

ja tam mam Radiówkę 256 i jest poprostu super! Nigdy mnie nie zawiodla i 2GB dziennie to sciagam bez problemu :) Jak bym mniał ten neoszrot z limitem to bym się powiesil. Neostrada do stronek super polecam ale jak chcesz coś sciągać to d.pa blada. moje zdanie jest takie.

Skomentuj

Ja mam neo640 bez limitów, dziennie potrafi po 6GB sciagnąć, a zdarza sie że miesiecznie ponad 100GB uda mi się pobrać chociaż już teraz mi sie znudziło i już praktycznie nic nie ściągam, tylko www

Skomentuj

ja proponuje jednak od prywatnych providerów...
                  ja mam 4mb a płace mniej niż za 256 ...
                  warto się czasem rozgladnąć czy ktoś nie proponuje czegoś ciekawego w okolicy ...

Skomentuj

takero, tylko czasem nie ma aletrnatywy dla tp :/

Skomentuj

neo to niuebo w porownaniu do poprzedniej sieci...wole neo 640 na siebie niz neo 640 .UWAGA TRZYMAJCIE SIE KRZESEŁ. na 15 osob + emule na serwerze i u kazdego kazaa itp.... kto mi wspolczuje 2 lat meczarni ?!

Skomentuj

Ja mam siec LAN + Internet na swiatlowodzie Netia, transfer z netu zadko ponizej 500kb/s + DC++ Hub na ktorym jest 6TB i transfer od 1mb/s do 8mb/s do tego mam ZEW IP i nie nazekam z torrentow mam 300kb/s a muzyki zazucam 5GB na BitComet na nocke kompa zostawiam i sciaga sie 2-3godziny

Skomentuj

cena?

Skomentuj

5GB to ja bym ssal w 5 dni :/

Skomentuj

Tasior: 50zl miesiecznie

Skomentuj

poprostu zaje#iscie

Skomentuj

No ja tak jak wisnia jestem w LANie. Nie narzekam. Mamy hub DC, w tym momencie jak pisze tego posta udostepnionych jest 21terabajtow (1TB=1024GB) i nie jest to jakis specjalny wyczyn... Dziennie moglbym zapelnic kilka naprawde sporych dyskow :) Ale co z tego ze moge miec praktycznie kazdy film w kilka minut jak sam po pewnym czasie nie wiem co ogladnac :P
                                  Lacze jest naprawde szybki , www to chwila.
                                  Aha - place za to 48zl miesiecznie

Skomentuj

Tylko po lanie to wiadomo ze masz szybkosc nawet 1GB na sekunde to niedziwne ze mozesz zapchac kilka dyskow. Zreszta taka predkosc dzisiaj to i tak niestes duza jak 1GB na sekunde gdzies sie udalo przeslac hyba 1 TB na sekunde to jest speed ;] Wisnia niewiem jakim cudem zassasz 5GB na laczu 300kb/s.

Skomentuj

slam a kto powiedzial ze mam takie lacze ?? chyba nie doczytales, 300kb/s -taki mam transfer ze stron z Torrentami, na stronie operatora mojej sieci jest wykres obciazenia lacza w danej chwili i np teraz jest okolo 40.6Mbit/s czyli akorat lacze jest wykorzystywane w polowie tego co naprawde potrafi.

Skomentuj

A np jak ssasz cos z jakiejs www to jaki masz srednio transfer ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X