Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

harman/kardon .... wasze opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W czym lepsza. Wiesz pojęcie bardziej sugestywne. Jednak po czasie stwierdziłem że bez apelacyjnie aluminium yamahy na przednim panelu prezentuje się dużo lepiej niż błyszczący jak dupa węża blat HK. Po 2 z wizualnych kwestii strasznie się ten panel W HK marze :(, po 3 niebieskie podświetlanie IMHO jest już troche przeżarte i ostatnio wygląda to jak wytwory MANTY, o tandetnej regulacji głośności tym dziwnym pokrętłem nie wspomną - mnie się po prostu to nie podoba.....nie wiem może jestem tradycjonalistą :) . Co do spraw dźwiękowych to napewno HK dużo bardziej preferuje brzmienie basowe. Ja osobiście używam tych ampli z monitorkami ze stajni B&W i w tym przypadku po mimo iż niektóre osoby własnie HK mi poleciły to uważam, że YA brzmi dużo neutralniej - jak mówiłem to są typowo subiektywne odczucia. Inna sprawa że yamaha ma ciekawsze funkcje takie jak YPAO, konwertowanie sygnałów rgb, ustawianie fukcji startowych i ciekawe ustawienia 2 strefy(czego ja akurat używam), świetnie jest także rozwiązana funkcja "pure direct" przynajmniej w modelu 657, bo w 596 jej wogóle nie mam :( . Napewno każde ampli ma swoje + i -. Jednak w tym pojedynku wydaje mi się że nowy HK wypada nieco gorzej niż nowy model YA. Nie ukrywam że najbardziej przeszkadza mi kwestia wizualna HK i tandetne wykonanie nie których elementów (np ta gała) co w YA sie IMHO nie zdardza.

[ Dodano: 2005-10-21, 21:26 ]
    Dodam może fotki...chociaż chyba każdy widział ampli YA.

Skomentuj

harman oki ale ta manta bleeeeee

Skomentuj

LUKASZ, Manta BLE ...fakt, ale do odtwarzania divx/xvid sie nadaje :]

Skomentuj

dolaczajac sie do tematu chcialem sie doradzic was bo mam zamiar kupic w przeciagu miesiaca amplituner tylko niestety nie wiem co wybrac, cena do 1500zl dobrze by bylo tak okolo 1300 ale maksymalnie 1500 moge dac, interesuje mnie miekkie i cieple brzmienie...

PS UFOK zerwij ta szpecaca naklejke pleasee ;]

Skomentuj

Troche dziwią mnie takie firmy jak yamaga philips i inne co chwytają sie wszystkiego zamiast skupic sie na jedej specjalizacji. Np Yamaha produkuje wzmacniacze amplitunery sprzet muzyczny jakies gitarki fortepiany kończąć na motocyklach. Troche mnie to dziwi ta sam firma produkuje elektronike jak i zajmuje sie mechanika musza tam miec samych inteligentów chyba :]

Skomentuj

To japońska firma. A tam są wielkie konglomeraty powiązane są na wszystkie sposoby (finansowy, rodzinny itp). Jest wielka integracja firm, te firmy występują pod jedną nazwą. Tam jak jedna firma pada to wszystkie pozostałe jej pomagają. Japońce są bardzo przywiązani do firm w których pracują czesto na całe życie - stąd tyle samobójstw jak firma plajtuje bo pozwolili jej upaść. Dlatego pomagają sobie w trudnych chwilach.

Skomentuj

Japończycy to honorowi ludzie daltego gdy firma bakrutuje to wszyscy pracoewnicy strzelają charakiri :]

Skomentuj

wisnia, No właśnie musze sie za to zabrać. Kurna z YA 596 zerwałem po jakimś roku - sam nie wiem dlaczego. I taki jakby ślad został - musiałem się z nim troche męczyć, dlatego się obawiam ...ale dam rade

[ Dodano: 2005-10-23, 00:36 ]
                  ...już odklejona :)

Skomentuj

Ja właśnie kupiłem avr130 za 845zł na allegro,czekam właśnie na kuriera.Miałem yamahe rxv357.Myślę że dobrze zrobiłem i usłyszę chociaż trochę poprawy głównie w stereo

Skomentuj

A czy autor moglby napisac cos o wykonaniu galki od regulacji glosnosci???
                      Czy jest to taki pierscien czy tylko tak mi sie wydaje prosilbym tez o jakies fotki z bliska tejze galy jezeli to nie problem??
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

poczytaj opinie napisaną przezemnie http://www.audiostereo.pl/Harman_Kar...9-3805-10.html
                        a gałka to faktycznie pierścien ale mnie się podoba

Skomentuj

Zamieszczone przez symforian
                          a gałka to faktycznie pierścien ale mnie się podoba
                          No mnie tez sie podoba i zamierzalbym to skopiowac do swego wzmaka :wink:
                          A wiec gdybys mogl zamiescic kilka zdjec to bylbym uszczesliwoiny bo niestety ale u mnie pseudo salony audio nie maja takich sprzetow a wiec moge sobie je poogladac na zdjeciach.
                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Oto fotki mojego cacka
                            i kody pilota bo wiem ze nie wszyscy mają a przydatna rzecz https://www.hci-services.com//tech_d...tup%20Code.pdf
                            Załączone pliki

Skomentuj

Kurde nalo tych zdjec galy, w necie trudno znalezc foty z bliska a wiec prosze jezeli mozesz o dokladne obfotografowanie zarowno wylaczonego ampli jak i podswietlonego aha czy ten srodek sie obraca czy tylko sam pierscien a srodek nieruchomy??
                              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Kocham ten pierścień, ten design...

Skomentuj

Czaruję...
                                X