No własnie.Tyle sie pisze o elektronice i akustyce.A może napiszcie coś o waszych samochodach oraz o sprzęcie jaki w nim macie?Czy przywiązujecie wage do brzmienia w aucie w takim stopniu jak w domu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wasze samochody - oraz car audio
Collapse
X
-
VW Golf.
i wszystko jasne :-)
głosniki te co były jak kupiłem to auro włożone w oryginalne miejsca (czyli 4 badziewia)
kiedys zasilało to radio Kenwooda, dodatkowo jakas no name końcówka mocy która w nostku napedza suba LW100C41.
W radyjku dorobiłem Line OUT (sub) oraz Line IN (discman)
24 grudnia 2002 jak rano szedłem do pracy zastałem otwarte drzwi i ... brak radia.
"Ja cie pierdze - pomyslałem - ale w tm roku mikołaj zaczął szybko chodzic"
OD tego czasu głosniki napędza TDA1555Q (tylko przód) a za regulacje robi potencjometr w discmanie. Jesli przyjąc ze jakość basu mnie zadowala (a tak nie jest, cholerny alf) to brzmienie nawet fajne.
Wczoraj przyszedł poczta odtwarzacz mp3 i pierwsze testy są zadowalające, jako żródło nie odbiega od discmana, moze nawet poprawił sie bas. I te wymiary...
Nigdy wiecej nie kupie radia do samochodu bo ten stoi pod blokiem
Skomentuj
-
Ja mam radio blaupunkta z serii 51 na cd do tego głośniki z odzysku (tył) i odkupione od kolegi za 15zł 2way z przodu + marne tweetery + sub na jakimś 888 (w bezpośrednim porównaniu z lw 800 dużo leprzy) zasilany tda 1562Q. Jestem zadowolony z natężenia dźwięku, ale nie do końca z jego jakości.
Głównym celem było stworzenie czegoś, co nie będzie łakomym kąskiem dla złodziei ale będzie w miarę dobrze grało. Myśle, że to mi się udoło.
A radio na noc wyciągam całe i w brew pozorom nie trwa to zbyt długo(ok 15s)
Samochód to niestety tylko polonez 93r.
Skomentuj
-
ditomek wiem coś o tym z autem pod blokiem, koles miał niezłe radyjko na c gdy te dopiero wchdoziły wiec zabuliłza nie nieźle, wzmacniacz, z tyłu dwa jak to sie mówi duze jajka w bagażniku suba, i z przodu łądne głosniczki, to dawno temu było gdy jeszcze niewiedziałem co to jest głośnik :P ( nbie no zartuje ale i tak to dawno temu było) mia łto w cadecie takim kwadratowym jeszcze i co sie pewnego dnia stało ... pare ziomków którzy codzien pod moim blokiem przy barze siedza zaj.. mu autko, wymiontowali wszystko i odstawili mu ale bez soprzetu, rano auto stoi, jak nowe tylko brak jakiegokolwiek sprzetu elektroakustycznegoniezłe co .. ja bym sie nieźle wqr..
Skomentuj
-
a co mi tam: http://traviz.ys.pl/ktk/forum/viewtopic.php?t=5452
tylko sie nie smiac ... :[
w skrocie: opel kadett 1,6i, radio - keh-8600r, wzmak yamaha ypa-720, przedni zestaw na signatach, a w bagazniku hifonics atas
mi tam wystarczy - i tak nigdy nieslucham glosniej niz 40 % mocy ...
Skomentuj
-
Przemek
Skomentuj
-
wow chyba wiesz że masz potwora w garażu? wow.. dla mnie mój ma wypasione osiągi(jak na swoją pojemność 1.4 nie jedną 1.6 bierze- a jest na równi z 1.6 focusem:) to cio dopiero lżejsze Cio Clio 2.0..@->-- hehe
a suba nie potrzebujesz bo silnik chyba Ci potrafi to zrekompensowaćciekawe kto ma Clio z silnikiem na tylych fotelikach..
pzodro
Skomentuj
-
W samochodzie nie ma miejsca na dźwięk....mozesz czoc sie jak na koncercie
w aucie nigdy nie bedzie to do zrealizowania ...ale dobry sub i w samochodzie tez jest fajna zabawa tylko na swoj sposob
renault Thalia 1.4 16V 98KM 190 km/h 10,5 sek/100km/h:)DDD
Renault Clio 2.0 16V Sport
bo z tego co pamietam to miles lagune :)
a Cliowka to zapierdziela nie ? ..hehehhehe
poz for ALL
Skomentuj
-
Przemek
nie, od początku miałem Clio, czarne, trzydrzwiowe, 1.2 silnik. I teraz też mam Clio, też czarne i trzydrzwiowe, tylko...nieco inneA 1.2 ma żona...
Skomentuj
Skomentuj