Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

film + glosnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"prostych ludziach w usa"
    każdy ma prawo do swojej opinii,
    jednak ja sądze że wole być polakiem ,
    wykształconym itp i zarabiać te pare tys na miecha,
    niż amerykaninem - idiotą - zarabiającym setki tys $ rocznie ...
    jak dla mnie kasa to nie wszystko ...
    trzeba szanować jeszcze to kim się jest i jakie ma sie pochodzenie,
    a ja jestem dumny z tego że jestem polakiem

Skomentuj

ja sie ucze i pracuje w wonym czasie i jak zdobede dok n.med to uciekam do angli robic kase :))
      chociaz w polsce jak ktos ma głowe to bedzie zarabial tyle co na zachodzie :)

[ Dodano: 2005-10-23, 16:32 ]
      kasa to jest wszystko :P
      spójrzcie tylko na ginekologów i ich domy i samochody :)

Skomentuj

mam nadzieje że to tylko głupi żart...

chyba nie wiesz czemu ginekolodzy mają tyle kasy ...

BTW poczytaj "Ludzi bezdomnych" Żeromskiego ...

chociaz w polsce jak ktos ma głowe to bedzie zarabial tyle co na zachodzie :)
        hmmm
        mój znajomy hematolog bierze za jeden nocny dyżur ok 700 - 1200zł...
        za mało jeszcze ?

Skomentuj

Tak mówią ludzie moralnie zepsuci.
          Wiadomo, że pieniądzę dają lepsze życie bardziej komfortowe, wygodne, mało-problemowe, ale są jeszcze takie cechy jak ludzka godność, przyzwoitość, umiar, które powinny hamować bezustanną, ślepą pogoń za pieniądzem.

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
            uciekam do angli robic kase :))
            jak to przeczytalem to malo zem z krzesla nie spadl.....

bylem w anglii 4miechy i nie zycze nikomu zeby tam pojechal do pracy.... pytacie czemu ?? bo tam polak=smiec, bialy murzyn.... malo razy slyszalem na ulicy: "look fucking polish guy" powodzenia wszystkim wyjezdzajacym do anglii !! i wierzacym w te bzdury ile to tam sie kasy zarabia o jezu 300funtow tygodniowo = 1800zl normalnie raj na ziemi tylko zeby wynajac mieszkanie trzeba zaplacic 500-600funtow + oplaty, a ci co mowia ze placa 50funtow tygodniowo to mieszkaja jak żury w syfie i brudzie 8 osob na 2 pokojach..... ludzie zrozumcie nie da sie zarobic zeby sie nie narobic i to jest swieta prawda

PS ja pracuje 12godzinn dziennie, od 6-18 a potem tydzien od 18-6 w fabryce okien w ktorej nie mam czasu zeby nawet isc sie odlac bo taka jest orka, ale wole tutaj pracowac niz byc smieciem w anglii

PS2 wiecie kto obok mnie sklada ramy do okien ?? mgr nauczyciel matematyki... taka jest polska tutaj juz nie ma dyrektorskich miejsc wszystkie sa zajete

Skomentuj

popieram swoich przedmówców...
              z tą pracą za granicą to jest mit ...
              na zachodzie polak to śmieć , złodziej itp...

Skomentuj

Biorąc pod uwagę jaką tragiczną a jednak szczęśliwą historię ma Polska jestem jak najbardziej szcześliwy i dumny z tego, że jestem polakiem. Moim zdaniem to, że młodzi i często dobrze wykształceni ludzie wyjeżdżają za granicę jest ja najbardziej dla nich dobre jednak nie dla naszego kraju, ponieważ w ten sposób kraj nasz traci cały potencjał który własnie w drzemie w młodych ludziach inną sprawą jest to, że ci sami młodzi ludzie nie mają odpowiednich warunków i możliwości, zeby ten potencjał spożytkować : tutaj przykład magister na kasie w geant'cie. A jak słysze, z ektoś mówi skończe szkołe i spierdalam za granice bo polska to bagno to od razu mam ochote spuścić syty wpierdol.. nie wiem czemu. Sam pracowałem za granica w wakacje i nie nażekam, że było źle po nie powiem można zarobić ale jednak mam jak największą nadzieję , że po studiach bede mógł znaleźć przyzwoitą pracę w polsce.

Kocham mój kraj i wszystko co polskie a najbardzie tonsile i kowarskie dywany :P

[ Dodano: 2005-10-23, 20:07 ]
                ps. takiej wódy jak w polsce nie ma nigdzie :)

Skomentuj

...jak ja im zazdroszcze, tym wszystkim ludziom w Chicago jacy oni to szczęśliwi LOL. Na Titanicu ludzie też mieli pieniądze...

Skomentuj

zajaranyy przejdz się na bazar i kup od ruskich "żniwnyj dar" w płaskiej butelce 0,7 l - stosunek cena do jakości fenomenalny, a jakość zbliżona do finlandii

Skomentuj

Co ??
                      We łbach wam już sie całkiem popierdoliło. Znam ludzi któży mają naprawdę wielką kasę. Człowiek pochodził ze wsi i potrafił rozruszać swoją małą firemkę do naprawdę dużej firmy. Kasę ma naprawdę wielką, widać to po jego samochodzie, domu, łódce itp... Ma kasę, jest szczęśliwy....??? Gówno prawda, teściu miał raka i co? Mógłmu załatwić najlepszy szpital w Polsce. Nawet za granicę możnabyło jechać do "lepszego" szpitala. Ale po co? Każdy z Was póki ma zdrowie to może wymieniać na 1. miejscu pieniądze. Do czasu. Wystarczy że komuś z Was (a nie życzę tego) przydarzy się jakaś np. nieuleczalna choroba albo jazda na wózku do końca życia, to zapewniam Was, powtarzam: ZAPEWNIAM Was że na pewno zmieni zdanie !

Skomentuj

Pozabijacie sie zaraz ;] bedzie dobrze mamy nowego prezydenta teraz polska zmieni sie w USA ps. gdzie jest ten filmik z tym dzieciakiem ?

Skomentuj

Kocham mój kraj i wszystko co polskie a najbardzie tonsile i kowarskie dywany :P
                          w końcu ktoś myśli jak na polaka przystało

Teraz dam inny przykład odnoszący się do polski i usa - porównajcie historie naszą i ich - czy nie można być dumnym z tego ??
                          Właśnie dlatego amerykanie stawiaja na pietestale np tych strażaków z wtc - po prostu szukają bohaterów na siłe - my ich mamy pod dostatkiem :)

Skomentuj

Ja niewiem co wam z tej polski poco ci historia jak kasy niemasz zjesz ja czy wakacje se zrobisz , cale zycie zacofanie glupiego ghlosnika se kupic niemozna dobrej klasy hyba ze na raty hehe na kawalek magnesu i drutu :/ wiekszosc i tak juz jest wysprzedana gdzie sie nieogladniesz wszystko z importu :/ hyba kielbasa i ogurki tylko polskie mamy no i WINO ;]

Skomentuj

konkluzja jest prosta - kasa to nie wszystko ,

ale jak dla mnie możesz uważać jak chcesz ...
                              w końcu żyjemy w biednym , ale wolnym kraju :)

Skomentuj

slam do kogo mówisz o zacofaniu? Przeczytaj swoją wcześniejszą wypowiedź i policz ile błędów nasadziłeś, oczywiscie jak umiesz liczyć (wnioskuje że jak historia Tobie niepotrzebna to matematyka tym bardziej).
                                ...ale nie obrazaj się na mnie, bo na świecie są potrzebni także woźni.

Skomentuj

na razie mam zdrowie i niech tak zostaniee wiec o $$ mysle:)
                                  ginekolodzy na skrobance robia kase:P u mnie baba na deontologi (taki dupny przedmiot o moralnosci aborcji i eutanazji oczywiscie jestem za :P) mówila ze rocznie w polsce to jest liczba ok 300 000 aborcji

mam wujka mieszkajacego na stale w angli (tylko nie wiem co on tam robil bo jest na emeryturze) i byl w te wakacje to mówil ze jest niezle i w weekendy czasem mozna spotkac polskiego lekarza w szpitalu czy jakiejs przychodni; rozmawial z jednym takim to on mówil ze przez weekend w angli zarabia tyle co przez tydzien w polsce

kiedys kupowalem na rynku 1l JELZINA ale teraz ruscy same podróbki przywoza ze strach pic :P za 1 L arktici placisz 24,99 w leader price - polskie i wiadomo ze wódka anie metanol :P

Skomentuj

jestem w kalsie maturalnej... 70% klasy idzie na kierunki medyczne (biol-chem) 90% tych osob juz teraz mowi: skoncze studia i jak szybko sie da na zachod, zyc jak pan... to jest przykre ale prawdziwe, wszyscy chcemy zyc lepiej... ja pokladam nadzieje ze zmieni sie cos na lepsze, nie chce uciekac z polski bo tu jest nasz dom. ufam ze kaczor wsadzi do wiezienia tych wszystkich co nas okradali tyle lat. /ale sie odd tipic zrobil;p
                                    a POLSKA gora. biedniej gorzej ale tutaj;]

Skomentuj

Błedów to narobiłem kupe ale przeczytać i zrozumieć sie da ;]

Skomentuj

da się da

Skomentuj

wisnia, mówisz, że na równi (czyt. "fucking polish guy") traktują kolesia który ledwo skończył średnią szkołę i jedzie szukać byle jakiej roboty i kogoś kto skończył dobre studia z tytułem mgr inż i jedzie szukać pracy, w której ma dobre kwalifikacje?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X