Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

program do wykresow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

program do wykresow

witam czy ma ktos albo czy istniej program ktory drukuje wykresy na papierze milimetrowym ?? tzn chodzi o to ze mam teraz troche wykresow do zrobienia a nie chce mi sie co chwila rysowac tabelek i obliczac odstepow itp ...

wydaje mi sie ze excela dalo by sie tak skalibrować

Skomentuj

Mi też się tak wydaje że Exel poraqdziłby sobie z tym. Kiedyś na pracowni kumpla miałem w grupie, który tak właśnie robił. Główna kwestia to drukarka - jak masz jakąś dobrą to spoko. Kumpel drukował to Na HP670, która jak na tamte czasy była drukarką dobrą. problem tylko na tym polegał że drukarka tamta nie ciągła idealnie kartek z podajnika, a milimert w te czy we wte to jednak na papierze milimetrowym robi różnicę. Tak że udało mu się z 10 stron dokładnie wydrukować tylko 3. Ale myślę że teraz już nie ma takiego problemu bo drukarki są dokładniejsze.

Skomentuj

a nie prościej zrobić to od a do z w exelu i kazać mu to wydrukować na czystej kartce z własną podziałką z exela - mozna tak robić wykresy nie tylko na papierze milimetrowym ale na logarytmicznym i zawsze jest OK :)

Skomentuj

nize zabardzo znam sie na excelu ale pobawie sie
          ty

Skomentuj

Czaruję...
          X