Witam mam pilota od tunera ''skystar 2tv'' ( komputerowego). Pilot ma na odwrocie symbol TS35. Chodzi mi glownie o to zeby nie sterowac z niego tunera ( bo go nie mam :]) tylko zazadzac winapem lub jakims innym programikiem..... Zna sie ktos na tym???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki program ??
Collapse
X
-
Najlepiej jak byś sobie Girdera zainstalował i odbiornik polutował. Koszt tego wyjdzie niecałe 10 zł. A w Girderze już sam sobie możesz dowolnie ustawić jaki klawisz za jaką czynność będzie odpowiadał.
Ja miałem kiedyś Girdera to każdy pilot do tego podchodził.
http://www.elektroda.net/dla_kompa/girder.html
tu jest wszystko opisaneZałączone pliki
-
JAREK, mialem to samo
nie wiedzialem czy to tylko u mnie czy jak... ale ludzie sie na to nie skarzyli wiec olałem, mysle sobie ze to ja tak mam
jaka masz plyte glowna? bo podejrzewam ze od tego to zalezy... jeszcze mozna kombinowac z adresowaniem, parzystoscia i innymi ustawieniami portu COM, ale nie chcialo mi sie w tym dlubac, znudził mi sie bajer
Skomentuj
-
Jeśli nie ma SFH506-36 lub TSOP1736 równie dobrze może być TK69 650 TFM.1380 <-mam taki bo innych nie mieli i też śmiga jak ta lalaPraktycznie moze być to jaki kolwiek odbiornik IR byle odbierał w standardzie R36 czyli praktycznie każdy który w końcu nazwy ma "36" :]
Mnie wszystkie cześci wyniosły 7,30zł :]
Obsługa girdera jest śmiesznie prosta,sam jeszcze odkrywam mase fajnych zaawansowanych funkcji,ale i tak 15 min z tym progsem powinno starczyć żeby załapać podstawy.
Fakt faktem,kiedy program odbiera kod z pilota okropnie dużo zabiera zasobów systemowych ale to tylko taka drobnostka :P
Ogólnie to jest zarąbisty gadżet do wkur...nia kumpli ]:->
Kolega se gra,a ja mu myk i sie sama myszka rusza...a on z tekstem:"Piekny masz chyba trojana bo myszka sama jeździ"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PieknyFakt faktem,kiedy program odbiera kod z pilota okropnie dużo zabiera zasobów systemowych ale to tylko taka drobnostka :P
U mnie niestety zadnego odbiornika IR nie dostane:/ Kupie tamto z allegro jak koles ponownie wystawi aukcje, 6zl mnie odbiornik wyniesie razem z przesylka.
Skomentuj
-
Eee...bez przesady,nie aż tyle zeby kompa zawiesić czy coś w tym stylu
Właśnie sprawdziłem:
-Włączony winamp-menadżer zadań,zakładka wydajność(uzycie proc):0-2%
-"zabawa girderem" + włączony winamp-menadżer zadań,zakładka wydajność(uzycie proc):26-46% (raz na jakiś czas komp przylaguje)- jest to troche ale to chyba nie aż taka tragedia nie? :P
Pozatym ciężko znaleźć o ile wogóle da się znaleźć równie dobry progs do obsługi pilota do PC tak więc na ten jeden mankament można przymknąć oko
Skomentuj
Skomentuj