Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Kolumny zdzierajace ubranie z kobiety" a co na to

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"Kolumny zdzierajace ubranie z kobiety" a co na to

Wczoraj ogladalem akuratnie folm "Włoska robota" gdzie właśnie pojawiło się stwierdzenie z tematu. Czesto w filmach widziałem, że włąśnie po przesterowaniu, lub wybuchu ktoś wychodził w porozrywanym ubraniu.
    A co na to fizyka, jak myślicie czy podmuch wywołany uderzeniem basu z glośnika lub podmuchem wybuchu moze zedrzeć ubranie z człowieka?
    byłoby to ciekawe połączenie 2 pasji, kobiet i muzyki:))
    mi sie bardziej wydaje proawdopodobne, ze człowieka poporstu przewroci.

Pozdrawiam

glosnik nie jest w stanie wytworzyc takiego podmuchu.

Skomentuj

Ete, czy wyobrażasz sobie głośnik, który przewróciłby człowieka? Wyobraź sobie ile "siły" musiałaby w to włożyć...

Skomentuj

Zwykły głośnik nie może wywołać podmuchu, ponieważ jest źródłem fali zmiennej (dźwięku). Duże natężenie dźwięku może co najwyżej uszkodzić słuch, zabić i w konsekwencji przewrócić człowieka. Ale nie mam mowy o przewróceniu człowieku od samego ciśnienia. Nawet głośnik o setkach watów mocy akustycznej sobie nie poradzi. Chyba że mówimy o jakichś wymysłach o x-max rzędu kilku metrów, kilkunastometrowej membranie, ogromnym natężeniu i sygnale piłokształtnym lub kwadratowym o częstotliwości rzędu kilku herców.

Skomentuj

x-max rzędu kilku metrów, kilkunastometrowej membranie, ogromnym natężeniu i sygnale piłokształtnym lub kwadratowym o częstotliwości rzędu kilku herców
          ... i zapomnialeś dodać jeszcze dobrej elektrowni.

Ete, bardziej chyba by ci sie udało jak bys te pieniażki za ten "matrixowy" głośnik i ta elektrownie przeznaczyl na ta kobiete, odwdzięczyła by ci sie równie ciekawie niż gra wstępna w twoim pomyśle......

[ Dodano: 2005-11-15, 18:30 ]
          ps: ja nie uważam ze kobiety to tylko za pieniadze jakos tak glupi podkontekst sie pojawil :P

Skomentuj

mi si eto podoba tylko jaki glosnik by temu podolal zeby zedrzec ubranko z kobiety i co by sluzylo do napedzenia...
            pozdro

Skomentuj

taki motyw widzialem w pierwszej czesci "powrotu do przyszłości" .. na samym poczatku ;] moze ktos z was kojarzy

Skomentuj

to ten koles co stanol przed 4 metrowym glosnikiem i brzdeknol w gitare...

Skomentuj

jesli chcecie pozbyc sie ubrania z kobiety proponuje mniejsze natezenie dzwieku za to jakas romantyczna pioseneczka kolacja przy swiecach.... reszte sami sobie dopowiedzcie na pewno skuteczniejszy sposob niz probowac pakowac niezliczone ilosci subow do pokoju
                  pozdrofka

Skomentuj

dragon, dokladnie o to chodzi, co wpadl w kartony ;]

Skomentuj

Back to the Future moj ulubiony i najlepszy film jaki widzialem ! Pamietam wszystkie 3 czesci na pamiec :P wg mnie 3 sa fajne ale 1 i 3 najlepsza

Skomentuj

stan na pasie startowym lotniska i poczekaj jak jakis boeing bedzie lodowal

Skomentuj

Zamieszczone przez vip
                          Back to the Future moj ulubiony i najlepszy film jaki widzialem ! Pamietam wszystkie 3 czesci na pamiec :P wg mnie 3 sa fajne ale 1 i 3 najlepsza
                          a można coś pamiętać nie na pamięć ? :P

Skomentuj

Czaruję...
                          X