Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Napisz do "moderatora" Lukasza, On będzie miał fornir. Co do klejenia to ja na butapren przyklejam i jak na razie jest OK.
    pozdrawiam

Skomentuj

Spytaj prywatnie LUKASZa

Skomentuj

a ja się naraże Łukaszowi. Ja bym nie kupił forniru bez jego oglądnięcia na własne oczy. Co innego wiedzieć jak mniejwięcej wygląda, a zobaczyć na własne oczy i sobie wybrać kawałki które nam odpowiadają. No chyba, że Łukasz przebiera fornir kupując tak jakby brał dla siebie.

Skomentuj

jaki fornir?

A jakiego gatunku forniru najczęściej używacie do oklejania kolumn? Widziałem, że niektóre kolumny są oklejane dębem, ale to tylko mała część. Ja myślałem o buku, a znawcy tematu (ci co się znają na drewnie a nie na głośnikach :) doradzali mi jesion, bo, jak mówili, bardzo się do tego nadaje. Więc czym oklejacie swoje kolumny?

Skomentuj

Ja okleiłem sosną i nawet spoko wyszło. ok. 12zł/metr

Skomentuj

Zgadzam się z Adamem. kupowanie forniru przez internet ze sklepu, na aukcji czy od Łukasza to poniekąd kupowanie kota w worku. Przed zakupem czegoś, co ma ozdabiać moją kolumnę przez kilka lat chciałbym na żywo zobaczyć jaką ma fakturę i rzeczywistą barwę. dlatego moje pytanie brzmi: czy ktoś wie, gdzie można kupić fornir w Łodzi?

Skomentuj

Co do forniru w Wawie warto wziąść pod uwagę www.woodclub.pl na modlińskiej 231 (byłe DLH).
                Ceny przyzwoite, i czasm można trafić małe paczki. Na liście nie sprzedają.

Skomentuj

Na przeciw mojego domu!!

To mi pasuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez Zobacz posta
                    Ja okleiłem sosną i nawet spoko wyszło. ok. 12zł/metr
                    Za sosnę 12 zł ?! Tyle to klon, jawor czy czereśnia kosztuje.
                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
                      Konrad spójrz na datę tego postu :)
                      czasy się zmieniają a ceny wraz z nimi

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                        Nie na temat...
                        Konrad spójrz na datę tego postu :)
                        czasy się zmieniają a ceny wraz z nimi
                        Nie na temat...
                        O kuźwa, ale pierdoła ze mnie. Myślałem, że to ten aktualny wątek o fornirach w którym i ja pisałem :) A tak w temacie to 5 lat temu sosna powinna kosztować 2 zł m^2 . Przez ostatnie lata ceny mocno galopują.
                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
                        X