Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki telewizor kupic???/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki telewizor kupic???/

cze

ostatnio uslyszalem od kolegi ze telewizory panormaiczne (format 16;9)kttóry zamierzam kupic psuje sie czesciej od formatu 4;3 czy to prawda???

a mazwy i ,mmodelu nie podam

kupuj tylko Sony
    teraz fajna 29 4:3 jest za 1,4tysiaka :)

Skomentuj

ja sie pytam czy 16-9 psuje sie czesciej niz 4-3????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tylko panasonic!!! :P i ma 2 lata gwarancji a model to 32" TX 32PS12P panasonic

Skomentuj

kineskop to kineskop, czytajac elke i sluchajac roznych ludzi i opinii nie slyszalem nic podobnego ze sie psuja czesciej od 4:3

na 16:9 fajnie oglada sie filmy DVD ale zeby cokolwiek normalnego w TV obejrzec to nie polecam, zreszta podjedz do mediamarkt i zapytaj sprzedawce odradzaja do ogladanie TV 16:9 wiem bo ostatnio kupowalem TV i kupilem 4:3 bo jakos nie zbyt przeszkadzaja mi te czarne pasy u gory i nadole ekranu przy ogladaniu DVD

Skomentuj

ja mam w domu 16:9 ii jestem zadowolony, wedlug mne dobrze sie oglada i TV i DVD, na poczatku wydaje se tylkoo takie rozciagniete, ale pozniej 4:3 staje sie dziwny :).
          ja mam Thomsona 32' z wbudowanym DVD ;/, ale nie polecam go, lepiej oddzielnie DVD dokupic.... obbraz w tym Tv jest dobry, tylk czasem jakos dlugo sie "odpala", jakby sie nagrzwal czy cos.... czasem nie mozna zrobic glosniej ani ciszej, trzeba wtedy wylaczyc TV przyciskiem przy TV i za chwile wlaczyc i juz jest ok, ale od czego tak jest to nie wiem :). mamy ten TV ok 4 lat i nic nie siada jak narazie, wiec to raczej bzdura ze czesciej sie psuja....

Skomentuj

Co wy tu wypisujecie. :) Nie ma czegos takiego, że modele 4:3 sie psują rzadziej lub częściej niż 16:9. Nawet cięzko powiedzieć czy Panasonic później padnie niż Sony ponieważ w dzisiejszej produkcji masowej bywa różnie. Jedna partia sprzętu chodzi latami bezawaryjnie, a kolejna pada co chwile :/ Odnośnie pytania 4:3 czy 16:9. Odpowiedź zależy tylko od tego do czego ma on głównie służyć. Jeżeli głównie oglądasz TV z kablówki to możesz sie zastanawiać nad proporcją 4:3 jednak ja takie telewizory już bym odradzał. Nawet w publicznej TV coraz więcej programu realizowanych/nadawanych jest w 16:9. Co do rozciągania obrazu na 16:9 to poprostu nie potrafią go koledzy dobrze ustawić. Ustawiasz na nim 4:3 lub 14:9 i masz czarne pasy po bokach i obraz bez zniekształceń. Za to do filmów 16:9 jest bezkonkurencyjny :) Ja z mojego doświadczena mogę sie wypowiedzieć na temat:
            - Sony 28'' proporcja 16:9 - chodzi od około 2 lat. Obraz OK, geometrie trzyma super, nie pompuje i ogolnie jest dobrze. Leży natomiast inteligencja elektroniki. Automatyczne tryby skalowania obrazu są IMHO o kant dupy :)
            -Filip 32" proporcja 16:9 - mam go najdłużej bo już koło 3,5 roku. Chodził "bez pudła" przez pierwsze dwa lata. Następnie zaczęły się problemy z trzymaniem geometri. Był jeż na paru naprawach. Ogólnie problemem jest zbyt obciążony zasilacz. Zwyczajnie konstrukcjia źle zaprojektowana - zasilacz jest poprostu do bani. natomiast tryby automatyki w filipie w porównaniu do inncy marek to bajka. Rewelacyjnie"czuje" programy z tv. Na filmy przerzuca się sam na 16:9 na reklamy wraca do 4:3 itd.
            -Samsung 32" proporcja 16:9 LCD HDTV - nawy nabytek w użytku od paru miesięcy. Ogolnie do obrazu można przywyknąć. Narazie działa wszystko oki. Świetny odbraz z PC.
            Mnie denerwuje srebrzenie na czerni, ale to juz inna bajka.

Reasumując. Na dzień dzisiejszy polecałbym bym coś z CRT32". Ja osobiście zainwestowałbym w Panasonica lub Loewe. Pozdro.

Skomentuj

Loewe jest bardzo trudny do dostania, nie widzialm nigdzie go w sklepach...

Kuzyn kupil sobie z komisu Loewe 28", obraz jak najbardziej poprawny, zaskoczyl mnie dzwiek jaki oferuja 2 glosniczki w telewizorze naprawde fajnie oglada sie filmy na nim, dzwiek jest dosyc gleboki i mocny az dziwne jak to zrobili, dla osob nie wymagajach efektow 5.1 bardzo fajnie sie spisuje, ogolnie bez awaryjny sprzet

Skomentuj

ja mam jvc 21 " z 1991 i chodzi nadal:) zepsul sie raz w zeszlym roku (naprawa) 70zł ijest ok :P

Skomentuj

no to juz wadomo zeby JVC nie kupowac hehe, najlepej to kupic karte TV do kmputera i sprawa z TV z glowy hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                    ja sie pytam czy 16-9 psuje sie czesciej niz 4-3????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    tylko panasonic!!! :P i ma 2 lata gwarancji a model to 32" TX 32PS12P panasonic
                    To pisz w topic'u wyrazniej!
                    bo ja pomyzlalemn ze chcesz poprostu dobry telewizor... a z czy on bedzie na 16 czy na 4 to juz nie robi Ci roznicybo psuja sie pewnie wszystkie ...ogolnie cala obecna produkcja nadaje sie na kant!

Skomentuj

Loewe jakby co są w sieci domaru. W Bydgoszczy przynajmniej :)

Skomentuj

Witam,

Dołoże swoje 5 groszy... Posiadam Philipsa 29" z serii Match Line i chodzi bardzo dobrze. Poprzednio posiadałem Panasonic'a 21" i zasuwał ponad 13 lat. Ekspoatuje też Philipsa 21" od 8 lat i nie ma zadnego z nim problemu, no moze minilanie obraz sciemnial ale nie jest to problemem.

Skomentuj

Witam,
                          Nie sądzę aby format kineskopu miał znaczący wpływ na awaryjność odbiornika. Nie jestem pewien, czy producenci stosują jeszcze taki punkt w procesie produkcji jak "wygrzewanie". Fakt, kiedyś nawet odnośnie Sony istniało coś takiego: "proszę używać trochę częściej niż zwykle, a jeśli nie popsuje się przez pierwszy miesiąc, to będzie działał ...", dotąd aż już nikomu nie będzie pasował lub nie będzie nikomu potrzebny. Zakup 4:3, uważam za "wyrzucenie pieniędzy", chyba że ktoś ma naprawdę ograniczone środki finansowe. Choć, zwłaszcza ludzi biednych nie stać raczej na "wyrzucanie pieniędzy". Warto sprawdzić aby w menu naszego 16:9 była możliwość kilku formatów obrazu zwłaszcza: "auto", "cinema" i "4:3" oraz "16:9".
                          Panasonic, to raczej z tych lepszych marka. Loewe także, tylko raczej droższe produkty. Sony, to trynitron. Ten mój "staruszek" po 15-tu latach bez jakiegokolwiek problemu, pewnie będzie działał następne 15-cie, u już innego użytkownika.
                          Dobrych wyborów i braku wizyt w serwisach oraz nokogo nie miałem zamiaru obrazić.
                          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Najlepsze jesli chodzi o LCD matryce to robi samsung. Sam mam na raty wziety TV 32' z media marktu i chodzi jak marzenie.

Skomentuj

mam mini szajs wieze samsunga i dziala tylko radio i 1 glosnik, samsunga niegdy wiecej

juz kupilem 32' panasonica 16;9 (ma trez auto, 14;9 4;3)

Skomentuj

lajner, No już tak nie słodź. Też mam samsunga 32" z HD ready. I czerń pozostawia wiele do życzenia :/ IMHO lepsze matryce robi panason.

Skomentuj

kumpel ma tv lcd 23' szajsunga i juz mu 2 piksele padly. A najlepsze to jest to, ze gwarancje uznaja dopiero przy 5 takich pikselach...

Skomentuj

Ja to bym pewnie kolorowy kupił ale sie nie znam...

Skomentuj

Hmm a widział ktoś DLP Sagem Axium ? :> Tak dokładnego obrazu nigdy nie widziałem. Wyglądało jakby dało się dotknąć obrazu Kiedyś stał w media markt ale już jest tylko na zamówienie.

Skomentuj

ja tam proponuje projektor :)

ciekawe jest to że prawie każdy jak widze ma w domu LCD 32' lub 28' w najgorszym wypadku, a w dziale "konstrukcje" roi się od STXów :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X