czyzbyśmy robili kolumny tylko dla sztuki... ani slowa na forum o muzyce a ja mysle ze powinna to byc oddzielna kategoria forum.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
a gdzie muzyka?
Collapse
X
-
no to wypisujmy ulubione płyty
Ja zacznę:
Miles Davis - Kind of blue, to taki audiofilski standard, ale ja tego słuchałem zanim zacząłem czytać Audio :P
Jimi Hendrix Experience - Are You Experienced, Electric Ladyland, Voodoo Chile i wszystkie inne
Dave Douglas - Charms of the night sky (gram na trąbce, więc jestem zboczony na punkcie dęciaków)
Polecam Return to forever - zwłaszcze Romantic Warrior, to takie fusion, grali tam między innymi Chick Corea i Stanley Clarke. Obaj kolesie są godni uwagi.
starczy na dzisiaj :P
a co do oddzielnego działu na forum, to byłbym za utworzeniem działu "stolarka", bo jest akustyka, jest elektronika, a robienie w drewnie trzeba doklejać do off topic gdzie mieszają się dyskusje o motorach piwie, tuningu i innych takich. Ale z drugiej strony piąty dział to chyba za dużo.
Skomentuj
-
:)
Peter Gabriel - wszystkie płyty ale chyba najlepsza "3"
genesis takze
my dying bride
the gathering
tool
lacrimosa
tricky
czyli ogolnir wszystko
ostatnio szukam czegos wroclawskiego zespołu "kormorany" ale cos nie moge znalesc...
ale najbardziej mnie martwi ze coraz trudniej mi dogodzic (muzycznie oczywiscie)
Skomentuj
-
Przemek
Ich Troje, Milano, Bayer Full, Skaner, Akcent, Boys, Shazza - tylko taki hardcore słucham...bo sąsiad daje jak dziki. A w zamian dostaje Rammstein, Guano Apes, Garbage, Die Toten Hosen, czasem Oldfielda a czasem Laibach i Running Wild.
Skomentuj
-
Enigma, ERA, Dead Can Dance, Mortal Coil (Ogólnie wszystko z wytwórni 4AD), Nightwish, Therion, Zbigniew Preisner, wirtuozeria gitarowa: Dream Theater, Joe Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Paco the Lucia, Al Di Meola.
Testy:
Ostatio wpadła mi w łapepłyta ERA - Dream On i rozłożyła moją A klase. Wzmacniacz nie potrafil dać sobie z niarady. Może 2 utwory mu dobrze wyszły a reszta to klęska wzmacniacza. Jeśli chodzi o wokal to przedewszystkim Anna Maria Jopek. Dla mnie to ideał kobiecego głosu. Płyty "Upojnie" i "Nienasycenie" sa poprostu super.Ogólne walory systemu ukażą się na pewno na muzyce Enigmy. Począwszy od basy, przez stereofonię, przestrzeń, wokal, wysokie. Idealna muzyka do testowania. Jelsi chodzi o test wykopu to zdecydowanie Nightwish a szczególnei nowa płyta "Once".
Bardzo dobrze wokal i przestrzeń ukaże także taka grupa Hevia. Grają irlandzki folk ale taki dosyć nowocześnie przedstawiony. DZwięki kobzy, fletu, altu i bębnów są super.
Detaliczność sdecydowanei instrumentalny np. Tomasz Stańko. Uważam go za geniusza w tej dziedzinie choć nie ukrywam że to bardzo drudna muzyka. Ale jeśli słuchamy pod kontek testu to te pojedyńcze tony wylapywane przez nasze ucho moge nam wiele o sprzęcie powiedzieć.
No ty tyle mojego wywodu :P I nie zapominajmy że test na mp3 t nie test tylko chała...
Orginał lub APE Rulez !!!!!!!!! :)
Skomentuj
Skomentuj