Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Utwory do testowania Suba ;]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Utwory do testowania Suba ;]

http://rav.eia.pl/subtest/subtest.rar

Nie wiem czy juz taki temat byl na forum ale umieszczam tutaj pare utworow dokladnie mowiac ok 12 ;] gdzie faktycznie mozna sobie sprawdzic jak nasz sub gra ;] poszukalem i pozbieralem troche ;] za czasow mojego LW800 to potrafil w niektorych czestotliwosciach poruszyc szybe w moich drzwiach ;] Plik zajmuje ok 28mega wiec cierpliwosci zycze ;] i milego sluchania ;]

właśnie tego słucham:) jest 3 kawałki naprawdę przyjemne:) a jeden z 12 już wcześniej słyszałem
    ogólnie może być ale tylko na pewnien czas poźniej się zaczyna nudzić.hehe. nio ale te 3 kawałki to zaraz nagram na płytkę i już biegnę do swoich kolumieniek:) dobrze że nikogo w domu nie ma:)
    pozdro

Skomentuj

fakt faktem ;] nudzi sie ;] do dluzszego sluchania sie nie nadaje ;] ale zeby zobaczyc jak szafka sie otwiera warto zapuscic ;] hehehe ;] ja w samochodzie na moim bylym LW800 zapuscilem pare z tych kawalkow to tapicerka mi trzeszczala ;] kolega mi nie wierzyl ze taki glosnik moze cos takiego zagrac ;] a jak mu powiedzialem ze kosztuje 45 zl ;] to juz w ogole mnei wysmial ;] sadzil ze jak cos nie ma 500w to grac nie moze ;] uuu jak sie pomylil szkoda ze nie widzieliscie jego miny ;] drugim faktem jest ze LW nie gra tylko halasuje ale wlasnie do tego za taka cene to chyba jest najlepszy ;]

Skomentuj

nie rozumiem po co jest ten post?
        przeciez to sa mp3? jak mozna mp3 testowac subwoofer

Skomentuj

moze i sie nie znam faktycznie ale chodzilo mi o te czestotliwosci, tam jest pare utworow gdzie sa grane naprawde niskie, czy takim utworem nie mozna sprawdzic jak nisko schodzi nam sub ??? bo w takich normalnych utworach np BRITNEY SPEARS ;] ehhe nie smiac sie to tylko przyklad ;] czy w innych typowych pop'owych piosenkach nie ma zawartych takich niskich czestotliwosci czy mam racje ?? moze i nie jak wyzej napisalem az tak sie na tym nie znam ;] ale moj sub przy tych utworach ladnie gra ladny bas sie wydobywa ;]

Skomentuj

racja ... przestałem kochać te moje mp3 które mnie już wqr... od jakiegoś czasu ale nie mam za miaru kupowac płyt po kilkadziesiat złotych z dennymi na dodatek utworami ;D

ale ŁUKASZ co poradzisz teraz mp3 rules cały big world preferuje ... a do testów nie bede nic ściągał Brooklyn Bounce- Bass test ... tutaj szyba niebedzie ci latać bo z głośnika nic nie zostanie

a pozatym takie testy są do D... po co to ci da sprawdzisz tylko jak sub bedzie grał na tych danych utworach ... a dgy załączysz swoją muze której słuchasz to moze byc kiszka ... testuje sie na tym do czego sub został stworzony (kolumny tak samo)

heh

Skomentuj

z tego co wiem to mp3 obcina górę tzn. powyżej 16kHz, co do dołu to nie wiem, ale w tym paśmie nie powinno być różnicy. Co prawda kompresja psuje dynamikę, ale przy umcy umcy to chyba bas nie jest zróżnicowany dynamicznie.
              Nie wiem co tam w ogóle jest, bo nie mam co zrobić z rarami :P

Skomentuj

ale sie uczepiliscie ;] dalem to po to byscie mogli sobie zapuscic na swoich glosnikach i posluchac ;] mi osobiscie podoba sie pare utworow ;] a co do mp3 to mp3 ;] akurat takie byly nic nie poradze ;] i chodzilo mi o to zeby mozna bylo sobie wlaczyc ktorys z tych utworow i zobaczyc jak fajnie nogawki drza ;] i tyle ;]

chyba zle zatytuowalem temat poprostu ;] da sie to jakos zmienic ?? ;] na np "utwory mp3 do ogluszenia owadow w domu " hahahah ;]

Skomentuj

chyba zle zatytuowalem temat poprostu ;] da sie to jakos zmienic ?? ;] na np "utwory mp3 do ogluszenia owadow w domu " hahahah ;]
                  ojjj takkk:) do ogłuszania owadów..hmm całkiem niezła nazwa ja bym to opatentował:)
                  mi się 3 kawałki podobają bo nie mają tak uciążliwego basu jak inne przy których za bardzo nie wiadomo czy to muzyka czy jakiś uszolot
                  pozdro

Skomentuj

ajj 8 min sie sciągało :)

Skomentuj

mp3 nie ma czestotliwosci od dolu ponizej 40 hz!

Skomentuj

chyba że się w audio przemieni
                        pozdro

Skomentuj

to co obcięte tego się nie odzyska...

Skomentuj

W Hi-Fi byla fajowa plytka do testow. Po zapuszczeniu niskich
                            czestotliwosci mozna sie sporo dowiedziec o swoim nowo zbudowanym
                            subie Plucie z b/r wytlumieniem:)

Skomentuj

sptrzet testuje sie na odbrze znanych utworach i na sprzecie towarzyszacym ktorego zna sie wlasnosci brzmieniowe

Skomentuj

czy mp3 ucina sie przy 40 hz ... hm moze i acja ja słucham mp3 nontoper i nie narzekam na brak niskich

Skomentuj

A skąd to wzieliście, że w formacie mp3 jest od 40Hz i po co miałoby tak być??

Skomentuj

Moze genialni twórcy formatu dowiedzieli sie ze niskie częstotliowści zajmują wiecej miejsca na dysku niz reszta. Z tąd te cięcia. Czy chcemy czy nie i tak wiekszosc z nas jest skazana na mp3. I nie trzeba miec super sprzetu by usłyszec różnice. Jak sobie słuchamy na mp3 to jest wszystko fajnie ale jak potem ten sam utworek zapuścimy z odwarzacza cd pomijając wtedy jeszcze niedoskonałości kart muzycznym to chyba nie musze mówic dalej. Kto nie wierzy niech zmierzy jak to sie ostatnio słyszy w TV.

Skomentuj

Ja tam nie weim, w/g mnie to 40Hz to tylko gadanie - zreszta sami obadajcie - najlepiej w Goldwave albo CoolEdit (w powiekszeniu oczywiscie...)
                                      Załączone pliki

Skomentuj

Jak dla mnie to słychać wszystko. Słabiej 20Hz, lepiej 40Hz, ale słychać. Więc ktoś tu ścieme jakąś walnął:P Przy 20Hz fajnie membrana lata

Skomentuj

Czaruję...
                                        X