Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysl... do wszystkich!!! i prosze zrobicie to!!!błagam!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomysl... do wszystkich!!! i prosze zrobicie to!!!błagam!!!

Kazdego dnia wchodze na nasze forum kilkanascie razy patrze co jest nowego itp. Wiecie co mnie dobija??zresztą dobija to wszystkich forumowiczów którzy dłużej są na forum. Mianowicie :

Nowi uzytkownicy pierwsze co robią to zakładają konta i wala posty w stylu kupilem taki i tak i glosnik jaka obudowe dac do tego, jaki litraz jakie strojenie chce zeby fajnie gralo... panowie dobija mnie do niemilosiernie wielu z nas odsyla ich do artykolow ze strony glownej a oni pisza czytalem nie rozumiem (w domysle zrobcie to za mnie)

I O TO MOJ POMYSŁ

Można by przed rejstracja zrobic test wyboru. Z pytaniami w stylu co to jest qts, mms, za co odpowiadaja, do czego sluzy jig, czym charakteryzuje sie obudowa band-pass itp. tak zeby kazdy kto chce by na forum musial przeczytac artykóły ze strony głównej. Co o tym sadzicie ?? wydaje mi się że nie tylko podniosło by to poziom forum, ale i wyedukowalo nowych uzytkownikow. Ja osobiscie na poczatku tez bylem sielony wstawic glosnik do budy itp... jednak nasze forum pozwolilo mi osiagnac pewien poziom jeszcze nie tyle co praktyczny co czysto teoretyczny. Staram sie zawsze cos doradzic, ale i nieraz sam zadaje pytania na ktore otrzymuje dosc konkretne pytania.

Prosze sie wypowiedziec co o tym sadzicie!!!

To jest dobre rozwiazanie, mozna zrobic przed rejestracja małe sprawdzenie z wiedzy;] jakies pytanka na ktore mozna znalezdz odpowiedz na stronie głownej i juz:)

Skomentuj

mozna by umozliwic ogladanie zdjec bez rejstracji, bylo by polowe kont mniej

Skomentuj

wisnia nie rozumiem wytlumacz

Skomentuj

przecierz to chory pomysl...powiedz mi jak amator ma ci powiedziec do czego sluzy JIG?albo co to jest qts itp itd?co jesl chce sie dowiedziec ?musi napisac na jakims innym forum badz pytac innych ludzi ktorzy znow musza powtarzac poczytaj arty na glownej...i kolo sie zamyka...jak ci przeszkadza to sie nie wypowiadaj i ignoruj takie tematy...robienie testow wiedzy co najmniej jest dziwne..oczywiscie jesli chodzi o nowicjuszy...pozdrawiam

Skomentuj

D@nielo, popieram...
            michone, Ciebie też :)
            jedynie z tą poprawką że nie trzebabyło robić testu lecz po prostu przeczytać jakiś taki FAQ specjalnie na tą okazję zrobiony...
            Pewnie odpowiedziałby na 90% pytań jakie chcą zadać na forum ktore były już tysiące razy wałkowane...
            No i nauczyliby się tych podstaw elementarnych...

Skomentuj

Jak chory pomysl?? przecierz jak ktos napisze temat w stylu jaka obudowa to pada 10 odpowiedzi przeczytaj artykuly na stronie glownej! a po przeczytaniu nawet raz artykolow wiadomo co to jest qts! nie przesadzajmy ze to jest takie ciezkie! ludzie! zauwyazyliscie to ze po odpowiedziach w stylu przeczytajcie artykuly na stronie glownej te osoby albo odpisza jeszcze jednego posta albo wcale! a temat lezy i zasmieca forum i zajmuje miejsce na serwerze. Danielo chyba za krotko jestes na forum ze takie posty ci nie przeszkadzaja... a faq to i dobry pomysl i zly ale powiem ze zapisywalem sie na wilu forach i jak bylo pytanie czy przeczytales regulamin na pale zaznaczalem tak i mialem to w powarzaniu

Skomentuj

dokladnie nikt by tego nie czytal... ale tez nie mozna nikogo zmusic... wiec sam juz nie wiem... moze trzeba wiecej porzadkowych zatrudnic i robic szybka selekcje...

Skomentuj

nie mowie o jakims takim ciezkim tescie, ale test wyboru, ktory by tylko stwierdzal czy ktos przeczytal artykuły. Napewno wyeliminowalo by to leni bo jak by ktos zobaczyl test to by zrezygnowal, a ktos komu naprawde zalezy na stworzeniu czegos to napewno by to przeczytal i wypelnil! Moim zdaniem trzeba sie rozwijac i ulepszac forum bo jest tego naprawde warte! Stojąc w miejscu cofamy sie!

Skomentuj

Wniosek - za mało moderatorów. Inaczej już dawno takie tematy byłyby skasowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez zip
                      Wniosek - za mało moderatorów. Inaczej już dawno takie tematy byłyby skasowane.
                      To akurat 100% prawda...
                      Niby paru Ich jest ,ale jakoś nie czuć ich obecności na forum ... :/

Skomentuj

owszem nie przeszkadzaja mi takie posty...a dlaczego?bo jak widze ze ktos pyta o taka rzecz to poprostu olewam i czytam inne tematy...bo co sie bulwersowac i niszczyc sobie nerwy?uwazam ze na forum jestem wystarczajaco dlugo zeby moc cos takiego powiedziec...np na audiomani po rejestracji(przynajmniej w moim przypadku) wyswietlilo sie okno ze musze przeczytac regulamin zanim zaczne pisac...co za problem zrobic taki odnosnik do artow?jakos tam nie pisze nikt o robieni utestow dla nowicjuszy..np jesli wam to tak bardzo przeszkadza mozecie kierowac do mnie kazda osobe ktora nie zna podstaw i sie poswiece i dam linki do artow ktore uzupelnia tą wiedze....ja to forum uwazam za miejsce w ktorym sie juz duzo dowiedzialem i czesto jesli ludzie pytaja nawet o banal ,ale w rzeczy ktora wiem to odpowiadam z checia i zawsze mnie interesuje co mu z tego wyjdzie...zaraz znow ktos powie ze jestem krotko na forum i co ja moge o tym wiedziec...napewno jestem krocej niz wiekszosc was,mniej wiem ale codziennie wchodze tutaj po kilka razy i czytam wszystkie podkreslam wszystkie posty i jesli moge pomoc to pomagam nawet w banalnej rzeczy...jesli nie masz checi pomoc nawet w takiej sprawie ktora uwazasz za idiotyczna?ignoruj

pozdrawiam

Skomentuj

michone - to moze odrazu zrobmy platne forum?

sory ale mi sie takie cos nie widzi, forum jest dla ludzi, ktos nie koniecznie musi odrazu jebac pytaniem jaki glosnik i gdzie go wsadzic, ktos moze chciec sie zarejestrowac z powaznym problemem a ty mu tu wyjezdzasz z ankieta jakas...

jak tak was to razi i glupota innych to zrobcie dzial forum dla specjalistow, zablokowane dla zwyklych ludzi a czlonkostwo tylko za zaproszeniem czy innaczej... tak jest na elektrodzie dzial serwisantow bodajze i tam gadajcie wielcy o akustyce

ps. mnie bardziej martwi brak postow na konkretne tematy ktore by poruszaly problemy w akustyce i elektronice dzieki ktorym kazdy uzupelnil by swoja wiedze

Skomentuj

ja tylko wyrazilem swoj poglad... powiem tak beda sie pojawiac takie posty i jak wszyscy je olejemy to sie zasypie forum takimi bzdurami, wkoncu ktos znich wymysli ze ten glosnik super gra w takiej budzie i beda sie nawzajem wymieniac doswiadczeniami... ja nie neguje ze ktos moze miec powazny problem... ja tylko chce zeby forum sie rozwijalo. Moj zly pomysl dajcie lepszy... ale pomysl w stylu olej to i nie pisz jest bez sensu.... bo na kazdej stronie jest ok2 takich postow... najlepiej zostawcie tak jak jest... ale za rok nie piszcie postow w stylu ale obniza sie poziom forum itp....

Skomentuj

jedynym rozwiazaniem jest wprowadzenie wiecej moderatorow a nie jakies ankiety czy testy...to bylo zawsze problemem na tym forum wiec nie wyskoczyles teraz z jakas nowoscia ze sie forum zasypie bzdurami...

a co do mojej obecnosci tutaj : za niecale 2 tyg bedzie rok jak tu jestem zarejestrowany

Pozdrawiam

Skomentuj

Pomysł bardzo dobry :) Ja bym miał jeszcze inną propozycje. Mianowicie ja bym kasował nieuzywane konta tak mniej wiecej po połowie roku w przypadku np do 10 postów i po roku w przypadku do 20 <- to było dla przykładu. Po co forum ma miec 3000 uzytkowników z czego połowa kont to była tworzona by sobie zdjęcia pooglądac albo zadać pare beznadziejnych pytań na które odpowiedzi znajdują sie w artykułach.

Skomentuj

Ja jestem na CA przynajmniej 3 razy dziennie.
                                  Czasami poprostu ktos jest szybszy odemnie i sie wscieka.
                                  Tak czy inaczej wydaje mi sie ze dzial CA jest upozadkowany i tylko i wylacznie zwiazany z CA.

Skomentuj

TatoTurbo, tu trzeba rzeczywiście powiedziedzieć że dział CA jest chyba najlepszy na naszym forum :)
                                    Gratulacje !!

Skomentuj

Ja proponuje rejestrwac tylko osoby z 5-letnim stazem w dziedzinie projektowania kolumn, 3 letnim w dziedzinie stolarki i majacych tytul przynajmniej technika elektronika. Minimalna ilosc wykonanych projektow to 10 z czego co najmniej 4 powinny zajac 1 miejsce na Audioshow czy innych konkursach najlepiej miedzynarodowych. Wszystko musi byc udokumentowane z pieczatka notariusza.

Ludzie to jest forum... ..nie probujcie je na sile ulepszac.

Skomentuj

Faktem jest, ze trzeba cos zrobic aby wyplewic plage debili - impotentow umyslowych.
                                        Trzeba ale nie kosztem tych co jednak co sie staraja i wiedza jakier eguły panuja na forum.

Moja propozycja - zwiekszyc ilosc moderatorow(zgłaszam sie na ochotnika :) ) i kasowac glupie tematy lub takie w ktorych pytanie dotyczy tematow juz porusznaych ktore mozesz znalezc za pomoca opcji szukaj. Tamaty napisane w zlym miescu kasowac.
                                        Przed wejsciem na forum trzeba przeczytac regulamin

Skomentuj

Czaruję...
                                        X