Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Okleina ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Okleina ??

Witam. Od pewnego czasu nie moge spac po nocach, a to wszystko9 za sprawa jednej zeczy ktora mnie nurtuje. Otoz mysle nad sposobem oklejania naszych pieknych paczek :]. I nasowa mi sie pewna mysl, probowal ktos kiedys oklejac kolumne zwykla okleina i potem malowac lakierem ????????

proponuje melise a co do malowania to mozesz malowac, ja osobiscie nie malowalem ale kumpel malowal i bardzo ladnie to wyglada i dobrze sie trzymie juz ponad rok, tyle ze nie kazdy lakier, a jaki tego ci nie powiem

Skomentuj

Możesz pomalować i modlić się, żeby lakier nie rozpuścił okleiny:) Najlepie wpierw zrób próbę poczekaj kilka dni i jak nic się nie stanie to możesz malować kolumny, ale coś jest w tym, że ludzie kładą fornir, żeby go lakierować.

Skomentuj

Możesz pomalowaś lakierem na bazie wody, on na 100% nie rozpuści okleiny. Wogóle nie jest toksyczny, jak inne lakiery.

Skomentuj

jest keszcze sposob oklejania ktory wymyslilem podczas zmierzchu tej techniki
          otorz naklejanie na nie dokonca wyschniety jeszcze lepkawy lakier trzyma sie super

a co do malowania samej okleiny to najlepiej uzyc specjalnych lakierow do powierzchni sztucznych

Skomentuj

Z tym malowanie to jest tak, ze chodzi mi o to, bo okleina jak wiadomo na krawedziach lubi sie odklejac. A tak sobie mysle ze jak by ja pomalowal to nie tyle co nabierze polysku ale tez szczeliny na laczeniach sie zaleja i beidze sie to lepiej kupy trzymac. Takie jest moje zdanie,nie wiem jak reszta to sobie wyobraza.

A wiekszosc Kladzie fornir bo chyba pod niego nie trzeba tak wyprowadzac nierownosci jak pod okleine. Bo okleina jest ciensza i wszystko zaraz widac jak sie nie dociagnie dokladnie szpachla. Fornir znow jest grubszy i tak tego nie iwdac. :]

Skomentuj

Na szorstkiej okleinie wyprobowalem nanoszenie lakierobejcy akrylowej waleczkiem.Udaje sie choc trzeba uwazac na sciekanie (na plasko powierzchnie malowane) oraz na fakt ze czasem grubsze warstwy nierownomiernie na tym wysychaja tworzac widoczne plamki. Nie mozna jednak ocenic na ile to bedzie trwale gdyz lakier usztywnia okleine czyniac ja krucha.

Skomentuj

Czaruję...
              X