Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odtwarzacz DVD/DivX - co kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odtwarzacz DVD/DivX - co kupić?

Kupiłem odtwarzacz DVD/DivX Manta DVD-015 Prince 2. To miał być prezent dla rodziców. Ale tylko najadłem się wstydu, bo sprzęt nie działał tak jak powinien. Pierwsze co musiałem zrobić, to zaktualizować soft, bo się zawieszał i w ogóle nie czytał napisów. Potem było lepiej, ale nadal tragicznie - czasami odtwarza napisy w ogóle z innych katalogów, czasem w ogóle ich nie czyta, często gubi synchro.

Czytałem forum Manty i aż żal mi tych ludzi... oni twierdzą, że to JA mam się dopasować do odtwarzacza, a nie on do mnie. Żeby to chodziło w miarę, trzeba:
    -kupować tylko najlepsze płyty
    -zapisywać napisy w odpowiednim formacie, usuwać wszelkie błędy (chodzi o sam format napisów)
    -ponownie kompresować filmy z innymi ustawieniami
    -korzystać z DivFixa
    -odpowiednio nazywać pliki i katalogi
    -wyłączać sprzęt z kontaktu po dłuższym użytkowaniu (czyli powyżej godziny) celem opróżnienia bufora i ochłodzenia procesora (bo inaczej filmy się zacinają)

To ja się pytam po cholerę taki odtwarzacz, przy którym ciągle coś trzeba robić? To jest jawna niedoróbka i nabijanie klienta w butelkę. Częste wydawanie nowego softu oznacza tylko tyle, że sprzęt jest do dupy, bo ciągle trzeba coś poprawiać. Dzisiaj są takie czasy, że to sprzęt ma się dopasować do użytkownika - tak żebym mógł sobie spokojnie włożyć film do odtwarzacza i cierpliwie go obejrzeć bez obawy że zaraz wywali jakiś błąd.

Jutro idę oddać to gówno do sklepu. Pytanie - co kupić innego? Może wezmę na próbę Emperora 3?
    Najważniejsze dla mnie jest to, żeby można było wczytać napisy o DOWOLNEJ nazwie, niekoniecznie identycznej z nazwą filmu. Czy jakiś odtwarzacz ma taką funkcję?

kurcze nie powiem ci dokladnie modelu ale moja siostra jakis czas temu kupila sobie DVD LG ,czyta wszystkie napisy,masz mozliwosc wyboru katalogu z napisami i nie musza one byc tej samej nazwy...czyta polskie znaki,divix,mpeg i avi czyli pratycznie wszystkie bez wmv.pozdrawiam

aaa i kosztuje cos w okolicach 300zł..

Skomentuj

Mogę ci z czystym sercem polecić Bellwooda )taki czarny).Otwiera WSZYSTKO.CHodzi świetnie.Laser w nim jest naprawdę niezłej jakości nie to co w mantach niestety.

Skomentuj

A ja wive, naprade dobre odtwarzacze. Wszystko czytają mam juz 2 rok i zero problemów, nie przeczytał tylko jednej płyty, ale jej nic nie umiało przeczytać.

Skomentuj

a ja mante emperor 3 najnowsza wersja czyta wszystko z napisami bez, wyjscie na zestaw 5.1 ogolnie bardzo pozytywnie oprocz tacki na plyte ktora jest bardzo cienka ale tak we wszystkich tanich jest...

Skomentuj

Sprzęt kupowałem w Tesco, a dużego wyboru tam nie ma. Ale u mnie w mieście to chyba jedyny sklep na tego rodzaju zakupy. Widziałem tam jakąś Wiwę, ale to był stary model i był bardzo podobny do Emperora, a ta marka nie kojarzy mi się dobrze. Do sprzętu LG mam jakieś uprzedzenie, czy odtwarzacze tej firmy naprawdę sa warte zakupu? Jak na razie napaliłem się na Bellwooda 301A, o ile taki będzie to kupuję odrazu. W przeciwnym wypadku chyba wezmę Emperora 3 (najwyżej znowu oddam jak mi się nie spodoba). Rozmyślałem tez na temat Kiss'a DP1100, cenę jeszcze jakoś przełknę (450-600 zł), ale nikt mi nie potrafi powiedzieć czy on obsługuje napisy MPL2?

Skomentuj

Mogę ci z czystym sercem polecić Bellwooda
              bez kitu zajebista maszynka jak za ta kase!!

Skomentuj

ja od miesiaca uzywam odtwarzacza firmy electric co. z Biedronki.mluci wszystko.chwilowo przejal nawet role odtwarzacza cd.kosztowal 149 zl.narazie idzie jak burza,do tego jest calkiem ladny,nie to co koszmarki manty.czytelny wyswietlacz,wyjscie 5.1.trzeba tylko wybrac samemu napisy.no i ma czasami problemy z porysowanymi plytami(potrafi sie powiesic)
                ogolnie polecam.no i ta cena.

Skomentuj

Ja mam DVD Manta Emperor 2 i nei mam z nia klopotow odtwaza mi DivX DVD Cd VCD i wiele innych normalnei polskei napisy...chociaz wolal bym DVD harmana/kardona!!!
                  pozdro

Skomentuj

A co powiecie na teamat firmy medion dvd są bardzo tanie!?

Skomentuj

Trzeci dzień już testuję Emperora 3 i powiem tak: w porównianiu do Prince 2, Emperor to rewelacja. Wyeliminowano w nim większość drażniących błędów, bugów i niedoróbek Prince'a. Nie zawiesza się, nie ma problemów z czcionką, z dziwnymi nazwami, z buforowaniem. Jak na razie nie odtworzył mi tylko jednego filmu zakodowanego jakimś dziwnym nowym kodekiem (Piła 2), nie pokazuje również w ogóle napisów do Butterfly Effect; chociaż wybieram plik tekstowy, to nie wyświetla nic. Nie chce mi się tych filmów sprawdzać na kompie: mam tylko nadzieję, że niedługo wyjdzie nowy soft, który to naprawi. No i nie radzi sobie z JPEG (różne tryby i stopnie kompresji; te prosto z aparatu wyświetla nieprawidłowo).

Skomentuj

no a kumpel mial z biedronki tez zestaw electrica - dvd aplituner z glosniczkami co kosztowal 299 zl no i 10 filmow obejrzal na nim :P

Skomentuj

no dobra chlopaki i jakie wnioski na koniec? ja proponuje bellwooda ale teraz potrzebuje czegos tanszego ale zeby z divixem sobie radzil. moze wytwor bellwooda budretowka wiwa czy jakos tak?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                            A co powiecie na temat firmy medion dvd są bardzo tanie!?
                            Ja mam i bez zastrzeżeń:

Skomentuj

Czaruję...
                            X