Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś bym sobie wystrugał... ;-)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś bym sobie wystrugał... ;-)

Pewnie macie kolumny z których jesteście zadowoleni, ale nie nachodzi Was czasami ochota zrobienia czegoś lepszego, droższego, czego byście już nie chcieli zmieniać?
    Ja mając do wydania 1500zł zrobiłbym kolumny podłogowe na Visatonie AL 170 i G 20SC albo G 25FFL i okleił to fornirem zwanym Heban Makassar.Ehhh może kiedyś
    A jakie są Wasze "kolumny marzeń" mieszczące sie w rozsądnych kwotach?

w rozsądnych kwotach?? hmm... ja mam w planach tylko monitorki odsłuchowe, ale takie odpicowane, z aktywnymi zwrotnicami i wogóle... pewnie nie uda mi się tego tak szybko zrobić bo jestem zbyt cienki w elektronice...

a jeśli już mam szaleć to zrobiłbym coś co wielkością dorównywałoby Grande Utopii

Skomentuj

hmmm ja mam raczej w planach nie tyle ddrogi projekt i na jakis glosnikach z wyzszych pulek ale o ciutek innej budowie. Konstrukcja dipol, w ktorej glosniki sa zamocowane tylko do deski (freeair) od gory bas (25-30cm), sredniotonowy, wysokotonowy, sredniotonowy, i ponownie bas.

Skomentuj

Kurcze ja też bym sobie coś sklepał :)
        Tym bardziej że moje visatonki (W170SC + DSM25) leżą już od miesiąca i mnie już chce trafić bo nie mam czasu się za nie wziąć. Nawet wziąłem sobie wolne w ostatni piątek żeby wreszcie z tym ruszyć to się paraliż komunikacyjny trafił i nic nie zrobiłem. Ale może w tym tygodniu - bądźmy dobrej myśli

Skomentuj

Właściwie kolumny przedwakacyjnych marzeń mam (jeżeli ktoś by mi powiedział dwa lata temu, ze bede miał takie kolumny to bym go niemiłosiernie wyśmiał). Jednak jest coś co mnie bardzo pociąga i na pewno za pewien czas się za to zabiore.. jest to estrada i wszystko co związane z wielkimi mocami i średnicami głośników oraz szeroko rozumianą głośnością. Marzy mi się taki zestaw ze 4 kolumn na 18' głośnikach w każdej najlepiej 2 takie i do tego ze 4 tuby na 2x18'. No cóż trzeźwo myśląc trochę to chore jednak obecnie jakoś mnie do takich dużych zabawek ciągnie:P jak offtop to offtop

Skomentuj

nie przesadzasz z tą ilością tub ?:)
            i gdzie byś tym grał, bo chyba nie w domu :)

Skomentuj

Re: Coś bym sobie wystrugał... ;-)

Witam!

Zamieszczone przez Barthez
              na Visatonie AL 170 i G 20SC
              O właśnie - tego pragnę :)

Pozdrawiam

Skomentuj

jak ci sie nudzi to wystrugaj sobie tuby na ARZ ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
                  Marzy mi się taki zestaw ze 4 kolumn na 18' głośnikach w każdej najlepiej 2 takie i do tego ze 4 tuby na 2x18'. No cóż trzeźwo myśląc trochę to chore jednak obecnie jakoś mnie do takich dużych zabawek ciągnie:P jak offtop to offtop
                  No no to Ty faktycznie zajaranyy jesteś
                  Toż to hektary tym nagłośnisz

Ja też kiedyś sobie tubki obmyślałem, ale nie mam czasu nawet na już dawno przemyślany i zaprojektowany BR. Tylko mnie bardziej by ciągło do takich backloaded na szerokopasmówkach - coś ala umberto. I do tego może jakaś basowa frontloaded na jednej 15stce no może 18stce.

Ale marzyc sobie można, a nawet trzeba

Skomentuj

No to tak do domu bym chciał 2x W170S +xt19 mam nawet pomysł na wyjechane wykończenie. Moze do tego jakiś subik na dzien dzisiejszy był by to pewnie BSW140 II z pa300, ale może bym sie rozejżał za jakimś innym głośnikiem.

Chyba marzenia wcale nie wygurowane :] Zreszto i tak bym pewnie sprzedał to poroku bo bardzo lubie tworzyć sam nie wiem czy mi większa przyjemnośc sprawia słuchanie muzyki w dobrej jakości czy własnoręczne robienie zestawików Audio

Nad estrada takze sie zastanwiam, tylko nie wiem czy był zbyt na taki usługi. Moje marzenia zwiazne z estradą to: 4 kolumienki a'la SW + tuba na STX 30 200 a'la djbolo. Do tego jakies dobre wzmcniacze mozę po 1kW na kanał.

Chyba tez zabardzo nie wygurowane , ale dla pełni szczęścia przydał by sie mikser i gramofony, ale na poczatek teki zestawik i styka :]

Skomentuj

Kiedys marzyłem o tym co teraz robie.
                      Pewnie jak ukoncze pojawi sie inne marzenie na ktore mnie nie bedzie stac!
                      Po co sie dolowac :)

Skomentuj

M18WH+XT19 i nic więcej narazie nie potrzebuję z tej części systemu. Potem nowy wzmaczyk, a na końcu lepszy cd :)

Skomentuj

Mi by sie marzyly jeszcze 2 kolumienki ala SW do tego 2 suby na 38 i powinno byc ciekawie:) do tego koncowki mocy:) moze za rok...

Skomentuj

Moim marzeniem jest. niestety ale na estradowych kolumnach na głośnik jakiś eminence 12" do tego jakiś średniak i tubka np beymy. i sub na eminence kilomax 15".

Lub cos bardziej domowego to tak: dwie Vify m26wh średniak to m18wk i wysoki to xt 19. i sub na Audiomie focala:))

Skomentuj

ja sie pochwale ze moje wymazone kolumienki do bardz droga inwestycja ! mianowicie
                              http://img310.imageshack.us/my.php?image=odin8bl.png
                              seas :
                              W17 EX002 x 2
                              T25 001 x 1
                              tak na oko ze zwrotka kablami bedzei 4kzl

Skomentuj

A ja bym chciał mieć jakies wypasione 3 albo 4 drożne kolumienki
                                np
                                -etona wstega na gore :)
                                -jakis exel na srodek i doł
                                - i do tego jakis nisko schodzący glosnik min 8" na boku :)

Skomentuj

takie jest moje marzenie moze kiedys sie spelni http://www.akustyk.com.pl/projekty/3A2.html mysle ze by pasowal do AVR 130
                                  pozdro

Skomentuj

nadzik, widzę, że mamy identyczne marzenia :d mam do nich cały schemat zwrotnic i konstrukcji :)

Skomentuj

ja tez ;]

[ Dodano: 2006-01-03, 20:14 ]
                                      ja tez ;] dodam ze projekt to jakis 98 albo 9 rok

Skomentuj

Czaruję...
                                      X