Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba do 150 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do suba do 150 zł

Mam ochote wymienić suba (zostawić tylko napęd, 150 W panel kupowany na allegro)
    Myślałęm nad wypróbowanym tonsilem 20/80/2 ale MarekW dał pomysł nad Visaton W 200 s i się zaczynam zastanawiać. Nie zależy mi na tym aby trząsł mi domem i budził sąsiadów, ale raczej na tym aby basik był troche miekkszy niż ten który obecny mam(stx 22/120 sc 8 ohm). Może mieliście styczność z tym drugim głośnikiem, jak tak wypowiedźcie sie.

Wiem że nie lubicie (ja też ) takich tematów "mam tyle .... " ale troche siedze na forum i tu albo ludzie robią suby na stxach albo na bsw lub głośnikach powyżej 200 zł Dlatego też dałęm w dział off :) aby się nikt nie burzył.

Pozdrawiam gorąco

i tu albo ludzie robią suby na stxach albo na bsw
    to jest właśnie dość bolesne...
    nie napisałeś jeszcze jakie pomieszczenie ...

Skomentuj

Ok już pisze, dzięki za przypomnienie.
      Pokoik 10 mk2 :) dośc dobrze zawalony shitem typu dwa łóżka dwa biurka dwa kompy...

Skomentuj

w200s powinien styknąć ;]
        napęd też spokojnie wystarczy.
        może być ciekawy sub z tego ....
        Buda o ile dobrze pamiętam ma mieć 30l stojona na 37hz ?;]

Skomentuj

No tylko, że w WINISD troche inne dane dali niż na stronie visatona, i mi wyszła buda 40 l, f3 na poziomie 38 Hz strojony na 37 Hz, Group Delay 14 ms.

wykrsiki dla 40 l. wiem że to dużo jak na 20 ale ....

P.S troche sie obrazek uciął, ale tam f3 jest 37 Hz

Skomentuj

ja sam wpisałem dane :P
            pozatym trzymałbym się mniejszej budy ...
            nie zapominaj że to tylko 8 cali !

Skomentuj

eXe z tego pamiętam to masz monitorki na tesli, może by do tego zrobić subwoofer o podobnym (firmowo) brzmieniu również na tesli z tym, że na np. dwóch 226 (zdaje się 07) 4 które przez wielu są zachwalane nawet w br. Choć z drugiej strony świat się nie może kręcić ciągle w okół tesli, stx czy tonsili(moich ulubionych) dlatego warto poeksperymentować z tym w200s w końcu to klasa wyżej

Skomentuj

jeśli miałbym brać coś z tesli to raczej 312...

Skomentuj

Chodzi mi o jakość oraz o to że nie stać mnie na wielki piec który to wszystko napędzi.

Skomentuj

150w @8R spokojnie napędziłoby 312...
                    tyle że słyszałem że muli :/

Skomentuj

takero mozna dać bude zamknietą wtedy podobno gra piekielnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        150w @8R spokojnie napędziłoby 312...
                        tyle że słyszałem że muli :/
                        słyszałeś głośnik czy słyszałeś od kogoś?

Skomentuj

od kogoś ...
                          samemu nie miałem okazji - jakoś mało kto go ma w dzisiejszych czasach ;]

Skomentuj

ja też go nie słyszałem ale dla jednych moze to być mulenie a dla innych głęboki bas zalezy do czego porównywać

Skomentuj

W200S/4 30l @35Hz 40l to dla niego za dużo.

Skomentuj

eXe, jeżeli przede wszystkim zależy ci na jakości to może by się skusić na SLS8?? z jednej strony bije wszytsko co do tej pory było proponowane z drugiej musiałbyć trochę dopłącić na allegro widzialem za 200zł + 9zł przesyłka ale jeżeli wystarczy ci 20 cm w pokoju to powinien na dluuuugo ci starczyć. Pozatym Tato go miał i z tego co pamiętam to go chwalił bardzo.

Skomentuj

Całkiem fajny ten sls, ale nie wiem czy wyskrobię na niego kasę :/

Ewentulannie myślę jeszcze nad tym W 250 S 4 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X