Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Inteligo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Inteligo

Mam zamiar zalozyc sobie konto internetowe Inteligo i w zwiazku z tym mam pytanie do uztkownikow: jak to sie sprawdza w praktyce? zaznaczam ze nie mam dochodów (jestem na utrzymaniu rodzicow) i jestem pełnoletni.

dobrze się sprawza w praktyce, wszyscy tak wychwalają mbank ze małe opłaty ale bankomatów to oni mają bardzo mało! np w moim mieście nie ma wcale gdzie inteligo są chyba 5 a nie mówię o innych

Skomentuj

jaki jest koszt utrzymania takiego konta inteligo??

Skomentuj

wlasnie w moim miescie nie ma bankomatow obslugiwanych przez mbank dlatego go wykluczylem (w moim miscie sa banki:społdzielczy, pko sa i pko bp jezeli sa jakies inne to nie maja duzych budynków :P)

Skomentuj

@wisnia

0,99zl / miesiac za karte Visa Electron
          2,99zl / miesiac, ALE tylko jesli masz na rachunku <100zl :)

Aha, i darmowe wyplaty w bankomatach PKO BP

Skomentuj

no to calkiem kuszaca oferta. To konto mozna zalozyc przez internet czy trzeba gdzies biegac ?? i cos podpisywac ??

Skomentuj

www.inteligo.pl - zaloz konto. Wypelniasz formulaz, podajesz nr telefonu i czekasz ok. 1-2h az zadzwonia. Nastepnego dnia dzwoni do ciebie kurier i pyta kiedy moze przyjechac z papierami. Ustlasz wygodny termin, chłop przyjezdza, podpisujesz u niego papier, dostajesz umowe, karte kredytowa, karte-zdrapke, w necie uaktywniasz konto i juz :)

Skomentuj

no to troche zabawy jest

Skomentuj

No na pewno krocej, niz isc do banku na piechote :) Poza tym, teraz zeby cos zalatwic wystarczy kilka kliknięć :) (rachunki to robota na 10 minut miesiecznie)

Skomentuj

z tego co rozmawialem przy zakladaniu inteligo to koszt wyciagania z konta karta jest 4.99 nie robi roznicy czy pko choc moge sie mylic.jutro przeczytam cennik bo teraz go szukac nie bede..pozdro

Skomentuj

wg mnie i tak mBank rządzi :)
                      brak jakichkolwiek kosztów...
                      tanie przelewy i wogóle się jeszcze ani razu nie zawiodlem.
                      Dobra pomoc techniczna, jak dla mnie same + :P

Skomentuj

Nie chce byc zlosliwy, ale jednak mam konto, czytalem cennik i wiem, ze wyplata w niebieskich bankomatach jest za free ;] (inaczej bym byl juz z 500zl do tylu za same prowizje wyplat) :P

Skomentuj

Wyciaganie ze wszystkich bankomatow PKO jest darmowe w inteligo. Pozatym - utrzymanie to 2 zl miesiecznie o ile sie ma mniej niz 100 na koncie.Powyzej 100 jest za darmo. Jesli ktos ma zero lub maly debet (Czasem sie robia takie po 2-3 zl) i nic nie wplaca przez dluzszy czas , konto przechodzi w bezterminowy "stan uspienia" i nie sa pobierane zadne oplaty za prowadzenie rachunku. Ogolnie inteligo to wg mnie najlepsza oferta na rynku miedzy innymi dzieki najwiekszej liczbie bankomatow.

Skomentuj

No jeszcze posiadacz konta Inteligo moze wyplacic kase w agencjach pko, a jest tego chyba wiecej jak bankomatow. Wiec w malych miescinach mozna wyplacac bez prowizji.

Skomentuj

Jeżeli to ma być Twoje jedyne konto i będziesz z niego intensywnie korzystać - naprawdę się dobrze zastanów. 99 groszy za przelew to wychodzi w skali miesiąca kilkadziesiąt złotych w plecy. Opłaty miesięczne - nie podoba mi się, że zdzierają ode mnie te "symboliczne złotówki". Od czasu założenia konta (2,5 roku) straciłem już kilkaset złotych na same opłaty (drogi serwis sms, przelewy, duże koszty utrzymania w przypadku salda <100). WBK oraz mBank wypadają tu o wiele lepiej (poza przelewami za 50 gr, NIC mnie nie kosztują; ale fakt że do mBanku nie chciałem karty).
                              To co mnie irytuje w Inteligo to niemożność zalogowania zaraz po północy oraz dość długi czas oczekiwania na połączenie z konsultantem.
                              ALE.... poza tym konto jest dość wygodne - łatwo i szybko można się zalogować, interfejs jest przejrzysty, bankomaty są wszechobecne, wpłaty w PKO bez prowizji, karty kodów wydawane automatycznie, kartą Visa można płacić zarówno w normalnych sklepach jak i w necie (nie wszystkie banki łączą te dwie funkcje), QuickMoney, dobra i czytelna historia rachunków. Dla mnie wygoda (a częściowo także przyzwyczajenie) okazuje się o wiele ważniejsze niż wysokie opłaty, dlatego też chętniej trzymam kasę w Inteligo niż w mBanku/WBK.

A ostatnio zawiodłem się na Allegro i WBK - mam Allekartę, niedawno dostałem od nich maila, że jeśli w ciągu 3 miesięcy od podpisania umowy nie dokonam płatności kartą na łączną kwotę min. 500 zł, to z konta Allegro zabiorą mi 10 zł. Złodzieje. W umowie którą podpisywałem z bankiem nic takiego nie było (czytałem dokładnie przed i po podpisaniu).

Skomentuj

Mialem konto bankowe z PKO BP z oblsuga przez neta i odradzam, teraz mam kotno w mBanku i bardzo sobie chwale. W PKO nie ma tak naprawde 100% internetowych kont. Skladajac dyspozycje przelewu nie jest ona realizowana w czasie rzeczywistym ale ze sporym opoznieniem, tak samo z raportami o wplatach pieniedzy opoznienia siegaja nawet 3 dni. Jakby tego bylo malo to maja spore oplaty za wszystko a w mBanku to na czym mi najbardziej zalezy jest za darmo.

Skomentuj

Duzo wypowiedzi nt. tego ze darmowe wyplaty w bankomatach PKO. ludzie inteligo to PKO!!!

Skomentuj

wlasnie wyslalem wniosek, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Skomentuj

Jeszcze bank ślaski ma konto internetowe wiecie cos o nim??

Skomentuj

trzeba dodac ze wplacanie na konto w oddzialach pko bp jest darmowe!co jest duzym plusem np przy kozystaniu z allegro! do tego przelewy do pko i inteligo w max 1godzine. z minusow to zamulona rejstracja wydzwanianie do nich itp. Jak chcesz cos zmienic to trzba dzwonic :( mialem sytuacje ze chcialem wylaczyc servis sms napisalem do nich przez formularz oni do mnie zadzwonili i kazali mi zadzwonic do nich co bylo najsmieszniejsze na swiecie po zatym korzystam juz ok 1,5 roku i jestem zadowolony, bardzo dobre zabezpieczenia przez internet dostajesz karte kodow i nawet jakby ktos mial twoje hasla dostempowe to i tak nic nie zdziala! dla mnie to ogromny plus! pozdrawiam!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X