Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak Zrobic frez...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak Zrobic frez...

Jak zrobić frez pod głosnik bez odpowiednich narzędzi (frezarki i itp.)

uzyj opcji szukaj a bedziesz wiedzial

Skomentuj

Właściwie sprawa nie jest trudna, wymaga logicznego myślenia ewentualnie sprzętu. Kilka sposobów

1. Frezarką chyba najprostrzy wystarszy ją mieć (najlepszy efekt)
      2. Wiertarką lub fleksem z otpowiednią końcówką
      3. Dłutem (dla zawziętych)

Jeżeli ktoś na to sam na to nie wpadł to ja ja go serdecznie pozdrawiam

Skomentuj

Ktos kiedys pokazywal fotki frezow wykonanych za pomoca otwornicy do glazury zalozonej na wiertarke. Koszt takiej fajnej otwornicy (w sklepie astra we Wroclawiu) to 16 zl.

Skomentuj

ja za 30zł kupilem w obi zestaw frezow do wiertarki
          jedyne co trzeba jeszcze zrobic to zamontowac taki frez w wiertarke, wiertarke w taki pionowy stojak i jazda. najlepiej by bylo do stojaka dorobic cyrkiel, zeby to ladnie wyszlo, wlasnie mysle nad czyms takim.
          kto jeszcze ma jakie patenty na frezy?

Skomentuj

Najdokladniejszy efekt uzyskasz stosujac frezarke wiec tylko to ci polece bez zbednego bawienia

Skomentuj

dokladnie.... 100zl i mamy frezarke. ktora przyda sie jeszcze do wileku innych rzeczy;]

Skomentuj

Panowie mam pytanko. Czy będzie spora różnica w dźwięku jeżeli nie zrobię podfrezowania pod głośniki. Nie mam takiego sprzętu i nigdy tego nie robiłem - nie chce ryzykować. napiszcie czy będzie aż tak odczuwalna różnica w dźwięku?

Skomentuj

w pomiarach roznica bedzie widoczna
                  ale tego i tak nie uslyszysz. napewno nie bez porownania :P

smialo montuj bez frezow

Skomentuj

Mozna tez zrobić pseudo-frezy z naklejonej na front cienkiej płyty pilsniowej albo czegoś w tym stylu. Można tez tak jak ja nożykiem ciąć i kombinować z mdfem.

Skomentuj

Pawel S., myslalem ze ty to zaproponujesz bo przeciesz wszystko opisane ale jesli nie to - kooniuszy, dzial OFFTOPIC bodajrze i temat TOOL BOX - tam masz chyba z 5 roznych sposobow opisanych i wiele innych przydatnych opisow zwiazanych z wykorzystaniem narzedzi :)

Skomentuj

czy sie to uslyszy czy nie to juz sprawa wzgledna - roznice w pomiarach sa, jak duze kazdy sam powinien ocenic. inna kwestia to estetyka. podfrezowane glosniki wygladaja duzo lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
                        X