Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moderowanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moderowanie

Witam,
    jak wiecie, jestem od jakiegoś czasu moderatorem...
    Jest to funkcja poniekąd społeczna więc pomyślałem, że wartoby było zasięgnąć
    opinii wśród społeczeństwa :)
    Piszcie tu proszę czego oczekujecie, co Wam się podoba, a co nie,
    bo przecie forum ma służyć Wam :)
    Dzięki za wszystkie opinie, pomysły oraz sugestie :)
    Tym bardziej że przecież wszyscy mamy ten sam cel
    Pozdrawiam !!

Bez lipy ! Może być tylko moich błędów ort. nie zaznaczaj na czerwono !

Skomentuj

Nie wyrozniaj bledow itp na czerwono! Napisz juz co najwyzej pod postem.

PS. Chyba kazdy moderator powinien wiedziec co ma robic, usowac "głupie tematy/posty" dawac ostrzezenia tym forumowiczom co naduzywaja wylgaryzmow itp. Forum musi trzymac poziom, a nie ze co post to **** itp.
      NA razie to tyle;]
      PS2. Regulamin forum by sie przydał, chociaz znajac zycie i tak go nikt nie czyta.

Skomentuj

Właśnie,bluzganie równa sie ostrzeżenie.Popieram.

Skomentuj

popieram TAKERO!! niech wyroznia bledy na czerwono! Nie zanizajcie poziomu polskiego forum!!

Skomentuj

a ja nie,tekst wyglada brzydko i dziwnie.... niech pisze pod nim co jest nietak...

Skomentuj

Niewyrożniaj na czerwono przekleństw skoro je trzeba tepić to saksuj post czy same wulgaryzmy ale nie podkreślajich bardziej

Tęp posty typu chcem suba za 30zl nie mam zielonego pojecia :]

Skoro nie ma regulaminu to stwoż go skąd ktoś moze wiedziec czego mu nie wolno robic skoro nie ma regulaminu.

Jeśli masz jakiś wpływ na strone głowna to odsnierz ja i powycieraj z kurzu

A dobry moderator powinin byc jak bezwzględy szeryf i kochana mamusia

Skomentuj

Żadnych regulaminów. Przecież każdy cywilizowany człowiek wie jak się zachować. Jedna wpadka (a nawet i więcej) to nie powód do dawania ostrzeżenia albo banowania - przecież każdemu się może zdarzyć. Co innego osoby które po prostu szukają zaczepki, wpadają na forum, zakładają bzdurne tematy, piszą bzdurne posty, a potem bluzgają wszystko i wszystkich - to są indywidualne przypadki i właśnie dla takich są bany.

Myślę, że zaznaczanie błędów na czerwono nie jest złym pomysłem. Nawet popieram tą inicjatywę, ale chyba za dużo jest z tym roboty? Proponuję tylko poprawiać rażące błędy w tytułach tematów. I nie nadużywaj kłódek, bo to potem nieładnie wygląda jak co czwarty topic jest zamknięty. To samo z banami.

Skomentuj

zip, zip każdy wie jak sie zachować?? Kolego Wszyskie posty typu sub za 30zł jaki wybrać SS czy SC pokazują, to że nowi nie potrafią się zachować chodzi tu o zwykłą netykiete forum. Oczywiśie ja, Ty czy wielu starych(wyjadaczy:) wie ale ze względu na tych którzy nie wiedzą powinien być regulamin. A moim zdaniem jeżeli chodzi o bluzgi to każdy facet czasem musi rzucić jakąś kur...ą, czy innym mocnym wyrazem:) Pozatym, czasem żeby oddać pełnę uczyć związanych z odsłuchem nowych kolumn trzeba krzyknąć zajebiste (co uważam, że nie jest brzydkim wyrazem) czy chu...e

Skomentuj

Odnośnie nowych to masz rację, większość udowadnia, że nie potrafią się zachować. Ale czy sądzisz, że jakikolwiek nowy użytkownik będzie czytał ten regulamin? Bo według mnie nikogo on nie zainteresuje. Tak samo jak obecnie prawie nikogo z nowych nie interesuje wyszukiwarka - lepiej przecież wcisnąć przycisk "nowy temat" i czekać na gotowe. A już szczytem bezczelności jest dopisywanie przez takiego nowego tekstu w stylu "proszę o odpowiedzi na mail/gg" (czyli po naszemu: "bo mam forum w dupie i nie chce mi się tu zaglądać").

Przecież wszelkie regulaminy, prawa, nakazy i zakazy utrudniają tylko życie normalnym ludziom - czy muszę komentować co by to spowodowało na forum?

Skomentuj

A wiesz czemu łatwiej kliknąć "nowy tamat"... bo jest on nad listą tematów w danym dziale po prawej stronie (wiadomo, że każdy czyta od prawej do lewei i w taki sposób większość rzeczy ogląda) a wyszukiwarka pod tematami na dole gdzieś tam z lewej strony :) to jest powód jeżeli by była najpierw wyszukiwarka a pod nią "nowy temat" to jestem pewnien, że świerzak by się chociaż zastanowił o ile nie użył wyszukiwarki

Skomentuj

dobrym pomyslam bylo by zrobienie FAQ
                        najpierw 'faq' pozniej 'szukaj' (albo: nowy temat :P)

Skomentuj

a mi bluzganie jako takie nie przeszkadza typu ten sub gra zajebiscie (wiem ze tego nie ma w słowniku :-) )
                          nie toleruje natomiast klotni np. pomiedzy dwoma forumowiczami na zasadzie ty taki owaki a ciebie to pies ...itp

Skomentuj

ten sub gra zajebiscie
                            czasem lepiej nie da sie tego okreslic
                            jestem od niedawna na forum, ale podobalo mi sie kilka wypowiedzi
                            gdzie wlasnie tego typu zwroty byly niezmoderowane...
                            moderujcie tylko to co na prawde tego wymaga :) - a bedzie zaj**** :P

Skomentuj

przecież nie chodzi o to żeby szukać specjalnie, "na siłe" w postach jakiś błędów/literówek i je wytykać :)
                              to forum jeszcze "państwem policyjnym" nie jest
                              chodzi o to żeby reagować jakoś na rażące, powtarzające się błędy,
                              które wybaczcie,ale wg mnie są nie do zaakceptowania...
                              Żyjemy w tym kraju i posługujemy się tym językiem i z samego szacunku
                              dla tej wartości nie powinno się popełniać takich błędów jakie nie jednokrotnie widze...
                              Pozatym większość tu piszących ma worda lub słownik ( http://sjp.pwn.pl/ ) przez co bez większego
                              bólu można sprawdzić pisownie choćby wyrazów budzących wątpliwości.

Skomentuj

takero, spoko i tak by ci się znudziło jakbyś miał codziennie w kilkunastu postach zaznaczać błedy. Szkoda czasu na takie pierdoły.

Skomentuj

Yoshi_80,ja czasami nie wytrzymuje i nie mogę tego nie zrobić ;]
                                  To samo tyczy się bezsensownych postów typu:
                                  "aha"
                                  ...

Skomentuj

Poprawiajac komus bledy wyrzadzasz ogromna krzywde. "Delikwent" wogole sie nie uczy a Ty masz w cholere roboty. Pozatym jak juz Ci powiedzialem na GG, jesli Ty popelnisz jeden blad bedac takim "porzadnickim" to beda Ci go wypominac do konca zycia. Jesli zauwazysz bledy napisz pod postem ze to wola o pomste do nieba i nastepny post z bledami poprostu skasujesz. Bedzie to wieksza nauczka i zacheta do zajrzenia do slownika. Niestety wszystkim nie dogodzisz, jednym cos bedzie sie podobac drugim nie. Ale coz mam nadzieje ze bardzo dlugo utrzymasz swoj entuzjazm.
                                    Co do regulaminu kiedys taki napisalem i byl przez jakies dwa tygodnie na forum. Od razu odezwaly sie oburzone glosy i zebralem wiecej chamskich odzywek niz kiedykolwiek, stad tez moj opis.
                                    Pozdro
                                    Dexter

Skomentuj

Dexter, dramatyzujesz

Skomentuj

niestety dexter ma racje....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X