Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuje prostego programu graficznego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukuje prostego programu graficznego

tak jak w temacie program graficzny umozliwiajacy robienie rysunkow technicznych, tylko zeby byl prosty mam gdzies autocada i ni cholerki nie czaje bazy a nie chce mi sie marnowac teraz na to czasu.
    chce mcos co pozwoli przy zachowaniu skali propozcji narysowac projekt np subwoofera czy kolumn.
    poozdrawiam!!

prostszy do rusunków technicznych no to Corel, a autocad nie jest trzudny tylko ze tam jest to do czego M$ nie przyzwyczaił urzytkowików czyli rysowanie rysunków technicznych zapomocą komend-pisania!

Skomentuj

jak sie postarasz to i w paincie dobry projekt zrobisz :) FPPfan zrobil projekty swojego suba w paincie i swietnie mu to wyszlo

Skomentuj

bez przesady rozumiem prostotę ale nie masohizm

Skomentuj

to zalezy jakiego masz kompa ale do takich zabawa ja lubie 3Dmax ...nie jest trudny ale wymagajacy osprzetowo.
          oto wspolpraca z photoshop'em

Skomentuj

1600MHz i 512DDR ramu mysle ze styknie. chodzi mi o prostote ale zebym mogl ladnie wyskalowac, przeliczyc wszystkie wymiary, p prostu zrobic caly projetk w dobrych proporcjach itp. poki co lookam na corela, moze cos z tego bedzie.

pozdrawiam!

Skomentuj

moze megacad.

Skomentuj

3ds max jest kozacki :) Tyle, że do robienia projektów są chyba lepsze i łatwiejsze programy.

Skomentuj

TatoTurbo, Co ty tu człowieka w błąd wprowadzasz z tym 3Dmax'em :) ...sam siedze nad nim od jakiegoś czasu i mnogość opcji jest nie do opanowania. Wracając do tematu polecam mimo wszystko jakiegoś autocada np 2000 (te nowsze są bardziej zakrecone) program naprawdę prosty, a do rysunku technicznego wręcz idealny.

Skomentuj

Zamieszczone przez UFOK
                    TatoTurbo, Co ty tu człowieka w błąd wprowadzasz z tym 3Dmax'em :) ...sam siedze nad nim od jakiegoś czasu i mnogość opcji jest nie do opanowania.
                    to prawda ale jak zbytnio nie bedzie kombinowal to napewno zadziala
                    to nie chodzi o zaawansowane opcej ale szescian i walec to odrazu znajdzie ...jest masa turotoriali (czy jak to sie tam pisze) fakt faktem ze tam mozna zrobic cala kolumne ktora bedzie wygladal jak ze zdjecia (dla mnie ten stopien jest nie do osiagniecia podobnie do tego co piszesz :)

Skomentuj

TatoTurbo, dobrze prawisz :]

Skomentuj

ja korzystam z autocad'a - co prada nie dawno i umiem bardzo niewiele - ale rysowanie
                        opanowalem niemal od razu - ba nawet proste konstrukcje w 3d juz umiem zrobic :)

nie mniej to moje 3 podejscie do tego progza... chcialbym kiedys niezle nim
                        wladac bo jest to jeden z najlepszych programow na swiecie

p.s.
                        po co zaczynac od prostych jak mozena poskromic cos trudnego :) - bedzie wieksza frajda
                        nie wspominajac o satysfakcji! (eee niesluchajcie mnie - ja to sobie zawsze utrudnialem zycie :P)

Skomentuj

Autocadem, możesz się nauczyć rysować, ale to tak średnio....... tak się składa, że w czasach szkoły średniej miałem okazję zrobić kurs i zdobyć certyfikat z autocada na rysunku płaskim..... tam jest tyle opcji, że sam się wszystkiego nie nauczysz, pozatym nawet nowe wersje opierają się na środowisku tekstowym i przydało by się to poznać, bo są tam takie opcje o których możemy się dowiedzieć tylko z helpa, nie ma żadnych ikon do tych opcji.
                          Pozatym autocad jest świetnym programem do robienia rysunków płaskich, ale w środowiski 3D trochę ciężko się w nim robi i dosyć długo - są lepsze programy- Typu SolidWorks, Catia.....-typowo pod 3D, obsługa jest napewno prostsza, ale trzeba niestety trochę czasu poświęcić. Poszukaj sobie w necie jakichś kursów, manuali - pełno tego jest i zawsze to coś.

Jest taki program SKETCHUP - coś a'la Paint 3D. Prosty, niestety mało opcji, ale spokojnie da się wykonać jakiś projekt tak dla siebie...... ja się tak bawiłem tym programem.

Skomentuj

3ds max ma duza przewage bo mozna sobie od razu zobaczyc jak dany projekt bedzie wygladal w rzeczywistosci. Na upartego nawet sie da zrobic w miare zgrabne schematy i zwymiarowac projekt.

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=71838#71838

Skomentuj

wektor Sam rysujesz przetworniki i inne elementy kolumn czy korzystasz z już narysowanych?

Skomentuj

Barthez, rysunek robilem od zera... ...lacznie z stworzeniem odpowiednich materialow itd.

Skomentuj

A ja tam zawsze wszystkie konstrukcje rysuje na papierze:)

Skomentuj

me too

Skomentuj

no ja tez zawsze na papierze ale chce tez pobawic sie jakims progsem ciekawym, pobawic sie zestawieniami kolorow itp;p

Skomentuj

Paint i troche wytrwałości moze to nie 3D studio max ale da sie narysować

Skomentuj

Czaruję...
                                        X