Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

akustyka pomieszczeń :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

akustyka pomieszczeń :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=31393072

czy ktoś próbował zrobić coś takiego samodzielnie?? tzn. nie zupełnie takiego jak na zdjęciu, ale spełniającego podobną funkcję.
    Jestem ciekawy jak zaadoptowaliście swoje pomieszczenia do odsłuchu??

Adaptacja mojego pokoju dziwnnego do odsłuchu odbywa sie poprzez wygonienie na spcer żony i dzizecka, potem gałka na godz 12 (prznośnia bo wariatka kręci sie dookoła z milion razy) i pomieszczenie jest przystosowane.
    A tak serio to za takie cos wyleciałbym z domu, do dzis nie mogę sie doprosic dywanu.

Skomentuj

w pewnym czasi wygluszalem pokoj poduszkami w rogach matami rozpraszajacymi pozayczonymi z salonu hi fi ale moze mam sprzet za niskiej klasy albo trudnu pokoj nic nie dawało

duze duuzo lepsze rezultatu uzysklaem wieszajac w na oknach grube flauszowe zasłony kladac na dywan puszysty dywan a gdy mma taki naprawde wazny odsluch rozucam po pokoju troche poduszek kocy przynosi rezultaty
      kiedys jakis koles w sklepie zrobil mi yklad i ztego co zrozumialem to najwieksza uwage przykładaja do sufitu

Skomentuj

Jesli masz pokoj uzytecznosci dziennej to oszpecisz go jak laboratorium.
        Zasady rozmieszczania kolumn i podjete metody przez Lukasza wystarcza
        Chyba ze za system stereo dales 3 razy tyle ile kosztuja te maty to napewno masz chate i osobne pomieszczenie odsluchowe.

Skomentuj

mi tam łózka nie chce się scielić także wala się zawsze gdzieś kołdra i poduszka. Mam takze jedna grubszą zasłonę w oknie i wykłądzinę na podłodze. W miare jest to dobrze wygłuszony pokoik. Znów zaś w innym pokoju mam terakotę, okna bez zasłon i mniej mebli, i w tym pokoju są bardzo duze minima i maksima dxwięku.
          pozdrawiam

Skomentuj

Ja właśnie się zastanawiam nad przerobieniem sufitu. Najlepiej jest zrobić jakiś podwieszany, nierównoległy do podłogi, ale to zbyt radykalna zmiana i rodzinka tego nie zrozumie...

Skomentuj

Zrob pianke modelarska lekka i latwa w obrobce i zapodaj sobie stalagmity i stalaktyty w chacie :)
              Mieszasz gips nie tylko z woda ale takze z soda i wyrosnie Ci cos....
              Oczywiscie ze sufit jest najwieksza powierzchnia najczesciej pozbawiona mebli i innych przedmiotow dlatego najsilniej odbija.
              Mozna pod nim puscic bluszcze dla rozproszenia... albo siatke maskujaca...

Skomentuj

albo stalagnata między sufitem a podłogą :P

Skomentuj

gruby dywanik coś po rogach pokoju żeby ten dziwięk nie "łopotał"jak ciuchy na sznurku sufit bez zmian -naklejcie sobie gwiazdy-ładnie wyglądają:P świecące oczywiściehehehe. just kidding z tymi gwiazdami wywalcie drzwi z pokoju ozdoby szklane z szafek napakujcie duużo książek audio(wygląda jakbyśmy byli jacyś tacy bardziej dokształceni co może być usprawiedliwieniem w zastosowaniu tych dziwności wygońmy całą rodzinkę z domu ... gała wzmaka na godz ... 3( ale proponuje ustawienie "ile fabryka dała) zapinamy pasy zakładamy kask naciskamy "play" i czekamy kiedy głośniki będą miały na tyle "przestrzenny" dźwięk że znajdą się na przeciwległej ścianie:))
                  a tak wogóle to czy jest sens 10 kawałków inwestować? raczej nie
                  pozdro

Skomentuj

pewnie, że nie ma sensu inwestować w gotowca, w końcu to forum DIY.

Skomentuj

zgadzam się z tym w 100 procentach to tak jak z gotowymi konstrukcjami.. DIY!
                      :))
                      podro

Skomentuj

Czaruję...
                      X