Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strona Głowna - Projekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Strona Głowna - Projekt

witam

Tak wyszło ze wszedłem na forum z pod adresu diyaudio.pl a nie tak jak zawsze diyaudio.pl/forum przez co zobaczylem ta rozpacz na głownej stronie, zapewne nie tylko mnie dołuje stan aktualny strony. Był temat, że beda wielkie zmiany, moderatorzy, redaktorzy do newsów, porzadek itp... jak wiadomo dużo z tego nie wyszło, dlatego postawiłem wykonac mały projekt jak wg. mnie by to wszystko wygladało.

Na poczatek zastanówmy sie co jest sercem adresy diyaudio.pl ? no wiec chyba nic innego jak same forum, strona głowna nie oferuje nic, artykuły? od kilku lat te same, wiecej i bardziej tresciwych jest na audiomani, dlatego dla uzupelnienia mozna przenieść te kilka artykułow na audiomanie, download? smiechu warte... pozostaje link do dzialu sprzedam, newsy i kontakt z szanownym Js.

Wymysliłem dwie wersje:
    1. Zostawić strone głowna w nowej odsłonie, w nowej szacie graficznej a nie w szarym systemie portalowym, powiecie ze mozna wykorzystac system z forum, ale czy jest sens?
    Ponizej zamieszczam zrzut wygladu strony głownej. Ogolna idea jest taka zeby na stronie glownej pozostawić dział sprzedam, kontakt, REGULAMIN i prowadzic newsy to wszystko. Dlaczego taki design ? a dlaczego nie? przynjamniej jest powiew swieżości i nowy uzytkownik nie wystraszy sie wchodzac na ta strone ;] Forum rownież było by odświezone, wyglad zblizony do głownej strony. Na głownej byly by tylko newsy i odnośnik do forum. Jesli tak bardzo pragniecie tych artykulow to zaden problem, zawsze mozna stworzyc dzial na forum do tego celu.

2. Druga wersja, łatwiejsza, mianowicie skupienie sie tylko na forum. Wchodzac na adres diyaudio.pl wchodziło by sie odrazu na forum w nowej szacie graficznej, przeczytanie przymusowe regulaminu przez nowego usera, wszelkie arty zrobione przez uzytkownikow czy jakies poradniki to wszystko by znalazlo swoje miejsce w osobnym dziale na forum. Odnośniki do sprzedam, kontakt zostaly by tak jak teraz, tylko wchodzac tam otwierala by sie osobna strona z wygladem podobnym do forum i dokladnym opisem co i jak. Newsy? olać albo stworzyc dział na forum do tego celu, osobiście preferuje olać ta sprawe.

ps. powyzszy design strony jest ogólnikowy a nie własciwy!

zapraszam do dyskusji, skladania propozycji itp. i naprawde ruszcie dupy zeby ta witryna godnie sie reprezentowała !

wrrr sie zbulwersowalem :)

jestem za polaczeniem tych 2 ideii - mianowicie nie podoba mi sie layout pierwszy gdyz jest nieusystematyzowany - zadnych konkretow (tzn nie jest ulozony -> czytaj brak wyraznego menu) takie strony od razu mnie odrzucaja - co do ideii 2 to juz dawno ktos powiniem stworzyc dzial do gotowych artykulow... mi jako stosunkowo nowemu uzytkownikowi bardzo tego brakuje.... - przydalo by sie wiecej projektow strony glow\nej by bylo w czym wybierac bo ten ktory przedstawiles (jest bardzo ladny!) ale nie pasuje do tego typu strony - raczej na bloga czy inny shitt sie nadaje (bez obrazy dla Ciebie - tak jak mowile jest to bardzo ladne... moze za ladne)

Skomentuj

Pytanie tylko kto to w realu poprawi?Bo nie wierze że Igod bedzie chciał sobie tyłek zawracać.A bez uprawnień admina nic nie wyjdzie,no chyba że jakiegos włama ktos odwali ;]

Skomentuj

StuffX: w sumie masz racje, po dluzszym zastanowieniu tez mi ten lay troche nie pasi, spoko robie nowy

co do tego wszystkiego to z checia bym sie tym zajal, tylko przydala by sie osoba znajaca php i dostep do tego serwera, gdybym mial uprawnienia to ta strona juz dawno jest zmieniona...

umberto: włam bedzie juz w ostateczności ;]

Skomentuj

Mi się layont strony dragona podoba.

Skomentuj

Ja proponuje najpierw porozmawiać z Igodem,aby nie okazało się że tyle h roboty itp pójdzie na marne...

Skomentuj

dragon, bardzo fajny ten layout.... ja dodalbym wlasnie tak jak ktos juz napisal gdzies menu... najlepiej po lewej stronie albo u gory w jednej linii...

tylko wtedy czy zrobic od nowa stronke z tym layem czy np. lepiej go pociąć pod jPortala tak jak jest on teraz. moze byc tez phpnuke.. albo inny... to juz trzeba jakos rozwiazac.. system portalowy ma to do siebie ze jest banalny w obsludze, chociaz jakby dodac sys. newsow to nei byloby zle tylko arty dodawac trzebaby sie pogimnastykowac ;]

Skomentuj

dragon, mnie tez się ten layout podoba :) nie jest własnie obcykany jak wiekszość z menu po lewej czy prawej stronie! Jest oryginalny! Jestem za czymś takim :)

Skomentuj

Lynx, to ze nie jest "obcykany" raczej do zalet nie nalezy ;] obluga strony powinna byc jak najbardziej intuicyjna i zeby nie trzeba bylo szukac linkow...

Skomentuj

ja chce wlasnie cos bardziej orginalnego zrobic bo stawienie systremu nie ma sensu, co wy tam chcecie umiescic? system portalowy ma sens jesli jest duzo dzialow i materialow

siedze wlasnie nad nowym layem, raczej bedzie bardziej pasowac, zreszta zobaczycie :)

-----------------------------------------------------------------------

witam, przepraszam ze dopiero teraz - tak wyszlo

mialo byc co innego ale pozostalem przy starej koncepcji

narazie nic wiecej nie robie bo nie ma sensu skoro wszyscy olewaja ten temat, tyle czasu i zadnego odzewu ze strony moderatorow i admina? kpina! gdzie sa teraz ci wielcy, ktorzy tak byli za zmianami i oferowali pomoc? zeby aby admin sie odezwal ze nie, inaczej by to mialo byc albo cos ... ale nic

jesli temat zostanie olany to go juz nie bede poruszal

ktos chce pomoc w czyms a wy to olewacie

Skomentuj

dragon, a gadales z Igodem? a moze z LUKAZSEM? kurde fajniebyloby wprowadzic zmienany, trzeba dorawc jakos szefostwo;

Skomentuj

meil do igoda poszedl, z tym ze nie mam pojecia czy doszedl, w kazdym badz razie nie dostalem odpowiedzi

po drugie gdyby obudwu panom zalezalo to by przynajmniej zajzeli do tego tematu

Skomentuj

dragon, ja jesten jak najbardziej na TAK,
                          trzebaby odsieżyć coś tutaj ...
                          Ale na tym forum jedynymi osobami które mogą coś zrobić są Igod i LUKASZ i to
                          od Nich wszystko tu zależy, a nie od szarych modów ;]

Skomentuj

marzenia marzenia bo marzenia sa od tego .............

[ Dodano: 2006-02-22, 19:45 ]
                            panowie badzmy tu powazni nie rozsmieszajcie mnie brak nowego wygladu strony glowej to najmniejszy problem jak prosilem o nowe arty nikt nie napisal
                            badzmy powani trzeba zaczac od podstaw

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon
                              ja chce wlasnie cos bardziej orginalnego zrobic ...
                              zdolny i nowoczesny chlopak ...
                              ale merytoryczna czesc chyba najwazniejsza
                              ..ja za :)

Skomentuj

Ta,i te wzory x=y,gdzies to widziałem.Totalna polewka.

Skomentuj

no tak czesc merytoryczna najwazniejsza ale ja sie zastanawiam co serwis moze zaoferowac? artykuly kilku letnie ? ktorych tematy sa lepiej opisane na audiomanii? projekty ? z tego co Łukasz powiedział to 4 osoby napisały... wiec co pozostaje? newsy...?

---------------------------------------------

Zamieszczone przez umberto
                                  Ta,i te wzory x=y,gdzies to widziałem.Totalna polewka.
                                  o co chodzi?

Skomentuj

a ja polecam diy.xt.pl cały czas dodaje nowe arty. Niedługo będzie jak na audiomani (na diy.xt.pl) oczywiście D

Skomentuj

Czaruję...
                                    X