Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TRZĘSIENIE ZIEMI

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TRZĘSIENIE ZIEMI

Dzisiaj sobie siedze, jak wykle gram na kompie a tu ziemie sie zaczęła trząść. Meble zaczęły jeździć i słyszałem jak kieliszki się obijają o siebie, monitor zaczął skakać ! W telewizji mówią, że było trzęsienie ziemi (4,5 stopnia w skali rieghtera) ! U was były podobne objawy ?

Przestań tak głośno suba słuchać to przestaną się kieliszki trzęść:)
    Zawsze myślałem, że u nas się aż tak tzęść nie może.

Skomentuj

jak dlugo to trwalo?

a moze przez to ze mial byc sztorm na baltyku?

Skomentuj

u mnie cisza i spokoj jak wgrobowcu lol. Wkoncu to warszawa tutaj bezprzerwy ze 2 stopnie sa :)

Skomentuj

Śmijcie sie śmiejcie... Ja sie naprawde przestraszyłem... Trwało to ze 5 - 10 sekund.

Skomentuj

w sumie prawda

http://info.onet.pl/982615,11,1,0,120,686,item.html

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...d3364ioLVN6d2n

Skomentuj

huh, no no niedobrze sie dzieje przed chwilka wlasnie w telekspresie gadali o tym trzesieniu w gdansku i na onecie tez o tym trabia, cale szczescie ja mieszka na drugim koncu polski, ale to i tak niedobrze, jak tak dalej pojdzie to jeszcze film "po jutrze" sie urzeczywistni, oczywiscie nie doslownie

Skomentuj

Ja sobie siedziałem przy kompie i czytałem akustyka.tk;-) (mieszkam na drugim piętrze w bloku). Nagle zaczynam czuć, że podłoga pod stopami mi się trzęsie. Przez chwile wydało mi się, że kolega głośno basior zapuścił, ale po chwili skumałem, że ziemia się trzęsie(bo to było dużo za mocno jak na bas). Normalnie się zdygałem, że blok się zaraz sypnie. Ostra jazda Jakby mój sub tak grał to by mi się podobało

Skomentuj

Ja mieszkam na parterze i tylko monitor sie na boki bujal i podloga lakko drzala, ale kumplowi w bloku to juz szyby niezle drzaly :)

Skomentuj

o 15:30 wracałem do domu.... ale mieszkam pod wawa to i tak nic nie doszlo a zapewne ciekawe doświadczenie
                    moze w ramach pokazow i uprzedzeń przed trzęsieniami zaczniemy dzialalność opierająca sie na basie hiih

Skomentuj

Jak tak dalej pójdzie to może do jutra już mój blok nie będzie stał. To trzęsienie co ja poczułem było około 15.30. Szybko wszedłem na onet i tam pisali o tym co było wcześniej(ten po godzinie 13). Napisane tam było, że więcej wstrząsów się nie przewiduje, a przecież były!!

=> Lynx
                      Wrażenia rzeczywiście nie do opisania, żaden bas na świecie tego nie odzwierciedli!!!

Skomentuj

a u nas nic , wyobraźcie sobie ... siedzisz na sedesie i udajesz małyasza a tu trzęsienie i przesówasz sie razem z klopem <lol> .. ale mnie poryło

Skomentuj

fajne uczucie jak biurko i monitor zaczynają tańczyć a ja zastanawiam się czy przypadkiem czegoś nie piłem lub nie paliłem a tak serio to mieszkam w Augustowie koło Suwałk i ten drugi wstrząs odczułem naprawdę. mieszkam na parterze i tylko tyle odczułem. u koleżanki na pierwszym piętrze łóżko tańczyło a u kolegi na trzecim szafki się pootwierały. przeżycie na całe życie.

Skomentuj

Ja niestety niedoznałem tego uczucia,nic mi się ziemia pod nogami nie trzęsła.Jeżeli trzęsienie tak jak u nas było w małej skali to jeszcze spoko,ciekwie to przeżyć,ale gorzej jakby było większe.A zawsze mi się zdawało,że w naszym kraju o kwitnącym bezrobociu,głodzie i znieczulicy niemoże być gorzej,nigdy to nas niespotkało,także sam niewiem co o tym mysleć,już i tu powoli dochodzą trzęsienia,cyklony,terroryści-jeszcze tylko czynnego wulkanu nam brakuje.

Skomentuj

jeszcze tylko brakuje, żeby jakiś Iwan Groźny po minięciu Florydy doszedł do Polski...

Skomentuj

.... i supermena

Skomentuj

U mnie tez bylo mozna odczuc trzesienie ;] monitor zaczol mi skakac myslalem na poczatu ze jakis tir jedzie ;] hehe ale qrde nic nie jechalo i tak przez jakies 30 sekund qrde biurko zaczelo mi dziwnie sie kolysac i szklanki drzaly ;]

ZNowu ktos za pewne detonuje babki w baltyku ;/

Skomentuj

Jesli będzie nam grozic zlodowacenie to wystarczy ze zatrzymamy "jądra ziemii".
                                    wtedy temp. sie wyrównają!

Skomentuj

Dzisiaj w radiu mówili że może dojdzie na pomorze (Szczecin) tylko o ktorej się tego spodziewać ????

Skomentuj

mieszkalem w lubinie przez 23lata- tam kopalnia miedzi (KGHM) wyplaca regularnie odszkodowania na popękane mury i rozwalony sprzęt (telewizory, szklo itp)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X