Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moc a moc...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moc a moc...

Witam!
    Może i to już kiedys było, ale przypomnieć nie zaszkodzi, zwłąszcza że to będzie zawsze ważne.
    Otóż chodzi mi o to, ze np. amplituner który pobiera 200 watt oddaje moc 2x80<allegro>, czy to wogóle możliwe?? Przecież w amplitunerze nie jest sam wzmacniacz i trochę mocy jest potrzebne. Np. powiedzmy wzmacniacz ONKYO A-9510, pobór 200, moc jakieś 2x60 albo 80. Przedwzmacniacz, zabezpieczenia i jeszcze niewiadomo co, do tego ciepło i inne kosmocy zużywające moc, a do tego któryś miesięcznik napisał, że przewyższa jakością droższych konkurentów. Czy tak naprawdę ta moc 2x60 to tylko 2x30, czy konstrukcja i technologia pozwalają znacznie ograniczyć moc cieplną? Pozdrawiam!

ja mam napisane na ampli 5x100W ... [zapomnieli napisac ze przy 2ohm, a glosnikow o takiej impedancji nawet nie moge podlaczac]... z tego co wyczytalem na elektrodzie to moj technics ma naprawde 2x80w przy 4ohm dla stereo 60w dla suba i costam na tyl+central [juz mnie to nie interesowalo poprostu]

Skomentuj

zapomnieli napisac ze przy 2ohm
      jak zapomnieli jeszcze dodać, że pmpo lub max.. to lipa.

Skomentuj

między innymi dlatego jest diy zeby nie było takich przekrentów,

Skomentuj

ja mam na Pioneerku napisane 410 W a oddaje bodajze 65 czy 90 W :) ( grzejniczek) :)

Skomentuj

Niektórzy podają moc a inni mocz

Skomentuj

Czaruję...
            X