ludzie... dragon ludzie.. kiedys byl program caly na discovery o tym.. i smiesznie bylo bo oni sami byli w tlumie gapiow i mieli polewy z tych naukowcow...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
List...
Collapse
X
-
generalnie inne życie tak(uwazam to za bardzo prawdopodobne). inteligentne hmm moze (nie mówie że to niemozliwe ale duuzo mniej prawdopodobne od pierwszego) obcy na naszej planecie nie(w to nieuwierze!
wszystko opiera się na rachunku prawdopodobienstwa. jeśli mamy tak niezliczoną ilość planet to na niektórych z tych planet mogą panować sprzyjające warunki do powstania zycia - jeśli są odpowiednie składniki to mają one wiele kombinacji łącznia sie wzajemnie ale tylko kilka sprzyjających - ale mają tez duuuzo czasu na proby :) ale stworzenie inteligentnej formy życia jak człowiek to juz duuzy problem (na ziemi powstała tylko jedna rasa w pelni rozumna a form życia mamy ogrom)
generalnie takie zagadnienia mozna opisać schematem berulliego
P(A)= (n/k)*p^k*q^(n-k)
gdzie:
n ilość prob
k ilość sukcesów
p prawdopodobieństwo sukcesu
q prawdopodobieństwo porazki
po zaawansowanych przeksztauceniach mozna otrzymać dość ciekawy wynik:
jeśli nawet prawdopodobieństwo sukcesu dązy do zera a ilość prob do nieskończoności to prawdopodobieństwo dązy do 100% :)
wniosek - zeczy niemozliwe są 100% pewne jeśli sprawdzamy że są niemozliwe wystarczająco duzo razy :)
to tak jak mozliwe jest wyzucenie 20razy pod ząd 6stki (choć mało prawdopodobne :P ) ale jak ktoś ma duzo czasu to moze udowodnić że mozna nawet 100x pod ząd wyzucić 6 kostką do gry :)
tak samo jak to że przy zucie monetą wypadnie coś innego niz orzeł czy reszka (np moneta stanie na krawędzi)
Skomentuj
-
Decha i kawałek sznurka...
Niektórych wzorów jakie pokazywali to nawet komputer by nie wyanimował.
Ale tak na serio to niektóre kręgi są naprawde bajecznie zrobione, że trudno uwierzyć iz zrobiono to za pomocą dechy i kawałak sznurka.
Ciekawą bardzo tematyke poruszył umberto: "Co jest prawdą a co mitem" :o)
Skomentuj
-
Eee na discovery lecialo to jak jakas grupka chciala zrobic taki krag. Probowali na wszystkie sposoby, za pomoca deski i sznurka tez. Jak sie okazalo to nei jest to samo! Ziemia zawierala jakies ilosci zelaza czy czegos tam, nie pamietam tego za dobrze ale jakos im sie nei udalo zrobic zblizonych kregow do tych co sa zrobione...
Poza tym, zeby zrobic taki krag, potrzebowali sporo czasu...
Skomentuj
-
To byli amatorzy...
Jacyś tam studenci i 1 raz to robili...
w innym programie pokazywali jakiegoś dziadka starego który sam lepszy 10 razy był od nich :)
Tak czy inaczej nie wierze że jakieś obce cywilizacje miały interes w takich pierdołach ;]
Niektórych wzorów jakie pokazywali to nawet komputer by nie wyanimował.
Skomentuj
-
Można wierzyć,mozna nie wierzyć.I jedno jest poprawne i drugie.
Ja sam do końca nie wiem czy wierze,wiem że dość głęboko mnie to interesuje i drąże temat od wielu,wielu lat
Już sama starożytność budzi wiele sprzeczności,piramidy.Nawet w dzisiejszych czasach było by to ogromne wyzwanie a co mówić o tamtych czasach.I dość zastanawiające jest samo położenie ich względem biegunów ziemskich.Miałem mnóstwo matriałów na ten temat,niestety,nie w formie pisanej,przepadły bezpowrotnie.Ale były bardzo ciekawe,dużo relacji ludzi zajmujących się badaniem piramid,odczucia w nich przebywających.I niemal w każdej relacji pojawiała się opinia że ten twór nie mógł powstać za pomoca tylko i wyłącznie ludzkich rąk.Zreszta mnie się tez tak wydaje choc ekspertem nie jestem.
Inna sprawa to słynny niemiecki silnik grawitacyjny którego nie zdążyli dokończyć,dokumentacja została przechwycona przez rosjan.Na tyle skutecznie że w pewnym okresie kontrola przestrzeni powietrznej Finlandii notowała setki naruszeń przestrzeni powietrznej przez dziwne pojazdy poruszajace sie w niewytłumaczony sposób.Mało tego,po takim przelocie w promieniu kilku kilometrów wszelkie żywe istoty z niewytłumaczonych przyczyn padały (chodzi zapewne o zwierzyne) Czyzby słynne promienie śmierci Tesli?
Nie wiem,wiem tylko tyle że w czasie wojny niemcy intensywnie pracowali nad silnikiem grawitacyjnym i te plany wraz z prototypem dostały się w ręce rosjan.
To wszystko jest tak niesamowite że aż nieprawdopodobne.I nawet jęsli jest w tym choć 0,1% prawdy to i tak przemawia to za tym że na świecie dzieje się wiele rzeczy o których my bladego pojęcia nie mamy.
[ Dodano: 2006-02-16, 20:51 ]
Jest jeszcze jedno ciekawe zagadnienie,ogniwo Joego.Pewnie wszyscy wiecie o czym mówie.
I pewnie część z was popuka się w czoło.Ok.Niech ta część mi powie dlaczego z powodu orgonu amerykanskie agencje bezpieczeństwa zdecydowały się na popełnienie morderstw na wielu naukowcach?
Dodam tylko że to ogniwo działa,działa tu u nas ,w polsce.Jeździ na nich kilka pojazdów,nawet ciężarówka.Mialem kontakt z ludźmi którzy to stworzyli,niestety,urwał sie nie wiedzieć czemu.Na szczęście pozostały plany,wystarcza tylko chęci i troche wolnego czasu aby to powielić.No i troszke szczęścia wraz z idealna woda źródlaną...
[ Dodano: 2006-02-16, 21:02 ]
Kosmici mi pomagaja ;] http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=3885559&id_f=114
[ Dodano: 2006-02-16, 21:05 ]
http://www.gwiazdy.com.pl/51_01/36.html
Wiem,wiem,ale jestem spokojny,wariatkowo mi nie grozi.
Skomentuj
-
Co do alternatywnych źródeł energii, nie rozwijają sie z jednego głownego powodu. Światowy rząd oligarchów, nie zakręci kurka z ropą i nie zablokuje sobie tak wielkich dochodów, jakie są z ropy naftowej, czy widzieliście grabki które odgarniają od siebie?
Wystarczy ściągnąć troche odcinków "Sondy" jest na emuluPanowie Kurek i Kamiński prezentują wiele bardzo ciekawych rzeczy. To było 20 lat temu, jak do tej pory programów o podobnej tematyce jest jak na lekarstwo.
Umbercik rzeczy do ktorych linki podaleś są ciekawe nie powiem, jednak trzeba to traktować z rezerwą, bo jako takch 100% dowodów nie ma.
Skomentuj
-
Linków jest setki tysięcy,wpisz np. do googla "ogniwo joe ego";"Wilhelm Reich";"orgon",wywali Ci sporo ciekawych wyników.
Jeśli ktos jest szczerze zainteresowany tym tematem to polecam książke Jamesa DeMeo "Podręcznik akumulatora orgonu".
[ Dodano: 2006-02-17, 10:34 ]
http://www.daro.it.pl/reich.html
Skomentuj
-
esh0, w podanej lince wyżej jest opis budowy akumulatora i nie tylko.Dokładniejsze materiały znajduja się w książkach choc to co znalazłem w necie jest też w pełni wystarczające aby samemu wziąść sie do budowy.Najważniejszy jest dobór materiałów,tu najczęściej sa popełniane błędy.Zwróć na to szczególna uwage.
[ Dodano: 2006-02-17, 11:59 ]
Znalazłem dwa dość ciekawe linki:
http://www.zigzag.pl/jmte/Cloudbuster.htm
http://almak.info/ >pole torsyjne>ogniwo Joe`go
Skomentuj
Skomentuj