Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarka górnowrzecionowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CO do frezarki to ja jej nie mam. Mam za to wiertarkę stojakowa 3- fazowa :) z regulowanymi obrotami. Nie wiem jakie ma max ale ma duże :) Myślę na niej robić frezy. Miałem kulka prób które zakończyły sie powodzeniem. Jedynym mankamentem jest to ze trzeba obracać materiałem a nie maszyna :/ i dość mocno trzymać :) Nieraz jak złapię za grubsze wiorko to mało co z rak nie wydrze :) ale ogólnie jest looooz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Domino
      [ Dodano: 2006-03-15, 10:13 ]
      bez komentarza zdjęcia znalazłemw ty poście wcześniej, ale czy montujac taki bolec( środek) uzyskam promień 47mm? bo wydaje mi sie ze tylko wieksze otwory jak zrobi taki mały?
      Otwór na zdjęciu ma fi 72mm więc twoje r 47mm można zrobic bez problemu.

Skomentuj

Ja robie to w taki sposób wiertarka stojakowa :)Po takim zabiegu wystarczy przejechać papierem i jest luxisik :)..
        Zdjęcia kiepskiej jakości, nie mam niestety dobrego sprzętu foto :( ....

http://img216.imageshack.us/img216/2269/image99db.jpg
        http://img162.imageshack.us/img162/8774/image101cr.jpg

Skomentuj

hellrider z tą wiertara to chyba przesada, mi chodzi o okrągły otwór a nie jajo i o dokładny wymiar a nie plus minus 3mm

Skomentuj

Domino, nie przesada bo jajowatego nie zrobi. Fakt troche jest pieprzenia zeby wszystko wyustawiac. Ale jak sie dobrze ustawi i pomerzy to nie ma ciula zeby zle wyszlo :)

Skomentuj

ja jednak wolalbym równy frez a nie poszarpana deske.... na fotkach o wyglada conajmniej tragicznie.

Skomentuj

za nie cala 100 mozna miec caliekm spoko frezareczke, ma takie obroty ze nie ma mowy o wyszarpanej krawedzi nawet jak frez juz dostal po dupie bez problemu mozna robic otwory i frezy pod wysokotonowki.

Skomentuj

to robi masakre a co dopiero jak wjedziesz w fornir

Skomentuj

Wlasnie doszedlem do pewnego wniosku,. ze amiast robic frezy to lepiej nakleic na przod Sklejke ,, tak jak robi np. Borys. Nie ma roznicy i ladnie wyglada:)

Skomentuj

chce tylko dodać ze kupiełm sobie frezarke, niemieka Budget na allegro za 135pln z kompletem frezów super sprawa, frezy super a dodatkowo obcinam sobie fornir nią bo mam w zestawie frezy na łożyskach naprawde świetna sprawa

Skomentuj

Budget nie jest niemiecki tylko chiński :P

Skomentuj

Domino, troszke przeplaciles niestety, miasiac temu te frezarki w makro kupilem za 90 zł. ale tak czy siak warta nawet tych 130 zł:) a wiesz ze dopiero Ty mi teraz uswiadomiles ze mam frez na lozysku:) wczesniej sie nie przygladalem wszystkim:)

Skomentuj

nom ale trzeba najpierw pojechac do makro ( dla mnie 100km) i miec karte zeby wejsc

Skomentuj

Czaruję...
                            X