Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LM3886T <<<< orginały

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LM3886T <<<< orginały

witam

doswiadoczony wybuchami podrobek chce zadac skromne pytanko :)

gdzie mozna kupic na 100% orginalne LM3886T (na razie wiem ze w tme.pl) ??

uprasza się o szybka odpowiedz ;-)

A gdzie kupiłeś te podróbki

Skomentuj

aprovi.pl

a z reszta porownaj cene.....skoro National deklaruje cene sztuki przy zakupie >1000 na poziomie 2.90$...........to ile moze kosztowac orginal w Polsce?

Skomentuj

Kiedyś kupowałem w prolechu, po 12zł/szt chyba, wyglądały trochę podejrzanie jak wyluty, ale grają do tej pory u znajomego w knajpie, dodam że nie są oszczędzane, grzeją się mocno, zasilanie +-38V obciążenie 8R . Radiator jest ciut przymały ale dają rade.

Skomentuj

ja mam z humy tyle ze te izolowane TFy - zamawialem juz tam chyba 8 sztuk i wszystkie sprawne.

Skomentuj

to ze są sprawne to nieznaczy że orginalne....

dzisiaj porównywałem GC Vipera i moj.... grają tak samo - ciekawe czy razem mamy orginały czy podruby :P

Skomentuj

Ja kupowalem w humie ale dostałem jednego uszkodzonego. Zdaje sie ze grają dobrze jeszcze nie strzelały w moją strone

Skomentuj

hmmm........... czyli zostaje mi www.tme.pl ????

Skomentuj

Ceny maj zabujcze ja już wole kupic w humie izolowaną werrsje taniej wyjdzie i jeszcze kalendarzyk dostane

Skomentuj

Uważam że lepiej kupić oryginał za 22zł niż podróbę za 12. Przecież to nie jest wielka różnica. Bo w przypadku podróbek istnieje ryzyko kupienia niedziałającej, poza tym podróby są delikatniejsze od oryginału (tak jak w przypadku STK). A po trzecie mogą mieć gorsze parametry jeśli chodzi o brzmienie. Po czwarte mogą mieć dużą rozbieżność parametrów. Nie wiem jak z tymi dwoma ostatnimi punktami (pomiarów nie robiłem) ale zawsze lepiej mieć pewność oryginału.

Skomentuj

i tak sie stanie beda orginaly:) osoba która bedzie tego uzywac bardziej ceni swoj czas i nerwy niz 20pln oszczednosci na 2 kostkach:)

............ i nie bawi mnie doszukiwanie sie czemu to ch*** znowu pier******

[ Dodano: 2006-02-21, 20:14 ]
                      ha! orginalne LM3886T wymiataja!!!

graja ladniej od podrobek :) znaczy od tej jednej ktora zostala przy zyciu :) na przyszlosc nie mam watpliwosci, jako ze nie robie tego na zarobek a dla dobrego efektu to bede stosowal orginalne kosci...nie mam czasu i nerwow na wybuchajace scalaki :)

Skomentuj

Ja tam mam chyba alergię na podrabiane końcówki mocy. Audiofilem nie jestem ale czuję ich lepszą szczegółowość i kontrolę nad głośnikiem. Najbardziej daje się to odczuć przy niskich tonach (tylko oryginał daje mocne i głębokie brzmienie). Do tego dochodzi fakt, że przy dużych głośnościach nie rosną zniekształcenia. Widocznie LM3886 podróbka jest robiony tak samo jak STK podróbki - mniejsza struktura elementów mocy. Oryginał TDA7294 też potrafi zagrać - może nie ma tej szczegółowej góry i średnicy ale dla mniej wymagających może być (do basu np). Podróby zarówno LM jak i TDA grają dobrze. Co do podróbek to w niektórych sklepach te najpopularniejsze końcówki (z racji największej mocy w serii) kosztują taniej (koło 10zł) niż ich słabsze wersje (16-18zł) bo wiadomo opłaca się podrabiać najpopularniejsze scalaki. A tych słabszych i mniej popularnych (np TDA 7295 7296, LM2886) nie opłaca się podrabiać.

Skomentuj

Czaruję...
                        X