Jakie to ma pasmo ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kolumny do 700 zł.Pomóżcie :)
Collapse
X
-
"Pomóżcie ,bo nie wiem co daje głośnik średniotonowy,ponieważ nigdy nie słyszałem kolumn z głosnikami średniotonowymi."
Kolumny 3 drożne mają 3 głośniki: wysokotonowy, średniotonowy, niskotonowy.
2 drożne, 2 głośniki: wysokotonowy oraz średnioniskotonowy.
Takie kombinacje pokrywają całe pasmo akustyczne. Jeśli Ci zależy na mocnym basie to raczej tylko 3way.
Skomentuj
-
Pomóżcie ,bo nie wiem co daje głośnik średniotonowy,ponieważ nigdy nie słyszałem kolumn z głosnikami średniotonowymi.
Kolumny 3 drożne mają 3 głośniki: wysokotonowy, średniotonowy, niskotonowy.
Jeśli Ci zależy na mocnym basie to raczej tylko 3way.
Skomentuj
-
Wszystko fajnie pieknie ale powiedzcie mi jedno!
Czemu ludzie uważaja Magnata za dobra firme ? Przeciez to jest wg mnie gowno, zawsze w tej cenie sie znajdzie co innego. Ja osobiscie bardzo nie lubie magnata a dlatego ze mi np sie jego nazwa nie podoba i jest b. czesto krytykowany.
Np jestem w MM i koles mowi do drugiego, patrz jaki magnat to musi napierdala*ć... a ten drugi odpowiada... no i to jak... odrazu kazda twoja... Ja jak uslyszalem jakies tam magnaty 8" w samochodzie to taka kiła ze szok. Rozniez slyszlalem jakies 16 coxy to wysokich w ogole nie bylo, troche srednich i jakis basik jak z tesli 188 w closed. Ogólnie bardzo tej marki nie lubie :] i NIE POLECAM ;]
Ps niewiem jak tutaj sub elmera(nigdy go nie slyszalem) ale pisalem tak ogolnie ze ludzie sie podniecaja jak slysza Magnat ;/
Skomentuj
-
cyt. "nie lubie magnata a dlatego ze mi np sie jego nazwa nie podoba i jest b. czesto krytykowany."
Co to ma być ?Nie lubię bo inni krytykują.Słyszałeś dwa magnaty,i już wydajesz takie opinie.Co z tego ,że się Ci nazwa nie podoba ?Dla mnie głośnik ma grać,ewentualnie wyglądać przy okazji.Mi by się nie podobał twój login,więc zacznę mówić ,że VIP jest głupi,i czy będzie to normalnie ?Moim zdaniem,nie ale jakby patrzec przez pryzmat tego co napisałeś to było by wporządku.Zanim coś napiszesz podobnego to przemyśl to.
Skomentuj
-
Magnat to niemiecki alphard.. tez maja jeden czy dwa glosniki udane i na tym ich kariera sie konczy... jak zobaczylem w MM wzmaka Magnata ktory na samym srodku mial wskaznik wysterowania i wszystko bylo postawione na wyglad a nie na gre to mi sie odechcialo patrzec na te firme... jestem takiego samego zdania co vip... magnat to dresiarka firma... również nie polecam...
chociaz kto wie, moze sam LUKASZ poleci ci magnata tak jak baszmana ;]
to ja juz wole stx'a niz magnata... i do tego ten ich znak firmowy, zupelnie taki jak na niektorych bmw zarzynanych przez dresy ;]
Skomentuj
-
Ja akurat slyszlalem wiele modeli Magnata i mam nawet gdzies pomiary kilu zestawow i wiem ze to gowno. Np zestaw Magnata Experience 216 mial 87db z 2.83V i wycofany zakres od 300hz do prawie 7kHz i koszuje w sumie badzo duzo i tez bardzo mi sie nie podobal jego dzwiek. Ja mowie ogolnie ze niektorzy ludzie sie podniecaja ta firma jak niewiem co a za ta sama kase ogolnie moge miec lepszy sprzet. A wg mnie ty rowniez sie do nich zaliczasz.
Skomentuj
Skomentuj