Kupilem TV Thomsona 21" Plaski. I nie wiem dlaczego pojawiaja sie na kineskopie podczas ogladania takie zielonkawe plamy:/ z biegem czasu coraz mniej ale? Kuzyn mial tak samo i u niego juz sie tak nie robi. Ma TV ponad pol roku. To jest wina moze Nowosci ? ze sie kineskop wypala ? Czy czegos innego ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Co sie dzieje z TV ?
Collapse
X
-
Kiedyś słyszałem że rozmagnesować kineskop można najskuteczniej uwaga...... lutownicą !
pistoletową ofkors.
No chyba że to nie wina pola magnetycznego wtedy tv in car and go to servis.
Ja kiedyś (4lata temu) kupiłem tv thomsona (ogólnie shit) 29' 100Hz itp. starszy mówił że z półki nie bierzemy i żeby załadowali z magazynu nówke... dojechaliśmy do domu podłanczam włanczam a tam biało jak na biegunie, starszy mówi poruszaj kablem z anteny <lol> oczywiście nic nie dało i za 2 godziny na koszt sklepu przywieźli nowego, naszczeście sprawnego.
Pozdro.
Skomentuj
-
Lutownica transformatorowa generuje zmienne pole magnetyczne. Podobnie zresztą jak każdy inny transformator, więc nie wiem czym tu się podniecać. Najlepiej wziąć duzy transformator, nie toroid, nieekranowany. Zbliżenie do kineskopu spowoduje zlikwidowanie przebarwień spowodowanych działaniem stałego magnesu. Choć w tym przypadku wątpię, aby to pomogło na te zielone plamy.
Skomentuj
Skomentuj