Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sie dzieje z TV ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sie dzieje z TV ?

Kupilem TV Thomsona 21" Plaski. I nie wiem dlaczego pojawiaja sie na kineskopie podczas ogladania takie zielonkawe plamy:/ z biegem czasu coraz mniej ale? Kuzyn mial tak samo i u niego juz sie tak nie robi. Ma TV ponad pol roku. To jest wina moze Nowosci ? ze sie kineskop wypala ? Czy czegos innego ?

Moze nieekranowane glosniki masz w okolicy

Skomentuj

Wlasnie nie bo mam kino domowe LG. A pozatym wczesniej jak nie mialem nawet kiniacza to sie tak robilo. Wina kolumn to nie jest po jedna stoi tylko po prwej stronie w odleglosci kolo 1,5m a plamy robia sie po lewej.

Skomentuj

nie martw sie moj soniak ma od samego rozowe przebarwienia cos na ksztalt okregu
        mozesz sprobowas pare wlaczyc i wylaczyc TV ...moze to kwestia rozmagnesowania TV

Skomentuj

U mnie to samo , tylko mam zielone okregi. jak wlacze i wylacze to wlasnie to znika.

Skomentuj

Kiedyś słyszałem że rozmagnesować kineskop można najskuteczniej uwaga...... lutownicą !
            pistoletową ofkors.
            No chyba że to nie wina pola magnetycznego wtedy tv in car and go to servis.
            Ja kiedyś (4lata temu) kupiłem tv thomsona (ogólnie shit) 29' 100Hz itp. starszy mówił że z półki nie bierzemy i żeby załadowali z magazynu nówke... dojechaliśmy do domu podłanczam włanczam a tam biało jak na biegunie, starszy mówi poruszaj kablem z anteny <lol> oczywiście nic nie dało i za 2 godziny na koszt sklepu przywieźli nowego, naszczeście sprawnego.
            Pozdro.

Skomentuj

Ja tez bralem z Magazynu nowego :). Chciceli mi dac z polki ale powiedzialem:

Albo sciagacie mi naklejke ktora zajmoje polowe kineskopu teraz i go biore albo dajecie mi z magazynu.

Koloś przejechal wzrokiem po mnie i mojej Zonie i powiedzial donosnym glosem ''chodzcie'' heheh

Skomentuj

A może jest w ścianie coś ??? Bo mój kumpel miał stać monitorek koło ściany plisko przewodów które szły w ścianie i zaczoł mu sie obraz trząść :/ cały obraz w monicie

Skomentuj

Bo bylo pole magnetyczne ( chyba ) :P ja mam za TV okno, no chyba ze hehe linia wysokiego napiecia ktora jest z 15m za oknem :P

Skomentuj

lutownica pistoletowa kawał drutu i po sprawie

Skomentuj

A co z ta lutownica dokladnie? Moja babcia ma tez jakies przebarwienia w swoim curtisie

Skomentuj

Lutownica transformatorowa generuje zmienne pole magnetyczne. Podobnie zresztą jak każdy inny transformator, więc nie wiem czym tu się podniecać. Najlepiej wziąć duzy transformator, nie toroid, nieekranowany. Zbliżenie do kineskopu spowoduje zlikwidowanie przebarwień spowodowanych działaniem stałego magnesu. Choć w tym przypadku wątpię, aby to pomogło na te zielone plamy.

Skomentuj

zip no zrobilem ta lutownica tak ze wlaczylem ja i pojezdzilem zaraz przed kineskopem i nawet z tylu po budzie. I narazie nie widac plamek. Chyba ze sie pokaza za jakis czas.

Skomentuj

Nie lepiej takie cos zareklamowac?

Skomentuj

Tez o tym myslalem. Jak problem sie beidze teraz powtarzl to odrazu reklamuje, bez namyslu.

Skomentuj

Czaruję...
                              X