Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audiofilia ekstremalna :]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audiofilia ekstremalna :]

http://audiovoodoo.glt.pl/

Genialne
    Jeżeli "niektórzy" twierdzą że kable nie mają "własnego brzmienia" to ciekawe jak zareagują na cytat:
    „tylko kretyn twierdzi, ze kable nie potrzebuja wygrzania”
    tu jest link:
    http://zx.neostrada.pl/audiovoodoo/cbid.htm
    he he he......... he

Skomentuj

Strasznie mi sie podobają texty typu: "...bardzo boli mnie pisanie tego..."

Ta strona pokazuje, że audiofile są to osoby z kopletnym brakiem wiedzy, bardzo podatne na marketing z grubym portfelem. Oczywiście nie koniecznie tak jest ale jednak.... nakładka na potencjomert z drewna poprawiająca brzmienie :)

Skomentuj

bo normalny człowiek widzi granice miedzy elementami poleprzajęcymi dzwiek, a bjerami
        audiofil tego nie widzi :p

Skomentuj

nakladka jak nakladka :) lakier wielkosci lakieru do paznokci poprawiajacy dziwek - z tego lalem :P

albvo podkladki pod kable

niedugo bedzie trzeba glaskac i piescic kabelki przed wlaczeniem sprzetu xD

Skomentuj

Janie!...
            Sprawdz czy aby kable nie sa zbyt narowiste - chcialem posmakowac dzis muuuzyki.
            I rozmasuj kolce w kolumnach - na zimno brzmia tak sucho i nienaturalnie. Szczegulnie w dolnych rejestrach wyczuwam ten jakze specyficzny niepokoj :P

Skomentuj

Niedlugo beda sobie operacyjnie poprawiac sluch, jak juz nie poprawiaja...

Skomentuj

Kretynizm,debilizm idiotyzm to za mało żeby wyrazić to o czym oni pisza.

Skomentuj

smutno mi patrzec/slyszec jak oni marnuja pieniadze... ktos inny mialby z nich PRAWDZIWY pozytek...

Skomentuj

ale z 2 strony to fajnie wymyślać/projektować taki sprzęt dla kretynów i mieć z tego gruuubą kase
                    mam już pomysł - ogrzewacz kabli
                    dzięki niemu zawsze, niezależnie od warunków panujących w domu i nie tylko
                    osiągniesz pełnie brzmienia swojego zestawu (tak w skrócie:)

Skomentuj

niee to lepeiej cos zeby je chlodzilo wtedy rezystancja kabla spadnie :)

Skomentuj

jak grzejesz masz bardziej neutralny dźwięk ;]
                        taka analogia z A klasą wzmacniaczy - nie zawsze wysoka efektywność jest najlepsza dla dźwięku ;]
                        w ten sposób masz większą neutralność dźwięku, staje się nieporównanie żywszy,
                        a przy okazji zawiera więcej szczegółów ;]

Skomentuj

a myslalem ze w extremalnie niskich temperaturach tworza sie nadprzewodniki

Skomentuj

ale one dodają metaliczności do dźwięku ;]

Skomentuj

fajna stronka :) koles jest fajny

Skomentuj

Kurde nic nie napisali o zlotych wkretach mocujacych glosnik... ech a szkoda

Skomentuj

Z życia wzięte: byłem w staurnie, szukałem kabelka optycznego, znalazłem kabelek z thomsona za 40zł patrze na opis kabelka a tam widnieje napis pozłacana końcówka ?!?!
                                  Od kiedy to złoto poprawia przesyłanie fotonów o_O

Skomentuj

maxdila, e tam nie znasz sie, przeciez zloto ma jasniejszy kolor od miedzi i sie bardziej swieci to przeciez oczywiste ze polepsza dzwiek, dlatego stx'y graja tak slabo bo nie maja pozlacanych konekorkow... :)

Skomentuj

bzdury gadacie :P - po zloto szybciej fotony biegaja :P

Skomentuj

Zloto nie utlenia sie tak szybko jak inne metale, dlatego uzywane jest w miejscach styku, to akutar dla mnie nie jest ekstremalne :/ nie chodzi tu o jakies przewodzenie fotonow, pozatym zlocone koncowki kosztuja 4 zl

Skomentuj

Czaruję...
                                        X