Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akustyka ---> i co dalej?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akustyka ---> i co dalej?

Witam!!!
    Zastanawialem sie czy ten temat umiescic tutaj czy w offtopicu ale ze jest zwiazany z szeroko pojeta akustyka umiescilem go tutaj. Czytajac posty wielu z was wywnioskowalem ze wiekszosc z was konczylo jakies uczelnie o kierunku AKUSTYKA. Ja rowniez jestem studentem akustyki i powoli koncze studia. W zwiazku z tym mam pytanie: czy udalo sie wam znalezc prace w branzy akustycznej a jesli tak to w jakich konkretnie dziedzinach. czy duzo jest ofert dla "dyplomowanych" akustykow? jak i gdzie mozna zaczepic sie w branzy?
    Pozdrawiam

O ile wiem to igod pracuje w branzy akustycznej (zalozyciel strony)

Skomentuj

watpie aby ktos tu konczyl akustyke jak juz cos to elektronike :)
      Ja jestem politolog + informatyk :)

Skomentuj

ja przyszly ginekolog :P

Skomentuj

a ja sie bede opieprzal ;]

Skomentuj

posluze sie cytatem "IDZ NA STUDIA.....BEDZIESZ WYKSZTALCONYM BEZROBOTNYM"

Skomentuj

Zamieszczone przez harman
              posluze sie cytatem "IDZ NA STUDIA.....BEDZIESZ WYKSZTALCONYM BEZROBOTNYM"
              Kompletna bzdura - jest cala masa stanowisk na ktore mimo wiedzy, umiejetnosci etc. bez wyzszego wyksztalcenia nie ma szans. Studia to super sprawa - w kazdym razie dzienne (przynajmniej w moim przypadku tak bylo). Zawsze warto sprobowac, co najwyzej sie nie uda albo nie spodoba.

Skomentuj

Ale i tak cie nie zatrudnia :)

Skomentuj

cysiaczek, strzelasz optymizmem.
                  Przy takim podejsciu to faktycznie mozna od razu walizy spakowac i czekac na ponurego zniwiarza.

Skomentuj

Ale mnie zatrudnia :)

[ Dodano: 2006-02-24, 13:04 ]
                    Studiuje elektrotechnike, akustykow chyba tu za wiele nie ma

Skomentuj

Moj kolega studiujacy chemie tak powiedzial:

Po studiach bede wykladal chemie ....w biedronce.

Cos w tym musi byc, ostatnio coraz trudniej znalesc prace w kierunku ktorej sie uczylismy.

Skomentuj

bez skończonych studiów znalezienie poządnej pracy graniczy z cudem - po studiach jest to trudne ale osiągalne...

np u mojego ojca w firmie jest zapisane w statusie że osoby od kierownika w góre muszą mieć wyzsze wyksztaucenie w kirunku zwiazanym z zajmowanym stanowiskiem - i taka tendencja jest w coraz to większej ilości firm - więlszości zachodnich firm to juz standard....

Skomentuj

hehe ja jestem Srednia Technik elektronik ze specjaliacja, sieci komputerowe ( tylko na piapierku :P ) A teraz sie ucze w kierunku Grafika komputerowego. :P

Hmm pracy nie ma i moim zdaniem nie beidze :-/ Albo przekrety albo siedziec i myslec skad tu na chleb :/. Osobisce pracowalem w heh

Pierwsza Work to byla na budowie ( dobra kasa ale zapierdziel jak nie wem )

Druga to w firmie zakladajacej wszelkiego typu instalacje elektryczne ( malo kasy zapierdziel )

a teraz jezdze z meblami ( kasa w miare, lekka robota, wyspac sie nie dadza :/ )

Polak gdzie by nie poszedl to mu zle <lol2>

Skomentuj

bez skończonych studiów znalezienie poządnej pracy graniczy z cudem - po studiach jest to trudne ale osiągalne...
                            masz racje sam czegoś szukam, i praktycznie wyższe wykształcenie to podstawa to tego doświadczenie + języki:(:(

Skomentuj

Większość tych zdań typu:
                              posluze sie cytatem "IDZ NA STUDIA.....BEDZIESZ WYKSZTALCONYM BEZROBOTNYM
                              to kompletne bzdury...
                              teraz jest ogromna ilość prywatnych studiów - to właśnie po takich nie można
                              pracy znaleźć, bo skoro póki się placi nic nie wymagają prawie na większości....
                              Jeśli pójdzie się na studia dzienne ma się sporą szanse na godziwe zarobki,
                              oprócz tego trzeba wiedzieć gdzie iść...
                              Ale mnie zatrudnia :) ...
                              ...Studiuje elektrotechnike
                              to właśnie jeden z kierunków po którym trudno jest znaleźć pracę z jakimiś
                              w miare zarobkami...
                              Moj kolega studiujacy chemie tak powiedzial:
                              Po studiach bede wykladal chemie ....w biedronce.
                              Otóż prawda jest taka że aby po chemii móc myśleć o dobrej pracy /zarobkach
                              nie można być przeciętniakiem...
                              Teraz takie czasy/ wyścig szczurów że tylko wybitni mają w tej dziedzinie szanse: (mój przyjaciel)
                              http://www.google.com/search?hl=pl&r...niewski%22&lr=

[ Dodano: 2006-02-24, 20:44 ]
                              misiekw, dość niewiele osób studiuje tu akustykę ;]

Skomentuj

Jezeli elektrotechnika to kierunek gdzie nie mozna znalezc godziwej (dobrze platnej pracy) to sie grubo mylisz. Dokladnie jest to elektrotechnika z informatyka techniczna, glowny nacisk jest na projektowanie ukladow cmos. Kupe ludzi trzepie teraz z tego ogromne pieniadze, przy jak to mowia "niewielkiej wiedzy i wysilku". Jest to cholernie szybko rozwijajaca sie dziedzina. Sa to dzienne studia inzynierskie z mozliwoscia dziennego uzupelnienia magisterskiego na politechnice poznanskiej.

Skomentuj

wystarczy wejsc na www.pracuj.pl i odrazu widac w jakim kierunku sie ksztalcic. Pracy nie brakuje , brakuje osob ktore potrafia spelnic wymagania firm...

Skomentuj

Zobaczymy co powiesz za pewien czas ;]
                                    tak czy inaczej ja wole pójść na lekarski ;]
                                    lekarze zawsze potrzebni będą...
                                    Pozatym naprawde niezłe fuchy mają...
                                    cysiaczek, powiedz ile masz nadzieje tak realnie zarabiać.

[ Dodano: 2006-02-24, 23:08 ]
                                    Ale tak czy inaczej obawiam się że może to być podobnie jak z programistami,
                                    niby dziedzina się szybko rozwija, a jednak zarabiają grosze, a firmy traktują
                                    ich jak zwierzęta...

[ Dodano: 2006-02-24, 23:09 ]
                                    Tato Muminka, masz racje, ale o tym też trzeba pomyśleć...
                                    aha, http://www.pracuj.pl/OfertyPracy/Sea...-1&RegionId=-1 ;D

[ Dodano: 2006-02-24, 23:10 ]
                                    przenosze do off topic...

Skomentuj

Dobry kierunek studiow (na dobrej uczelni) z certyfikatem z jezyka (najlepiej angola) i to sa jakies podstawy do znalezienia pracy. Duzo ludzi mowi, ze po niektorych kierunkach nie znajdzie sie pracy, bo w tym kieunku ksztalci sie bardzo duzo osob. Wlasnie czesto po takich kierunkach mozna dostac prace letwiej niz po innych. Wiem z wlasnego doswiadczenia.

Skomentuj

Duzo ludzi mowi, ze po niektorych kierunkach nie znajdzie sie pracy, bo w tym kieunku ksztalci sie bardzo duzo osob. Wlasnie czesto po takich kierunkach mozna dostac prace letwiej niz po innych. Wiem z wlasnego doswiadczenia.
                                        znalezienie pracy, a znalezienie pracy z dobrą kasą to 2 różne rzeczy...
                                        pozatym takie boomy na określone kierunki nie są dobre - prawo popytu i podaży...
                                        Np informatyka - chyba najlepszy przykład ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X