Wytam! A co myślicie o zorganizowanie małego spotkania dla urzytkowników z okolicy Torunia i Bydgoszczy,co o tym sądzice? Pozdrawiam!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spotkania maniaków DIY - relacje uwagi
Collapse
X
-
Ja z grubej rury, jako ze uczestnicze aktywnie w zyciu roznych for tematycznych (np fotografia), spotkania ze znajomymi sa codziennoscia - proponuje spotkanie w Katowicach w ktorys z weekendow. Mozna odwiedzic sklepy Audio, ponabijac sie ze sprzedawcow - wciskaczy kitu, oraz udac sie na browarek... bezalkoholowy...
Skomentuj
-
dzisiaj zrobilismy sobie z kolega zajaranyym maly spocik w ramach rewanzu :) musialem posłuchac jak graja łezki....i nie rozczarowalem sie .. gra to jak Tonsil w lepszej obudowie co do dzwieku i moich odczuc to sprzet pokazywal pazurki przy głosniejszym graniu głebia bassu ogarnelą maly pokoik bodajze 11m2musze przyznac ze łezki wygladaja jeszcze lepiej niz na zdjeciach miło bylo zobaczyc jak gra i wyglada GDN 20/80/2 na innej obudowie Zdjecia ze "spotu"
Skomentuj
-
Ja może dodam jeszcze jedna rzecz apropo odsłuchów: Nie mogło być inaczej. Wiśnia jeżeli chodzi o suba na stx to ja zawsze będe powtarzał, że od tonsila jakościowo odstaje ale jeżeli chodzi o głośność, natężenie czy zejście to tonsila bije i kopie aż się kurzy. Ogólnie stx'y już się przejadły ale taki dziad w odpowiedniej obudowie na (moim zdaniem) rozkłada wszystkie suby jakie stoją "EURO RTV AGD" ale niech się harman wypowie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zajaranyyjeżeli chodzi o głośność, natężenie czy zejście to tonsila bije i kopie aż się kurzy
Konkluzja Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszego spotkania ....natchneło mnei to do skonczenai swojego subika i jeszcze raz chcial bym pogratulowac Bartkowi sprzetu :))
Skomentuj
-
niedawno zakonczyl sie mini spocik w koszalinie. udzial brali: Michał K, Breg, ja oraz UKA
oraz troche sprzetu
kolumny na STX 18 AKX + DX25; para DLSow + audax; suby na MDSach 08; sub na XXLS12 + sub300 (irkowy panel); sub peerless resolution 10 (niewidoczny na zdjeciu) oraz dla smiechu fabryczne kolumny STXa
no i na koniec poprawiony matronix na sankenach
no i jeszcze pare fotek
no i teraz kilka slow o moich wrazeniach.
STXy - fajne kolumny jak za te pieniadze. naprawde dobrze graja ale jak dla mnie wysokie tony troche przy ostre
DLSy - fajne glosniki do samochodu ale nie za takie pieniadze :lol:
XXLS - wielkie roczarowanie. muł totalny!! ARN 150 przy nim to mistrz szybkosci. glosnk nadaje sie tylko i wylacznie do kina i do niczego wiecej (no moze w "czarnej" muzyce sie jakos sprawdzi). poza pompowana iloscia powietrza niczym nie zachwyca. szczegolnie ze to wersja 8ohm wpakowana w za duza obudowe b-r (sub nikogo z nas)
panele irka - mistrzowstwoszkoda tylko ze w sub150 niema wejsc wysokopoziomowych. wzmacniacze jak najbardziej polecam (tylko nie z niebeska dioda CLIP!! )
sub na 2xMDS08 - normalnie krol spotkania. glosniki tak wymiataja ze nawet XXLS sie chowa :P kolega breg, ktory ma dobrego resolution 10 w samochodzie byl pod wielkim wrazeniem ze az zaniemowil na pare minut :P
na koniec wzmacnaicze. uniamp jak zawsze pokaza klase i sie sprawdzil. natomiast matronix jedzie spowrotem do marcina bo cos ma skopane ze wzmocnieniem. gra poprostu za cicho. jak na 100V zasilania to cos nie tak...
brzmienie opisze w osobnym temacie
a teraz pora na wrazenia kolegow
Skomentuj
-
Co do stx-ów: Strasznie mało basu mają, nie trafia to w mój gust. Poza tym tak jakoś bez wykopu. Średnica stonowana, nawet przyjemna, jednak w porównaniu do Vifek XT nie ma podskoku, po prostu gra. Niestety nie wystarczyło czasu na pomiar strojenia, podejrzewam że wyszło sporo za nisko. Jak dla mnie te głosniki do małych monitorków zamkniętych. Vifka Dx nawet nawet,- jest mniej ostra od XT19, którą miałem okazję słyszeć w kolumnach Pawła. Ogólnie jednak jak za te pieniądze naprawdę warto. Fajnie to gra z subem na MDS08, ale wtedy ten bass refleks dla stx-ów jest całkowicie bezcelowy.
Sub XLS - w tej budzie porazka, według mnie nie ma sensu opisywać, to nie gra tylko buczy. No ale w poprawnie dobranej obudowie pewnie będzie sporo lepiej.
Wzmacniacz Matronix. Jestem przekonany, że z tym egzemplarzem jest coś nie tak...jakby konstruktor założył, że na wejście podłącza się sygnał z głośników. Zwykły tda2030 ma większe wzmocnienie. Co do brzmienia, to jedyna co mogłem stwierdzić przy tym poziomie głośności, no i niestety mono: fajny, bardzo delikatny sopranik i ogólnie brzmienie przyjemniejsze niż w Uni-ampie. Chciałbym przetestować ten wzmacniacz w stereo, no i przede wszystkim sprawny.
Wysokotonowce, które widac na fotkach: Vifa XT25 - wersja samochodowa - niestety nie mam czasu posłuchać :neutral: Audax TM025F1 -kupiony na Allegro za 55zł - za te pieniądze nic tylko brać. Neutralny, niski rezonans, dość przyjemne brzmienie. Na razie gra na filtrze zalecanym przez producenta, ciętyu na 2800Hz 12dB/okt w parze z DLS-ami z zestawu UP6 i powiem, że nawet do nich pasuje brzmieniowo.
DT284 Carpowera - też całkiem spoko głośnik jak na swoją cenę. Mocny, nie męczy, można go nisko ciąć, ale Audax jednak jest przyjemniejszy. Więcej w sumie nie mogę o nich napisać, bo od niedawna je testuję i nawet porządnie sie nie wygrzały, a tu jeszcze z filtrami trzeba pokombinować. ostatni
Audax TM20J7 - krótko mówiąc nic ciekawego. Cichy, słaby i rozmazany - przynajmniej przy cięciu na 3200Hz. Nadaje sie jedynie do mini monitorków z 10cm wooferkiem, albo do małego zestawu 3 way o niskiej efektywności.
Zapomniałem dodać, że mój sub na mds-ach i tak jest najlepsiejszy :razz:
P.S. Paweł! Za publikację mojego zdjecia w internecie nalezy mi się honorarium :twisted:
Skomentuj
Skomentuj