Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

interkonekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

interkonekt

no wlasnie jak w temacie ! jak jest u was czy robicie czy kupujecie !?!?
    jezeli robicie to jakie rozwiazanie jest najlepsze ?? i gdzie mozna zamowic nie za astronomiczne pieniadze najwazniejsza czesc czyli kabelek, tasme albo kabelki ?
    nie chodzi mi o sklep internetowy typu dexon tylko z prawdziwego zdarzenia sklep zajmujacy sie prowadzeniem takiej szprzedazy ...

srebrny drut w oslonie teflonowej ?

a moze polaczenia wielu kabelkow o malej srednicy ?!?! (dosc klopotliwe)

albo klasycznie 2 przewody koaksialnie :}

a moze "tasma" miedziana lub srebrna

jeszcze inne sposoby !

http://img163.imageshack.us/my.php?i...ict01620di.jpg

Ja ostatnio sobie taki kabelek z digitalem zrobilem :) Tylko musze kupic jeszcze zlacza rca i bedzie ok ;]

Skomentuj

nadzik, Kupić czy zrobić?? jak diy to na całego oczywiście, że zrobić! Ja osobiście używam kable zrobione przez siebie i jestem happy. Jeżeli sam zrobisz kable to sam sobie robisz tak długie jak potrzebujesz (oszczędzasz na zbędnej długości i dzieki temu kabel jest bardziej ekonomiczny) i nie płacisz niewiadomo ile za czyjąś robocizne :)

W interkonektach bardzo ważny będzie ekran kabla i jakość wtyku rca aby nie rozlecialo sie po kilku wyciągnięciach

takie ja mam
      http://zajaranyy.fm.interia.pl/site/kable.html

Skomentuj

taki troche kolorowy ... pierdolca ze skrecanim ja bym dostal :P ale jest giiit ;]
        ciekawe ... nik nie ruszy wiece j tego tematu ?

[ Dodano: 2006-02-27, 19:43 ]
        mozna by sie teraz rozpisywac o wlasnosciach elektroakustycznych poszczegulnych modeli ... jak ? dlaczego ? i t d
        ale ciekawy jestem ! ciekawy !

a jeszcze czy kabel do zasilania wzmaczniaczy samochodowych moze byc wykorzystany pod 230 ? czy izolacja wytrzyma ?

Skomentuj

ja proponuje kabel koncentryczny - taki do kablówki ma bardzo dobre właściwości ekranujące więc myśle że jest optymalny

Skomentuj

tez to slyszalem ... a 75 omów tez nie robi dla IC ale z 2 stony moze wykorzystac sam ekran !

ale jak to jest z tym kablem od wzmakow ??

Skomentuj

nadzik, my ten kabel zakrecalismy wiertarka ;] wiec roboty nie bylo duzo

Skomentuj

A ja polecam kabelek Klotz LaGrange. Zrobiłem na nim interconect. Łącznie wyszło mi 36zł.
                O właściwościach brzmieniowych nie bede się wypowiadał, bo nie porównywałem go bezpośrednio z innymi kablami, aczkolwiek różnica napewno jest. Zrobiłem go żeby mieć spokój z wiecznie rozwalającymi się wtyczkami, a i wygląda też bardziej "audiofilsko"

Skomentuj

Vip a jaki kabelek? 0.12mm2 czy 0.5mm2 ?

Skomentuj

Elminster, bo ja wiem ;] znalazlem kilkanascie metrow skretki drutu w domu to zrobilismy kable ;]

[ Dodano: 2006-02-27, 21:28 ]
                    ale sufmiarka pokazuje zyle o przekroju 0,5mm czystej miedzi bez izolacji juz

Skomentuj

czyli jakieś 0,19mm^2

Skomentuj

moje mam na przewodach Cordiala CMK222 i rca takie jakie mi sie podobaly :), jest wytrzymaly, ekran dobry i ladnie wyglada

porownywalem go z zwyklym kablem sygnalowym za 2 zł i koncentrykiem, nie slyszalem zadnych roznic

akurat mam fote, cordial i sklepowy kabelek

Skomentuj

kurde ... to trzeba bedzie ogarnąc jakis kabel :) a wiec Wolumen strzez sie !! Nadchodze !!! :P
                          misja: Wtyczki RCA & gruby ekranowany kabel ...

Skomentuj

Bo sobie jakis dobry interkonekcik chce zrobic.
                            Jak myslicie ktory bedzie lepszy:
                            - Klotz LaGrange ( gotowy )
                            - 3x czy z takiego oto srebrnego kabelka ( na kazdy kabel po 3 takie male i zaplesc w warkoczyk )
                            - a moze poprostu zwykle OFC :)
                            Cenowo wychodzi porownywalnie. A jak brzmienie?

Skomentuj

ja polecam kabel mikrofonowy 2zyly + ekran no i chyba najwazneiejsze to sa dobre jakosciowo wtyki. nie ma sensu na nich mocno oszczedzac bo roznica miedzy takimi za 3 a 5pln jest kolosana...

Skomentuj

A powiedzcie mi czy zle przylutowanei kabla do wtyku i moze zbyt duza ilosc lutu moze powodowac trzaski w muzyce bo kupilem koncowki RCA i przylutowalem to mi jakso trzeszczy a kabel laczy wzmaka<>kompa nei wiem przed DVD normalnei fajnei gra ale przez komap strasznie

Skomentuj

tez czasem mam rozne trzaski ale mysle ze to od jakosci muzy,radio 96kbps,a kable sygnalowe to kabel ekranowany jakis dosc cienki,2 rca po 50 gr(kupilem takie zlote po 2 złsztuka ale do nich za cholere cyna nielapie-niema takiego normalnego miejsca zeby zlapac.) i jack taki srebrny za 1 zł,wszystko sie dosc dobrze trzyma.

Skomentuj

ok wszytsko fajnie ten pierwszy kabelek z 3 zylami jest kozacki ale niech mi ktos rozkmini po co 3 kable ? skoro przez 2 idzie dzwiek ?? czyzby po to zeby sie waroczyk dalo zrobic ?? :P

Skomentuj

dzwiek idzie przez tyle przez ile puscisz sygnał :)

Skomentuj

czyli co im wiecej warkoczyków tym lepiej ?? bo chcialbym sobie wlasnie takie ogarnąc i czy bylo by dobrze jak bym pod + dal jeden a pod - 2 kable czy lepiej odwrotnie O_o ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X