Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bass w Creative 5.1 P5800

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak jak by mi pierdział, wogule jakos inaczej gra co to może byc

opisz lepiej problem...

Skomentuj

moze spaliles glosnik.. kup normalny glosnik i zrob suba

Skomentuj

i napisz czy tak bylo od poczatku

Skomentuj

bo mozliwe ze ten zestaw poprostu tak gra ;]

Skomentuj

to przeciez jak sama nazwa mowi pierdziawka

Skomentuj

Ten bass grał z misiac temu wogule inaczej czysty dzwiek było słychac.
              I zaczoł tak jak by pierdziec . on gra tylko ze on zamiast walić to drgania nanosi i przede wszystkim pierdzi

Skomentuj

Masz gdzieś włączoną jakąś korekcję, uszkodzony wzmacniacz albo uszkodzony głośnik. Wymontuj go i podłącz pod źródło sygnału 2-10 Hz żeby sprawdzić, czy cewka nie ociera o nabiegunnik i czy drut się nie zsunął z karkasu. Nie przesadź z mocą. Jeżeli przy maksymalnej amplitudzie jest dobrze, to szukaj przyczyny gdzieś indziej. Sprawdź jeszcze rezystancję cewki omomierzem - jeżeli cewka się przypaliła, to prawdopodobnie zrobiło się zwarcie i rezystancja znacznie spadła.

Skomentuj

albo poszukaj najpierw w korektorach karty muzycznej i/albo w programie, w ktorym odtwarzasz sobie muze/filmy, moze tam jest po propstu gdzies bas podkrecony na maxa, sprawdz to zanim porozkrecasz.

Skomentuj

moj kumpel mial taksamo postaw go na jakims pudełku od mutow i będzie jak wcześniej

Skomentuj

tylko skad wziasc pudelko od mutow ??

Skomentuj

ze przepraszam co to jets pudełko od mutów?

Skomentuj

Mute to wycisza, ale ja mialem w wzmaku odrazu a nie w pudelku :]

Skomentuj

nadal nierozumiem co to jest pudełko od mutów(mute to raczej wiem o co biega)

Skomentuj

gosciowi chodzilo na pudelko od butow :) spadam spac nara

Skomentuj

aha czyli wszystko jasne,tez myslalem ze pudelko od butów ale zauwaz ze 2x popelnili blad,wiec zaczołem wątpic

Skomentuj

:) lol
                                  moja teza to albo podkręcony bas w jakims programie typu equalizer w winampie albo głosnik zes spalił i teraz sobie popierduje :)
                                  podloncz słuchawki i sprawdz czy tez pierdzi jak nie to znaczy ze cos z subem a zresztą juz koledzy napisali dokłądniej :P
                                  pozdrawiam :)

Skomentuj

Re: Bass w Creative 5.1 P5800

Zamieszczone przez Adrian
                                    tak jak by mi pierdział, wogule jakos inaczej gra co to może byc
                                    Niestety musze cie zmartwic ale poprostu glosnik sie zajechal :(. Wiem bo mialem ten sam problem... Po paru miesiacach grania [katowania]...

Ten sam problem mial kumpel przy jakims zestawie 5.1 do kompa Alpharda.

Skomentuj

Mam dokładnie taki zestawik u rodziców w domku i pierdzenia to ja tam nie słysze - nawet nieźle gra jak na głośniczki komputerowe kupione u producenta ;-)

Również sądzę, że głośniczek po prostu nie dał rady. Ja mojego katuje już chyba 3ci rok i trzyma się ramy. W pokoiku 7mkw potrafi fajne ciśnienie wytworzyć - aż się zdziwiłem jak go pierwszy raz usłyszałem :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X