Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie estradowe kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie estradowe kolumny

Witam mam pytanie chcę sobie złożyć kolumienki estradowe do napędzania małych imprez. Głosnik wybrałem z palety STX i mam pytanie czy kupować GDS-22-120-4-SE czy lepiej dołożyć kasy i kupić GDS-27-150-4-SE ?? Jest duża różnica?? Do tego jeszcze dodam wysokotonówki jakieś nie podjełem jeszcze decyzji ;] a uzupełnieniem zestawi będzie sub na stx GDN-32-150-4-SS . Pozdrawiam

do 27-150 napewno nie opłaca się dokładać bo jest gorszy od 22 :)

zamiast 32-150 lepiej weź 30-200-4AE albo STX'a AP wewntualnie dozbieraj i kup 38-300-4AE

do tubek to jak ma być tanio weź 8-150-8PJ STX'a

jak ma być lepiej to tonsila 12-19-150

Skomentuj

Nie ma sensu inwestować w GDS-27, bo on nic nowego nie wnosi w porównaniu do GDS-20; do obu i tak trzeba suba. Jeżeli liczy się wokal, to wtedy musisz zadbać o średnie tony. Ale do zwykłej muzy w większości przypadków wystarczą dwie drogi - ja bym wziął bas z serii GDN-xx-300, nowego AP albo coś z serii AE. Wszystkie mają zadowalającą efektywność jak na stx-a. Do tego wysokotonowy z prostym filtrem i żarówką. Nie ma sensu się bawić w zwrotnice, zwłaszcza że ma być przecież tanio.

Skomentuj

oki suba już mam i mi starcza a najbardziej chodzi mi o to żeby było w miarę głośno i czyto i nie drogo i dużo średnich i wysokich :) Może ktoś mi podać schemat filtra z tą żarówką?? Pozdrawiam no narazie kupię tego GDS-22-120-4-SE bo nie chcę żeby to były wielkie krowy tylko w miarę malutkie kolumienki :) i u mnie w "mieście" jest dobry zbyt na nagłośnienie więc napewno jak będe sprezedawał kiedyś to zarobię jeszcze. Pozdrawaim

Skomentuj

A ja proponuje coś takiego:
          http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=6384

Skomentuj

Czaruję...
          X