Szukam aparatu cyfrowego w cenie nie przekraczajacej 350-400 zl. Jak narazie wpadl mi w oko model Kodak C300 z matryca 3,1mpx. Czy mozecie mi polecic jakis inny , lepszy model w tym przedziale cenowym ??
Pozdrawiam
Kodaka bym sobie darował, wg mnie to starszny chłam. Jak chcesz wydać mało kasy to poszukaj Hp 735,z tych bardziej markowych będzie ciężko coś drapnąc za taką cene.
eXe, Hp niestety to nie jest firma od aparatow... Tato Muminka, szukaj z firm ktore od dawna zajmuja sie fotografia, maja odbra optyke itp. HP to komputery...
Hp moze nie jest potentatem ale ten aparacik naprawde daje sobie rade no i kosztuje ~250 zł a za tą cenę ciężko złapać coś lepszsego. Hp jest jak alphard, czasem mu coś wyjdzie.
Jesli używany to polecam niemal kultowy aparacik olympusa c-4000 ( na allegro mozna spotkać od 400 zł/ sam dalem 450 za taki aparacik z dwiema kartami 128mb, ladowarką, ogniwami i pokrowcem ). Nie jest to nowa konstrukcja ale w tym przedziale cenowym ciężko znaleźć aparat który robi lepsze zdjęcia i jednocześnie oferuje taką mnogość funkcji.
Hp omijaj z daleka... badziewne zdjęcia robią
ja mogę polecić canona albo nikona, ale w tej cenie cudów nie będzie
zerknij tez tu: http://foto.recenzja.pl/
nie ma co kupowac aparatow firm ktore sie w tym nie specjalizuja od dawna, optyka rzadzi sie swoimi prawami, canon, olympus itp to jest to ! mialem taki aparat jakies nieznanej firmy i co tego ze duza matryca i full bayer, jak stary canon A60 robi duuuzo lepsze zdjecia
"mialem taki aparat jakies nieznanej firmy i co tego ze duza matryca i full bayer, jak stary canon A60 robi duuuzo lepsze zdjecia"
dokładnie:)
Tato Muminka, poszukaj jakiegos canona a60 :) Olympusy tez sa dobre. My w szkole mamy juz starszy model olympusa ale robi naprawde dobre zdjecia. Za 400zł bys go na bank dostal, tylko ze modelu nei pamietam
Niech cie przypadkiem NIE skusi na Minolte Dimage X31 http://allegro.pl/item89622586_konic...ja_12m_cy.html
Mam i ciezko tym zlapac ostrosc, aparat mimo ze markowy, to raczej lipny. Odradzam tez wszelkiej masci HP itp. Zdecydowanie warto - Canon A60
[ Dodano: 2006-03-04, 15:00 ]
Pochmurno dzisiaj dlatego takie smutne (tryb P, ISO 100, rozjasnione o 1/3), Canony maja bardzo dobra matryce, wysokiej jakosci wykonanie, ale ich podstawowa zaleta to duzo ustawien recznych czego nie ma u konkurencji. Podobnie jak z innymi aparatami w tej cenie ciezko jest zrobic dobre zdjecie w przy zlym oswietleniu (praktycznie nie uzywam lampy).
Dzieki wielkie za wszystkie wskazowki, teraz bede wiedzial na co zwracac uwage :-) CHyba faktycznie zdecyduje sie na tego canona A60 :) Jednak czy dwu-megapixelowa matryca nie bedzie zbyt slaba ??
A ja mam PowerShota A620,skubaniec sam mnie przerasta.A zdjatka robi zajefajne,nawet w automacie choć tryb manualny pozwala na niemal pełną kontrole.Tylko kiedy ja sie tego naucze...cena jaką dałem to 1200 zł bez 1 zł.Moim zdaniem warto.Aparat na lata.
Mam Canona A60- fajny aparat, jeżeli miałbym go wymienić na nowszy to też Canon np 520, proponuje dozbieraj troche i kup 520stke nie pchaj się w stary aparat, technologie idą szybko do przodu i taki A60 to już zabytek, jest wolniejszy, ma mały ekranik i 2mln patryce dozbieraj 200pln i kupisz 520 jak dobrze poszukasz
Skomentuj